cardo_scala_rider_q3

De Q-series zijn de meest verkochte communicatiesets van Cardo. Voor degene die niet de meest uitgebreide functies nodig heeft en een eenvoudige besturing wilt zijn dit de juiste type Bluetooth sets. Het inbouwen van de Scala Rider Qz,Q1 en Q3 vind op dezelfde wijze plaats als de G9X alleen dan met een compactere houder en module.

1. Haal de wangkussens uit de helm, deze zitten met drukknopjes vast aan de binnenschaal en met de kraag tussen de buiten- en binnenschaal.

inbouwen-scala-rider-q1inbouwen-scala-rider-q3

2. Haal de binnenvoering uit de helm, deze zit doorgaans met drukknopjes aan de achterkant vast en met weerhaakjes aan de voorzijde.

inbouwen-scala-rider-q3-q1 inbouwen-scala-rider-q1-q3

3. De speakers en de microfoon kunnen worden vastgezet. Bij de communicatie sets zitten klittenband plakkers die in de helm kunnen worden geplakt zodat je de speakers en microfoon achteraf nog kan verplaatsen. Bij de oren kunnen deze plakkers worden bevestigd en links vooraan de binnenschaal. De speaker met de korte kabel gaat links en met de lange kabel rechts. De kabels, speakers en microfoon komen achter de voeringen te zitten zodat deze niet in het zicht zitten.

inbouwen-scala-rider-q1-q3-qz
3.1 Als je de set in een integraalhelm inbouwt kan de microfoon met de kabel worden gebruikt i.p.v. de microfoon met het ijzeren stangetje. Bij de Q-series kan met de meegeleverde inbussleutel de klem worden los gemaakt waardoor je ruimte hebt om de schroef van de microfoon los te krijgen.

inbouwen-scala-rider-q3inbouwen-scala-rider-q1

4. Dit deel is iets lastiger, de kabels van de speakers en microfoon moeten verbonden worden met de module houder. De binnenpet kan je alsvast terug en vast zetten zodat deze kabel is weggewerkt. De kabels tussen de module houder, speakers en microfoon worden tussen de buiten- en binnenschaal geplaatst onder de rand van het wangkussen. Druk nu het wangkussen terug de helm in zodat de kabel verdwijnt in de helm rand. De kabels kunnen aan de binnenkant met elkaar verbonden worden en de aansluiting kan achter de linker wangkussen worden weggewerkt zodat deze niet voelbaar is en de drukknopen weer vast kunnen.

inbouwen-scala-rider-q-series

5. De bevestiging van de module houder kan per helm variëren. Bij de meeste helmen waaronder deze Neotec kan de houder worden geklemd tussen de buiten en binnenschaal. Bij sommige helmen zoals de Shark Evoline 3 en Caberg Modus moet de houder worden vastgeplakt omdat hier de rand van de kraag geen opening heeft waar de houder tussen worden geklemd. Bij deze helmen zit de kraag namelijk vast in de buitenschaal.

5.1 Om de klem te vervangen voor een plakstrip kan je met de meegeleverde inbussleutel de klem losschroeven en daarvoor in de plaats kan je de plakstrip weer bevestigen.

inbouwen-scala-rider-q3 inbouwen-scala-rider-qseries

Als de set bevestigd is kunnen alle drukknopen weer vast en kan je de set gebruiken.

inbouwen-q-series

Mocht je vragen hebben of kom je er nog niet helemaal uit reageer dan op deze post of neem contact met ons zodat we je verder kunnen helpen.

Plaats een reactie:

 1. Hallo Paul, ik heb bij jullie een Scorpion EXO100-Padova II. Welk bluetooth set past hier het best in?
  kan er überhaupt wel een bluetoothset in?
  groeten Ben

  1. Beste Ben, Ik zou voor deze helm kiezen voor een systeem van Interphone. De bevestiging van deze communicatiesets is wat eenvoudiger te monteren en dat kan met een helm als de EXO100 van pas komen. Een communcatieset past er gewoon in. Je zal alleen niet heel veel ruimte hebben voor de speakers en bekabeling dus het zal iets langer duren voordat je alles mooi hebt weggewerkt. Groetjes, Paul

 2. Beste Paul,

  Ik heb een mat zwarte premier angel systeemhelm. Welk communicatiesysteem zou je hiervoor aanraden en hoe zou je deze bevestigen? Aangezien de wangkussens vastzitten aan de buitenschaal en de helm mat is (en dus de plakstrip waarschijnlijk niet goed blijft zitten)

  1. Beste Ricardo, dat is een integraalhelm toch? Elk communicatiesysteem heeft de mogelijkheid om te plakken, dus maakt niet veel uit voor welk merk je gaat. De plakstripts die zijn meegeleverd zijn sterk genoeg en blijven ook op een matte helm goed plakken. Een Q1 of Q3 zou bijvoorbeeld een goede optie zijn. Groetjes, Paul

Geef een reactie