Een paar motorhandschoenen uitkiezen is geen eitje. Je start met het kijken naar wat voor type motorrijder je bent en dan hoeveel seizoenen je door gaat rijden. Het kan zijn dat je meerdere paartjes nodig hebt om te overleven op de motor. Want rijden met ijskoude handen is niet veilig. Met je handen bedien je de gehele motor, dus een perfecte match tussen type handschoen en weertype is een must om veilige kilometers te garanderen. In dit blog geef ik je tips bij het kopen van motorhandschoenen.

Type motorhandschoen

De allereerste keus die je zal moeten maken is wat voor type handschoenen je wilt:

Maar dan ben je er nog niet! Vervolgens kan je gaan segmenteren:

Om het jou makkelijk te maken hebben we deze segmentatie verwerkt in de webshop, maar feitjes over de type handschoenen.. daar heb je een blog als deze of een bezoekje aan de winkel voor nodig.
Summer fact:  zomerhandschoenen dragen onder de 15 graden is onveilig en kan na een tijdje rijden zelfs pijn gaan doen. En ja, ik spreek uit ervaring. Mid-season fact: mid-seasonhandschoenen zijn voorzien van een waterdicht membraan en hét type handschoen voor het typisch Nederlandse weer. Winter fact: Gore-Tex is het enige materiaal wat 100% waterdicht is en daarom ook een sterke aanrader voor de bikkels die de winter doorrijden.

Maat en pasvorm

Er zijn een aantal ‘maat’staven waaraan een handschoen moet voldoen om een comfortabele pasvorm te behalen tijdens het rijden. Één belangrijke daarvan is dat er klein stukje ruimte mag zijn tussen jouw vingertoppen en het einde van de handschoen. Zolang de rest van de handschoen maar goed zit en de knokkelprotectie op de juiste plek. De manier om dit zeker te weten is passen in de winkel zelf. Onze medewerkers weten precies waar je op moet letten.

Comfort

Comfort is uiteraard verbonden aan de maat en pasvorm van een motorhandschoen maar er zijn nog een aantal andere factoren die meespelen. Zo bestaan er grote verschillen in de flexibiliteit van de handschoen. Textiele handschoenen zitten vanaf moment één comfortabeler dan leer, want leer is stug en moet eerst rekken. Na verloop van tijd gaat leer wel aanvoelen als een 2de huid. Of neem bijvoorbeeld racehandschoenen met carbon. Super stug, maar biedt hoogwaardige protectie voor de sportieve rijder en circuitfanaat.

Er is genoeg materiaal, protectie en stretchdelen in de diverse motorhandschoenen op de markt die comfort kunnen verbeteren of verminderen. Lees je daarom goed in over het product, bekijk één van onze productreviews op YouTube of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Functionaliteit

Functionaliteiten kunnen niet ontbreken aan dit verhaal vol tips over het kopen van motorhandschoenen. Waterdichtheid is bijvoorbeeld voor veel rijders, onder andere tourrijders, van belang. Maar ook de woon-werkverkeer rijder waardeert waterdichte eigenschappen. Een betrouwbaar paar GORE-TEX motorhandschoenen zijn in dit geval jouw allerbeste vrienden!