fbpx

Hoewel het de overheid grof gezegd een worst zal zijn wat jij aantrekt zodra je op de motor stapt, als je maar een goedgekeurde helm op je hoofd zet, trekt het CBR de ouderlijke rol naar zich toe. Vanaf 1 mei 2024 verzwaren ze de eisen voor het afrijden voor het motorrijbewijs. Nu hoef je niet direct in paniek te raken: het gaat puur om de kledingvoorschriften.

Ga je op voor het rijexamen dan ben je verplicht om een goedgekeurde motorhelm met vizier of een bril ter bescherming van de ogen te dragen. Daarnaast dient de motorkleding CE gekeurd te zijn, evenals de handschoenen en schoenen of laarzen. Wil je niet direct bij aanvang van je examen gezakt zijn, dan zul je hier dus wat aandacht aan moeten besteden. Gelukkig slaag je bij MKC Moto altijd en helpen we je graag aan een beginners kledingset.

  • Een goed gekeurde motorhelm voldoet aan de ECE 22.05 of 22.06 norm. Daarbij is het belangrijk dat de helm die je draagt optisch in orde is en geen defecten vertoond. Draag je een helm zonder vizier, dan dien je een bril op te zetten ter bescherming van je ogen.
  • Motorkleding dient voorzien te zijn van CE protectoren en een CE-keuring. Dit kan de 89/686/EEC of EN-17092 norm zijn.
  • De handschoenen dienen te voldoen aan de EN-13594 norm
  • De laarzen of motorschoenen dienen te voldoen aan de EN-13634 norm.

In de winkels staan we voor je klaar om je voorbereid op het rijexamen te laten gaan. We hebben voor elk budget een compleet goedgekeurde motorkledingset.

Kelvin de Wit


Kelvin z'n opvoeding bestond al vanaf jonge leeftijd uit motorrijden. Hoewel puur voor de fun, schroomt hij er niet voor om een volle dag in het zadel van zijn S1000RR te stappen. Een doppio espresso is wat hem de hele dag scherp houdt en op onze marketingafdeling is hij de rots in de branding.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.