De motorhoodie. Dit kledingstuk is enkele jaren geleden geïntroduceerd in de motorbranche en heeft in recordtempo de urban motorrijder voor zich weten te winnen. Het creëren van de ultieme casual look is voor velen de reden om een motorhoodie te verkiezen boven een lederen of textiele motorjas. Zeker in het hoogseizoen zien we steeds vaker capuchonnetjes voorbij flitsen in plaats van de one-piece dragende snelheidsduivels. Een ritje naar het strand of een terrasje pakken in vol ornaat is voor velen niet weggelegd maar de bescherming van je adamskostuum is niet indrukwekkend. De oplossing ligt aan het einde van de gulden middenweg in de vorm van een doorwaai jas of motorjas

Deze geüpdatete versie van onze motorhoodie blog geeft je een kijkje in het 2020 assortiment motorhoodies en neemt hopelijk jouw vragen weg.

De motorhoodie vs. de rest

Laten we het niet mooier maken dan het is, een motorhoodie is doorgaans een casual motorjas welke beschikt over een capuchon die vaak afneembaar is. Andere opties zoals doorwaai karakteristieken, een waterdicht membraan, uitneembare thermovoering, reflectie, ruime keuze in kleurstellingen etc. zijn uiteraard ook gewoon in veel “reguliere” motorjassen te vinden.

Goed, qua eigenschappen verschilt een hoodie niet veel van een capuchonloze motorjas. Hoe zit het met de veiligheid?

De impactprotectie waarmee menig motorhoodie mee over de toonbank is gelijk aan elk ander motorkledingstuk. Zelfs level 2 protectoren (het hoogste veiligheidslevel binnen motorkleding) zijn niet ongewoon. De standaard rugprotectie is niet om over naar huis te schrijven, maar dat geld voor motorjassen in het algemeen. We raden je daarom ook aan de schuimrubberen vormhouder zo snel mogelijk te upgraden naar een gecertificeerde rugprotector.

Een goede slijtvastheid is minstens zo belangrijk als impactprotectie. Op dit gebied is leer vooralsnog de gedoodverfde winnaar. De eerste stapjes naar een volledig lederen motorhoodie zijn al gemaakt met hoodies als de Rev’it! Target H2O of de meer retro Richa Toulon 2. De beter gerepresenteerde textiele opties zijn bijna allen uitgerust met kevlar panelen. Tot in hoeverre het kevlar de jas bedekt verschilt van jas tot jas en is terug te vinden in de productomschrijving in onze webshop.

Soorten motorhoodies

Van frisse doorwaai jas tot drie-laags manusjes van alles. De groei in vraag naar de hoofdbedekkende motorjas heeft geresulteerd in een breed assortiment met keuze te over. Om je een idee te geven van de onderlinge variatie heb ik een viertal keuzemogelijkheden op een rij gezet.

Doorwaai

Een niet al te dure en goed ventilerende motorhoodie, ideaal bij hoogzomeromstandigheden, zal voor een grote groep als winnaar uit de bus komen.

Waterdicht

Tot op heden zijn de verkrijgbare waterdichte motorhoodies geschikt om een onverwachte plensbui zonder enige moeite te doorstaan, maar volwaardige GORE-TEX varianten zijn nog toekomstmuziek. De meeste waterdichte hoodies maken gebruik van een meerlaags systeem waarbij de waterdichte voering direct in de jas is verwerkt.

Retro

Het dragen van een hoodie op een tweewieler is vandaag de dag algemeen geaccepteerd. Zeker een hoodie met het uiterlijk van de Richa toulon maakt de stap minder groot.

Urban

De Bering Jaap is een goede allrounder en heeft een onopvallend maar toch stoer urban ontwerp. De naam is iets minder sexy maar daar voel je niks van. Een uitneembaar capuchonvest welke als thermoliner dient en een buitenlaag van een slijtvast textiel vormen de twee hoofdbestanddelen van deze jas. Schouder en elleboog protectoren zijn uiteraard standaard en ook waterdichtheid behoord tot de eigenschappen van deze hoodie. De Jaap is verkrijgbaar in zowel heren als dames uitvoering met de pasvorm en taillering als enig verschil.

Het motorhoodie assortiment

Al met al zijn er verschillende soorten motorhoodies waar je uit kan kiezen vandaag de dag. Om ze op je gemak allemaal te bekijken stuur ik je graag door naar de webshop waar drie pagina’s aan hoodies op je wachten.