Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat leveranciers hun nieuwe collectie vrij geven. Als motorfanaat en specialist is dit altijd een leuk en spannend moment. Merken zoals REV’IT!, Alpinestars, Shark, HJC enzovoort zitten niet stil en blijven bezig om nieuwe producten te innoveren en te optimaliseren. Als dealer van Shark zijn  wij dus zeer benieuwd wat zij voor het komende jaar voor moois hebben ontwikkeld.

Race'R Pro Ambiance

Shark integraalhelm collectie 2016

Zoals we hadden verwacht blijven alle modellen doorlopend en gaan er alleen een aantal prints niet door naar 2016. Op de huidige modellen zijn er ook geen spannende verbeteringen gekomen aangezien deze modellen vorig jaar al zijn vernieuwd. Een kleine uitzondering hierop is de Skwal, bij diverse nieuwe prints zijn er witte i.p.v. gele led verlichting aangebracht zodat de verlichting beter aansluit bij de kleurstelling.

shark-skwal-2016-collectieshark-skwal-motorhelm-2016

Onder de integraal helmen is er één model bijgekomen, de Shark Spartan! De Spartan positioneert zich tussen de Speed-r 2 en de Race-R Pro. Mijn verwachtingen van deze helm zijn redelijk hoog, als ik kijk naar rijpositie waarop de helm gedragen moet worden, het gewicht, de prijs en de eigenschappen van de helm is de Spartan bedoeld als concurrent van de HJC R-PHA ST, de AGV K-5 en de Shoei GT-Air. Deze helmen vallen binnen het segment van de (sport)tour en nakedbike motorfietsen en zijn hoogwaardige modellen voor degene die een high-end allround helm zoeken.

spartan_UP_carbon_high1_biggerisbetter

Op het moment kan ik de Shark Spartan alleen nog beoordelen op specificaties en foto’s. In hoeverre ik de helm hierop kan beoordelen beloofd de Spartan zeker een relevante aanvulling te zijn op de huidige Shark collectie. De praktijk moet echter uitwijzen of mijn oordeel juist is. Een test waar ik zelf bijzonder nieuwsgierig naar ben en waar ik zeker op terug kom als deze helm bij ons wordt geleverd.

Specificaties Shark Spartan tot nu toe:
– Buitenschaal gemaakt van een mix van glasvezel en carbon
– Zonnevizier
– Aerodynamisch doorontwikkeld voor een geluidsarme helm
– Dubbele spoiler voor een stabiele airflow
– Max-vision pinlock
– Micro-bukkle sluiting
– 2 schaalmaten
– Shark easy-fit voor de brildragers
– Uitneembare en wasbare binnenvoering
– Gewicht van 1350 gram
Spartan Ambiance

De Shark Spartan zal begin 2016 beschikbaar zijn en heeft een adviesprijs vanaf €399,99. Zodra wij de helm in handen hebben zal ik geen dag langer wachten om deze helm grondig onder de loep te nemen en mijn bevindingen met jullie te delen.

Shark systeemhelm collectie 2016

Onder de systeemhelmen vind bij Shark nog wel de belangrijkste ontwikkeling plaats. Een half jaar geleden had Shark al aangekondigd dat er een opvolger zou komen voor de welbekende Evoline 3. Met de nieuwe Evo-One wil Shark een nieuw segment aansnijden. De Evo-One maakt gebruik van hetzelfde principe als de Evoline 3 maar is volgens Shark verbeterd op alle punten waar de Evoline nog verbeterd op kon worden.

Shark-evo-one-2016

Net als bij de Shark Spartan kan ik het nu alleen nog doen met de foto’s en de specificaties van de Evo-One. Ik heb nog lichte twijfel of deze helm echt zo goed gaat zijn als dat Shark dit doet vermoeden. Dat de Evo-one verbeterd is op een hoop punten is goed te zien en dit geloof ik direct. Echter zit mijn twijfel of de helm echt zo stil en stabiel zal zijn als wordt gezegd.  Toen ik net nog keek was de Evo-one verkrijgbaar over 21 uur, 28 minuten en 43 seconden. Het duurt dus niet lang meer voordat de helm hier op de plak ligt en dat wij de helm is even goed kunnen uittesten.

shark-evo-one-2016-collectie

Punten waar de Evo-one in vergelijking met de Evoline 3 op verbeterd is:
– Max-Vision pinlock
– Topspoiler voor minder lift en betere aerodynamica
– Autoseal systeem waardoor het vizier strakker aansluit, dit maakt de helm stiller en beschermd je beter tegen kou, wind en water.
– Aanzienlijk kleinere buitenschaal
– 23% groter zonnevizier
– Meebewegend vizier zodra het kinstuk open of dicht gaat zodat je het kinstuk in één handeling kan sluiten.
– Gewicht van 1650 gram

De Shark Evo-one is beschikbaar wanneer dit bericht wordt geplaatst en is verkrijgbaar vanaf €399,99. Een uitgebreide test zal uitwijzen wat de Evo-one voor comfort bied in de praktijk. Zodra de mogelijkheid daar is ga ik de Evo-one uittesten en plaatst ik het verslag op de blog.

>

Naast de Evo-one zijn er geen spannende verbeteringen binnen de systeemhelmen van Shark. Wel zijn er nieuwe prints beschikbaar onder de huidige modellen.

Shark jethelm collectie 2016

Wat ik allereest onder de aandacht wil brengen bij de jethelmen zijn de nieuwe prints van de Shark Raw. Hoewel dit iets heel persoonlijks is moet ik zeggen dat Shark wederom stoere prints heeft bedacht voor deze unieke jethelm.

shark-raw-2016-overzicht

Bij de jethelmen heeft Shark de Micro uitgebracht, misschien niet de meest spannende vernieuwing maar voor zijn doelgroep toch wel interessant. De Shark Micro is de uitgeklede versie van de Shark Nano. Dit wilt zeggen dat in de basis de Micro hetzelfde is als de Nano, dus dezelfde buitenschaal, hetzelfde vizier en ook een shark easy-fit uitsparing. Het grote verschil zit hem erin dat de Micro niet over een zonnevizier beschikt en een meer basic binnenvoering heeft. Zoek je dus een eenvoudige jethelm voor een zachte prijs dan kan de Shark Micro een goede optie voor je zijn.

shark-nano-micro-2016