De Cardo Scala Rider SHO-1 is ontworpen voor Shoei helmen. Het voordeel dat deze set merk gebonden is, is dat de module op een mooiere manier is verwerkt in de helm en minder zal uitsteken. Het inbouwen van de Cardo Scala Rider SHO-1 is iets uitgebreider dan een universele set maar nog steeds goed zelf te doen. De SHO-1 heeft dezelfde software aan boord als de G9X en is daardoor zeer uitgebreid.  De Cardo Scala Rider SHO-1 is compatible met de : Qwest, XR-1100, Multi-tec, Neotec, J-Cruise, Hornet-DS en RJ-Platinum.

1. Haal de wangkussens uit de helm, deze zitten met drukknopjes vast aan de binnenschaal en met de kraag tussen de buiten- en binnenschaal.

inbouwen-interphone-f-series inbouwen-scala-rider-sho1

2. Haal de binnenvoering uit de helm, deze zit met drukknopjes aan de achterkant vast en met weerhaakjes aan de voorzijde.

inbouwen-interphone-f4

3. De speakers en de microfoon kunnen worden vastgezet. Bij de communicatie set zitten klittenband plakkers die in de helm kunnen worden geplakt zodat je de speakers en microfoon achteraf nog kan verplaatsen. Bij de oren kunnen deze plakkers worden bevestigd en links vooraan de binnenschaal. De speaker met de korte kabel gaat links en met de lange kabel rechts. Het dunne korte kabeltje kan op de microfoon worden aangesloten, de kabel met de micro usb aan de accu en de meest dikke stekker aan de module. De overtollige kabels kan je achter de voering kwijt zodat dit niet meer in het zicht is.

inbouwen-scala-rider-sho-1-shoei inbouwen-scala-rider-sho-1-shoeiinbouwen-scala-rider-shoei-sho-1inbouwen-scala-rider-shoei-10

4. Zodra de kabels zijn weggewerkt kunnen de wangkussens en de binnenpet weer worden vastgezet. De klemmen van de accu en module kunnen tussen de buiten- en binnenschaal worden geschoven en de kabels kunnen worden aangesloten. Afhankelijk of je de set inbouwt in een systeem, jet of integraalhelm kan de bijbehorende microfoon worden aangesloten.

inbouwen-scala-rider-shoei-sho-1-1

5. Als de set bevestigd is kunnen alle drukknopen weer vast en kan je de set gebruiken.

inbouwen-scala-rider-shoei-sho-1-2

Mocht je vragen hebben of kom je er nog niet helemaal uit reageer dan op deze post of neem contact met ons zodat we je verder kunnen helpen.

Heb je een ander communicatieset die je wilt inbouwen? lees dan blog voor jouw communicatiesyteem: