fbpx

Hoewel dit Bluetooth systeem bij Schuberth vandaan komt wordt er gebruik gemaakt van de software die Cardo aanlevert. Het voordeel hiervan is dat Schuberth niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden en gebruik kan maken van al bestaande en doorontwikkelde technologieën. Met deze kraag weet je zeker dat de communicatie set geen invloed heeft op de aerodynamica van de helm.

1. Haal de originele kraag uit de helm en haal de drukknopjes los van de wangkussens. De kraag zit met twee druknopjes vast aan de voorzijde en valt met een harde rand in de buitenschaal, deze harde rand heeft twee pinnetjes die worden geklemd in de buitenschaal.

inbouwen-schuberth-SRC-S-Proinbouwen-schuberth-SRC-S-Pro-systeem

2. Plak de klittenbandstrookjes in de uitsparingen bij de oren. Als deze zijn vastgeplakt kan je de speakers plaatsen, dit kan je het beste eerst in het middel doen en als de set eenmaal is aangesloten kunnen ze worden verplaatst zodat de speakers precies voor de oorschelpen uitkomen.

inbouwen-schuberth-SRC-S-Pro-communicatie inbouwen-schuberth-SRC-S-Pro-set

3. Sluit de antenne aan op de kraag, de C-3 Pro heeft een ingebouwde antenne waar de kraag op aan kan worden gesloten voor meer bereik. Deze aansluiting zit tegen de binnenschaal aan de achterkant vast geplakt en kan worden los getrokken zodat je voldoende ruimte hebt om deze aan te sluiten. Werk de kabels vervolgens we achter de binnenpet.

inbouwen-schuberth-SRC-S-Pro-Cardoinbouwen-schuberth-SRC-S-Pro-bluetooth inbouwen-schuberth-SRC-S-Pro-c-3

4. De SRC-S kraag kan vast worden gezet in de helm. Het makkelijkste is om de twee uiteindes vast te zetten in de helm zodat je rand van de kraag in de helm rand kan duwen (hier mag wat kracht voor gebruikt worden). De twee drukknopjes aan de voorkant kunnen worden vastgezet.

inbouwen-schuberth-SRC-S-Pro-kraag

5. Werk de kabeltjes weg in de kraag en achter de binnenpet en klik alles weer vast. De oplaadkabel kan je in de kraag kwijt zodat deze niet los hangt.

inbouwen-schuberth-SRC-S-Pro-oplaadkabelinbouwen-schuberth-SRC-S-Pro-gemonteerd

Mocht je vragen hebben of kom je er nog niet helemaal uit reageer dan op deze post of neem contact met ons zodat we je verder kunnen helpen.

Heb je een ander communicatieset die je wilt inbouwen? lees dan blog voor jouw communicatiesyteem:

Paul Buisman


Paul Buisman is technisch specialist bij MotorKledingCenter en houdt zich bezig met de marketing en verkoop binnen het bedrijf. Met een eigen motor vanaf zijn 12e en zijn verre en gewaagde motorreizen is hij toch wel de meeste avontuurlijke van het bedrijf. Paul rijdt het hele jaar door en heeft een KTM Adventure 950 en een Honda CBR 900 RR Fireblade in zijn bezit. Met deze ruime ervaring weet hij als geen ander wat de motorrijder wil en hoe deze denkt.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.