fbpx

Net als Cardo bied ook Interphone hoogwaardige en uitgebreide communicatie sets aan. Primaire functies zijn onder de Bluetooth systemen even ver ontwikkeld zodat je per prijsklasse ongeveer even veel fallue for money hebt. De werking ziet er per set wel anders uit zo is de bediening en gebruikersgemak van een Interphone en een Cardo verschillend van elkaar. Naar mijn idee is de ene set niet beter dan de andere maar is het iets persoonlijks en kan je het af laten hangen van je eigen voorkeuren en verwachtingen op het gebied van gebruikersgemak.

Interphone heeft vier types binnen de MC series, de FBeat, F3MC, F4MC en de F5MC. De montage en het uiterlijk van deze sets is gelijk zodat je met deze uitleg voor elke set een uitleg hebt.

1. Haal de wangkussens uit de helm, deze zitten met drukknopjes vast aan de binnenschaal en met de kraag tussen de buiten- en binnenschaal.

inbouwen-interphone-f-series
inbouwen-interphone-f3

2. Haal de binnenvoering uit de helm, deze zit doorgaans met drukknopjes aan de achterkant vast en met de weerhaakjes aan de voorzijde.

inbouwen-interphone-f4inbouwen-interphone-f4mc

3. De speakers en de microfoon kunnen worden vastgezet. Bij de communicatie sets zitten klittenband plakkers die in de helm kunnen worden geplakt zodat je de speakers en microfoon achteraf nog kan verplaatsen. Bij de oren kunnen deze plakkers worden bevestigd en links vooraan de binnenschaal. De speaker met de korte kabel gaat links en met de lange kabel rechts. De kabels, speakers en microfoon komen achter de voeringen te zitten zodat deze niet in het zicht zitten.

inbouwen-interphone-f3mc inbouwen-interphone-f4

3.1 Als je de set in een integraalhelm inbouwt kan de microfoon met de kabel worden gebruikt i.p.v. de microfoon met het ijzeren stangetje.

4. Dit deel is iets lastiger, de kabels van de speakers en microfoon moeten verbonden worden met de module houder. De binnenpet kan je alsvast terug en vast zetten zodat deze kabel is weggewerkt. De kabels tussen de module houder, speakers en microfoon worden tussen de buiten- en binnenschaal geplaatst onder de rand van het wangkussen. Druk nu het wangkussen terug de helm in zodat de kabel verdwijnt in de helm rand. De kabels kunnen aan de binnenkant met elkaar verbonden worden en de aansluiting kan achter de linker wangkussen worden weggewerkt zodat deze niet voelbaar is en de drukknopen weer vast kunnen.

inbouwen-interphone-f4mc

5. De bevestiging van de module houder kan per helm variëren. Bij de meeste helmen waaronder deze Neotec kan de houder worden geklemd tussen de buiten en binnenschaal. Bij sommige helmen zoals de Shark Evoline 3 en Caberg Modus moet de houder worden vastgeplakt omdat hier de rand van de kraag geen opening heeft aan de houder tussen worden geklemd. Bij deze helmen zit de kraag vast in de buitenschaal.

20151111_141551

Als de set bevestigd is kunnen alle drukknopen weer vast en kan je de set gebruiken.

inbouwen-interphone-f5mc

Mocht je vragen hebben of kom je er nog niet helemaal uit reageer dan op deze post of neem contact met ons zodat we je verder kunnen helpen.

Heb je een ander communicatieset die je wilt inbouwen? lees dan blog voor jouw communicatiesyteem:

Paul Buisman


Paul is onze avonturier en grijpt een gelegenheid graag aan om er tussenuit te knijpen naar buiten. Met verre reizen op de motor of met vrienden al dan niet met de tent op stap. Hij en zijn KTM 950 Adventure laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.