Om jouw outfit en motor in optimale conditie te houden zijn er motoraccessoires in overvloed die jou hierbij goed kunnen helpen. Naast onderhoud staat het comfort/gemak van de motorrijder hoog in het vaandel. Welke Accessoires je echt niet kunt missen of welke gewoonweg interessante gadgets er te verkrijgen zijn lees je in deze blog.

Onderhoud en reinigen van de motor

Een goede motorhoes is het #1 afweersysteem tegen rommel, zooi en natuurlijk troep. Of dit nu regen, opspattende modder, stof, of een territorium afbakenende kat inhoudt. En natuurlijk de gemaskerde motorboeven die daadwerkelijk minder snel interesse tonen in een niet direct herkenbare motor.

Ketting & tandwielen
Om slijtage van de ketting en tandwielen tot een minimum te beperken is het juiste kettingspray van groot belang. Welke spray het beste bij jouw voorkeuren en rijstijl past lees je hier. Naast het regelmatig invetten, is ook het reinigen van belang.

Remblokken & schijven
Schoonhouden van blokken en schijven is van mindere prioriteit dan onderhoudt van de ketting en tandwielen. Toch kan het verstandig zijn je hier om ontfermen al is het in mindere mate. Zo kan je het toevoegen aan de stappen die je doorloopt bij het poetsen van je motor.

Kappen & ander plastiek
Een preventieve maatregel qua motoraccessoires voor het beschermen van de tank en kappen van jouw motor is uiteraard het in de was zetten van de lak. Vergeet dit ook niet na iedere poetsbeurt te herhalen, mits je om jouw motor geeft natuurlijk.

Metaal & Rubbers
In het geval van overige metaaldelen is een beschermende siliconen spray de meest effectieve oplossing. Gebruik dit niet op de lak van de motor. Het deert de lak niet maar je glijd heel de motor over en zeker met een sportieve rijstijl is dit niet optimaal. Ook rubberdelen kunnen weer leven in worden geblazen met gebruik van schiliconenspray, zowel qua uiterlijk als rekbaarheid.

Accu
Een lege batterij is vaak, bijna altijd, een nogal onaangename verassing. In veel gevallen kan je deze narigheid voor zijn door het gebruik van een druppellader.

Motor Muc Off onderhoudsmiddeel

 

Onderhoud en reinigen van motorkleding

Helm
Een goede vizierreiniger is een absolute noodzaak. Het motorseizoen staat weer voor de deur en daarmee ook de 100 miljoen miljard kamikaze vliegen die het specifiek gemunt hebben op jouw vizier. Het is je goed recht om ze er gewoon af te plukken of schrapen maar houdt dan wel rekening met niet uitwasbare krassen in je blikveld. Ook de binnenkant kan ondanks de antibacteriële werking wel een een opfrisbeurt gebruiken. De snelste manier is om de wangstukken etc. uit de helm te halen en in te spuiten met een goede reiniger. De minder snelle maar grondigere versie is het wassen van de kussens met een daarvoor bedoeld wasmiddel.

Textiel
Het impregneren van een waterdichte motorjas of motorbroek kan de levensduur van een kledingstuk aanzienlijk verlengen. Heb jij nu een doorwaaijas, broek of ander niet waterdicht stuk motorkleding dan hoef je je over impregneren geen zorgen te maken.

Leer
Lederen motorkleding heeft een gemiddeld langere levensduur dan textiel, mits er goed voor gezorgd wordt. Impregneren van het leer is een absolute noodzaak om het leer soepel en jeugdig te houden en hiermee ook taaier wanneer je besluit om even over het asfalt te tuimelen.

Schoeisel
Net als de rest van jouw outfit is het impregneren van jouw waterdichte of waterafstotende motorschoenen of laarzen de beste optie om de levensduur te verlengen of het nu gaat om de waterdichtheid of om soepelheid.

 

Veiligheid

Veiligheid van de rijder
Ander motoraccessoires zijn protectoren. Ze zijn de nummer één upgrade op het gebied van veiligheid, met name de vaak afwezige rug-protector is een absolute must have. Bekijk ons aanbod protectoren of spit eens door deze blog voor meer informatie.

Wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij veiligheid maar gehoorbescherming is een belangrijk onderdeel van jouw outfit. Over het belang van motor oordoppen vertellen we als ware mythbusters in dit blog wat misverstanden over het dragen van gehoorbescherming.

Veiligheid van de motor

Zoals je net gelezen hebt is een saaie motorhoes één van de maatregelen waarmee je de veiligheid van jouw fiets enigszins kunt waarborgen. Een mooie hoes waar met koeienletters het merk en model van jouw Japanse buikschuiven op vermeld staan is niet compleet zonder zichtbare kentekenplaat en framenummer. En als je toch bezig bent leg dan meteen een hapje en drankje neer want motoren tillen zichzelf niet.

De meest effectieve maatregel is natuurlijk een stevig slot. Art 4 is het toverwoord wat verzekeraars betreft. Nu komt het goed uit dat we (ketting)sloten van een lager kaliber niet verkopen. Let wel dat slechts een art 4 slot voor veel verzekeraars niet voldoende is om aanspraak te kunnen maken op jouw diefstalverzekering. Het “vastmaken aan een nagelvast object” is vaak ook een vereiste. Nu wil het zo zijn dat we deze ook verkopen in de vorm van grond- of muurankers (of plafond, als jij dat graag wilt).

Knieprotectoren

Telefoonhouders & navigatie

Om zeker te zijn dat je op de juiste bestemming aankomt kan je natuurlijk niet zonder navigatie motoraccessoires. Of je een tomtom of google maps prefereert is aan jou, maar een scherm met aanwijzingen in de buurt van je cockpit is wel zo handig. Neem hier een kijkje in ons assortiment tomtoms, telefoonhouders en bevestigingen.

Navigatie voor op de motor

Communicatiesystemen

Alle communicatiesystemen dienen hetzelfde doel, je raad het al, communiceren met passagier of mede motormuizen. De verschillen tonen zich in de afstand waarmee te communiceren valt, het aantal mensen waarmee je de set kunt koppelen en extra’s als FM radio of MP3 ingang. Een greep uit ons assortiment in verschillende prijsklasse’s vind je hier.

Cadeau’s

And last but not least in de wereld van motoraccessoires: wil je een vriend/vriendin/broer/zus ga zo maar door iets geven, maar heb je geen idee wat die fervent motorrijder nodig heeft? Dan blijven er twee briljante tussenoplossingen over.

  1. De cadeaukaart; op deze manier kan de motorrijder lekker zelf surfen op internet of in de winkel naar zijn cadeau.
  2. De door ons samengestelde motorcadeau’s; van acculaders tot telefoonhouders. You name it!