Met dezelfde eigenschappen als de Scala Rider Packtalk alleen zonder DMC systeem positioneert de G9X zich net onder Packtalk en boven de Q3. In verhouding een iets grotere module maar daardoor een set met zeer uiteenlopende specificaties. Het inbouwen van de Cardo Scala Rider G9X is net als bij de andere sets geen hogere wiskunde en is prima zelf te doen.

1. Haal de wangkussens uit de helm, deze zitten met drukknopjes vast aan de binnenschaal en met de kraag tussen de buiten- en binnenschaal.

inbouwen-scala-rider-g9x-1 inbouwen-scala-rider-g9x-2

2. Haal de binnenvoering uit de helm, deze zit doorgaans met drukknopjes aan de achterkant vast en met weerhaakjes aan de voorzijde.

inbouwen-scala-rider-g9x-4 inbouwen-scala-rider-g9x-3
3. De speakers en de microfoon kunnen worden vastgezet. Bij de communicatie sets zitten klittenband plakkers die in de helm kunnen worden geplakt zodat je de speakers en microfoon achteraf nog kan verplaatsen. Bij de oren kunnen deze plakkers worden bevestigd en links vooraan de binnenschaal. De speaker met de korte kabel gaat links en met de lange kabel rechts. De kabels, speakers en microfoon komen achter de voeringen te zitten zodat deze niet in het zicht zitten.

inbouwen-scala-rider-g9x-5

3.1 Als je de set in een integraalhelm inbouwt kan de microfoon met de kabel worden gebruikt i.p.v. de microfoon met het ijzeren stangetje. Bij de G9X kan met de meegeleverde inbussleutel de klem worden los gemaakt waardoor je ruimte hebt om de schroef van de microfoon los te krijgen.

inbouwen-scala-rider-g9x-11

4. Dit deel is iets lastiger, de kabels van de speakers en microfoon moeten verbonden worden met de module houder. De binnenpet kan je alsvast terug en vast zetten zodat deze kabel is weggewerkt. De kabels tussen de module houder, speakers en microfoon worden tussen de buiten- en binnenschaal geplaatst onder de rand van het wangkussen. Druk nu het wangkussen terug de helm in zodat de kabel verdwijnt in de helm rand. De kabels kunnen aan de binnenkant met elkaar verbonden worden en de aansluiting kan achter de linker wangkussen worden weggewerkt zodat deze niet voelbaar is en de drukknopen weer vast kunnen.

inbouwen-scala-rider-g9x-8

5. De bevestiging van de module houder kan per helm variëren. Bij de meeste helmen waaronder deze Neotec kan de houder worden geklemd tussen de buiten en binnenschaal. Bij sommige helmen zoals de Shark Evoline 3 en Caberg Modus moet de houder worden vastgeplakt omdat hier de rand van de kraag geen opening heeft waar de houder tussen worden geklemd. Bij deze helmen zit de kraag namelijk vast in de buitenschaal.

inbouwen-scala-rider-g9x-8

5.1 Om de klem te vervangen voor een plakstrip kan je met de meegeleverde inbussleutel de klem losschroeven en daarvoor in de plaats kan je de plakstrip weer bevestigen.

inbouwen-scala-rider-g9x-10 inbouwen-scala-rider-g9x-11

Als de set bevestigd is kunnen alle drukknopen weer vast en kan je de set gebruiken.

inbouwen-scala-rider-g9x-9

Mocht je vragen hebben of kom je er nog niet helemaal uit reageer dan op deze post of neem contact met ons zodat we je verder kunnen helpen.

Heb je een ander communicatieset die je wilt inbouwen? lees dan blog voor jouw communicatiesyteem: