Het steeds groeiende assortiment motorkleding maakt je de keuze niet makkelijk. Je dient rekening te houden met veel factoren van pasvorm tot functionaliteiten. Toch is het vinden van een motorjas die aansluit bij jouw wensen minder lastig dan je zou denken. Volg de volgende stappen en je houdt een sterke selectie motorjassen over.

Type motorrijder/rijstijl

  • Hoe ga jij de motorjas gebruiken?
  • Classificeer jij jezelf als mooi-weer-rijder of schrikt kou en regen jou niet af?
  • Rij je alleen op de openbare weg of zoek je een jas die zich ook op het circuit staande houdt?

Ben jij net als het menig motorrijder alleen op het asfalt te vinden wanneer het kwik boven de 15 graden stijgt en de zon recht in je giechel schijnt? Dan ben je niet in je keuze beperkt door de toevoeging van een waterdicht membraan of thermovoering. De hele range aan lederen opties legt zich aan je bloot en ook de doorwaai jassen zijn binnen bereik.

Wil je liever voorbereid zijn op een onverwachte wolkbreuk of korte regenachtige ritten in het algemeen dan is een textiele jas voorzien van een enkel-laags waterdicht membraan in veel gevallen al genoeg.

Voor de echte bikkels die zich met regelmaat in urenlange nattigheid wanen, is een gelamineerd membraan (het liefst GoreTex) een absolute must. Uiteraard gepaard met een goede thermovoering. Een jas van dit caliber is voor de juiste doelgroep een verstandige investering.

Lichaamsbouw

Met het bepalen van je lichaamsbouw kan je al snel de keuze maken tussen de vele merken die wij in ons assortiment hebben opgenomen. Lang/kort, dik/dun/gespierd, het zijn allen factoren die van groot belang kunnen zijn bij het bepalen van het type of merk motorjas. Wees hierbij objectief of laat je goed adviseren, het komt namelijk meer dan eens voor dat men niet wil toegeven dat ze misschien toch echt een maatje groter of kleiner nodig hebben.

Vaak kan er van worden uitgegaan dat (lederen) sportievere jassen over het algemeen wat kleiner vallen en strakker zitten dan bijvoorbeeld tour en casual jassen. Dit geld eveneens voor Italiaanse merken als Alpinestars en Dainese in het algemeen. Merken als Richa en Grand Canyon bieden daarentegen juist meer keuze aan de grotere maten.

Passen

De beste manier om uit te vinden welke jas jou op het lijf geschreven staat is uiteraard langskomen en passen, passen, passen. Een jas dient niet alleen lekker te zitten, maar het is ook van belang dat de protectoren op de juiste plek zitten wanneer deze nodig zijn. Wanneer je langskomt in één van onze vestigingen raden wij je aan gebruik te maken van het advies van onze specialisten.

Meten

Als je van plan bent onze webshop te benutten doe je er verstandig aan een kijkje te nemen op onze maattabel pagina waar je per merk precies kunt zien welke metingen je dient te verrichten om de juiste maat te kunnen bepalen. Houdt hierbij wel in het achterhoofd dat de pasvorm van een jas niet hetzelfde inhoud als de maat, zo kan het zo zijn dat het ene model van hetzelfde merk anders/losser/strakker zit dan het andere.

Protectie

Textiel vs Leer. Wat is nu het meest veilig? In het kort is er weinig verschil op het gebied van impactprotectie aangezien de protectoren in beide soorten identiek zijn, maar op het gebied van slijtvastheid gaat de voorkeur uit naar de lederen variant.

Een motorjas is vaak niet voorzien van een rugprotector. Ben je gesteld op je veiligheid dan is dit de upgrade die het meeste waar voor geld biedt. Welke maat rugprotector je nodig hebt lees je hier. Een airbag is uiteraard ook een optie maar vergt redelijke investering, houdt in het geval van een airbag wel rekening met het feit dat deze alleen kan worden gecombineerd met een geschikte jas. Klik hier voor het volledige overzicht.