We gaan het hebben over tips bij het kopen van zomer motorkleding! Hieronder zie je een overzicht waar duidelijk wordt bij wat voor temperaturen je de verschillende soorten zomerkleding draagt en daarnaast comfortabel kan blijven motorrijden. Even een heads-up: heb je geen doorwaai motorkleding en loopt het zweet langs je lichaam als een warme douche tussen de 15 en 24 graden? De meeste motorjassen en motorbroekenhebben ventilatiemogelijkheden in de vorm van luchtinlaten met een ritssluiting. Meer over alle tips lees je hieronder.

Type zomer motorkleding

Wanneer je praat over weersomstandigheden is het handig om te weten wanneer je bijvoorbeeld de thermovoering eruit haalt, of het tijd is voor een jas met meshdelen voor optimale ventilatie. Let’s narrow it down:

  • Textiele motorkleding (zonder voering)                                   – bij gebruik tussen de 15 en 24 graden
  • Lederen motorkleding (zonder voering)                                 – bij gebruik tussen de 15 en 24 graden
  • Doorwaai textiele kleding                                                      – bij gebruik boven de 20 graden
  • Geperforeerde lederen kleding                                            – bij gebruik boven de 20 graden

Welk lichaamsdeel wil je inpakken?:

Doorwaai motorkleding

Doorwaai kleding heeft over het algemeen geen voeringen, geen waterdichte eigenschappen, geen lagen, gewoon één en al perforatie en protectie op de impactpunten. Simpel, maar zeer effectief boven de 20 graden! Eigenlijk een hebbedingetje voor elke motorrijder. Want met een zonnestraaltje zijn we ineens massaal allemaal op het asfalt te vinden.

Motorjeans voor de zomer

Casual motorjeans zijn in bijna alle gevallen per definitie motorbroeken voor zachte of warme omstandigheden. Het is goed om te weten dat motorjeans niet waterdicht zijn, op de John Doe collectie na. Deze jeans zijn tot zekere hoogte waterafstotend. Het water glijdt zo van het denim af. Het feit dat het geen waterdicht membraan heeft zorgt er natuurlijk ook voor dat motorjeans luchtig zijn. Ook met motorjeans blijft het rijcomfort op hoog niveau tussen de 14 en 24 graden.

Ventilatie en voering

Om zomerproof rond te rijden kom je al een heel eind door goed gebruik te maken van de ventilatiemogelijkheden en de uitneembare voeringen eruit te halen.

Neem de REV’IT! Sand 3 motorjas. Een ware 3-laags allseason motorjas met alles erop en eraan voor de avontuurlijke rijder die onder uiteenlopende weersomstandigheden de (onverharde) weg op gaat. Maar ga je hem ontleden dan tover je hem om in een zomerjas tot 24 graden. Haal het waterdichte membraan en de thermische voering eruit. Zet de rits je luchtinlaten die hieronder zijn gehighlight wagenwijd open en voila. Zelfs met 20 graden kan je nog comfortabel rondrijden omdat de grote ventilatieritsen op zomerse dagen de nodige verkoeling doorlaten en warmte via de openingen op de rug afvoeren.

Verkoelende onderkleding

Onderkleding zijn er in verschillende gradaties. Zo zijn er ook verkoelende base layers die vochtregulerende en ademende eigenschappen bevatten. Zomer thermo kleding zorgt ervoor dat vocht kan worden afgedreven zodat het lichaam koel blijft en draag je onder je huidige motorkleding. Het zorgt ervoor dat je kleding niet gaat plakken aan je huid en dat je de outfit eenvoudig kan uittrekken. Nog een perk: het houdt je outfit hygiënisch.

Koelvesten

Voor maximale verkoeling bij extreem warme zomer ritten hebben we ook een aantal koelvesten in ons assortiment. Dit grove geschut draag je tijdens de tropische zomers in Nederland of de vakantieritten. De koelvesten die je kan vullen met water weet jou tot 3 dagen lang te verkoelen! De actieve materialen geven verkoeling af op het lichaam dat mede door de ventilatieopeningen in je motorjas extra effect heeft. Hou je hoofd koel tijdens het rijden en draag een koelvest onder je motorjas. De gevoelstemperatuur kan met maximaal 15 graden worden verlaagd.