De mindset van iedere motorrijder: laat die zomer maar komen.. #duurtlang! Maar daar moet je wel op voorbereidt zijn. Eigenlijk alle motorkleding wordt oncomfortabel heet boven de 25 graden, zelfs zomerkleding. Daar is maar één oplossing voor en dat is doorwaai motorkleding. De geperforeerde delen bedekt over bijna de gehele omvang van het kledingstuk is de enige oplossing voor verkoeling door de airflow bij extreem hete Nederlandse dagen of tropische vakantiedagen. En in dit segment domineert het merk REV’IT!. Het overgrote deel is betaalbaar, voorzien van volwaardige protectie en bezit boordevol verkoeling. Ook zijn vier van de top 5 doorwaaijassen zijn voor zowel dames als heren verkrijgbaar.


1. REV’IT! Eclipse

De Eclipse is dé all-time favorite! De looks en prijs spelen hierin een grote rol in deze basic doorwaaijas. En laat basic nou precies modieus zijn. Maar ook het feit dat hij past bij een breed scala aan motoren, beschikbaar in vijf kleuren voor mannen en vier kleuren voor vrouwen maakt hem een winnaar.

Specs:
Deze comfortabele textiele jas is speciaal gemaakt voor de warme dagen op de motor. De buitenlaag van de REV’ITEclipse jas is een samenstelling van 600D slijtvast polyester en mesh materiaal wat zeer veel lucht doorlaat. De schouders en ellebogen worden beschermd door de Knox flexibele CE-protectoren. Dankzij de jeans lus kun je de jas verbinden aan je motorjeans en ben je klaar om de warme temperaturen te trotseren.

 

2. REV’IT! Torque

De gewilde Torque is niet zomaar een zomerjas met flinke airflow. Hij bezit ook een uitneembare regenvoering voor het geval dat die incidentele tropische bui op je kleding kleddert. Het maakt niet uit of je een sporttourmotor, sportmotor of nakedbike rijder bent, deze strakke en stoere uitstraling kan iedereen hebben.

Specs:

Deze topper van REV’ITis opgebouwd uit slijtvast 600D polyester en mesh polyester. Deze materialen zijn tactisch verdeeld op de plekken waar dit het hardst nodig is. Deze motorjas bezit luchtige geperforeerde protectoren op de schouders en ellebogen met voldoende impactbescherming. Een uitneembare Hydratex G-liner houdt je droog tijdens regen en het mesh materiaal houdt je droog tijdens extreme hitte. The best of both worlds!

 

3. REV’IT! Airwave 2

Wat mij betreft de eyecatcher van deze top 5! Deze stijlvolle doorwaaijas is puur gemaakt voor gebruik bij hoogzomerdagen en wordt veel gedragen door tour en all-road motorrijders.

Specs:

De buitenlaag is opgemaakt uit slijtvast 600D polyester in combinatie met PWRshell geperforeerd materiaal. Op de impactzones is extra polyester en lorica geplaatst voor maximale stevigheid. Op de borst, rug en armen komt het luchtdoorlatende mesh materiaal terug zodat je ook op de heetste dagen maximale verkoeling zult ondervinden van de rijwind. Naast dat is de REV’ITAirwave 2 natuurlijk ook voorzien van CE-gekeurde schouder en elleboog protectoren. Verder val je meer op door het 3M gelamineerd reflectie materiaal geplaatst op de armen, borst en rug. Grote steekzakken en een binnenzak zorgen dat je voldoende opberg ruimte tot je beschikking hebt. En de stelmogelijkheden op de armen en middel zorgen ervoor de Airwave 2 altijd perfect aansluit. Voor de complete look combineer je hem met de Rev’itAirwave 2 motorbroek.

 

4. REV’IT! Mantis

De Mantis van (once again) REV’ITis de meest sportief uitziende doorwaaijas van allemaal. Dat komt door de mix van leer en mesh. Door deze afwisseling oogt die als een leren motorjas, maar draagt het een stuk lichter. En de uitneembare waterdichte Hydratex G-liner houdt niet alleen regen tegen, hij vormt ook als een windblocker.

Specs:

Het hoogwaardige rundleer is hoofdzakelijk op de kritische delen rond de armen, schouders en gedeeltes van de rug gepositioneerd en afgewisseld met Polyester 600D slijtvaste meshpanelen. Aan bescherming geen gebrek, onder andere door de SeeFlex CE level 2 schouder- en elleboogprotectoren. En de externe Dual Compound sliders op de schouders zijn vanuit de racerij afkomstig. Genoeg unieke eigenschappen voor een doorwaaijas! Naast ultieme verkoeling kun je in verschillende weersomstandigheden met de REV’ITMantis de baas te blijven. Door de uitneembare waterdichte Hydratex G-liner die tevens een windblocker vormt, wordt regen buitengehouden.

 

5. REV’IT! Vigor

De Vigor is een eenvoudige zomerjas vol perforatie met optimale verkoeling. Het 3D mesh materiaal is zo ontwikkeld dat een luchtstroom ontstaat door de jas heen. Ook bij lage snelheden wordt de rijwind door de jas opgenomen.

Specs:

De buitenlaag van de Rev’it Vigor doorwaaijas is volledig opgebouwd uit een 3D Air mesh materiaal en op de buitenkant van de armen is slijtvast Polyester 600D gebruikt. Qua impactbescherming geniet je van Knox CE-gekeurde protectoren op schouders en ellebogen. In de meest warme omstandigheden, waarbij in een t-shirt op de motor stappen de enige manier van verkoeling is, weet de REV’IT Vigor de opvallend koel weet te houden.


Laat je adviseren door onze kooptips!
De voor jou perfecte motorhelm
Tips bij het kopen van een motorjas
Tips bij het kopen van een motorbroek
Tips bij het kopen van motorhandschoenen
Tips bij het kopen van motorlaarzen of schoenen
Tips bij het kopen van protectie
Tips bij het kopen van onderkleding
Tips bij het kopen van motoraccessoires