In ons vorige EICMA blog hadden we het over alle nieuwe motoren en motorconcepten van 2020 die ik tijdens mijn bezoek in op EICMA in Milaan tegenkwam.. maar er zijn natuurlijk ook een boel 2020 motorhelmen onthuld en gepresenteerd die je niet mag missen. Zo verwonderden de welbekende helmmerken Shoei, AGV, HJC en Bell mij met toffe nieuwkomers voor 2020!

EICMA 2019 – Motorhelmen

De top 5 nieuwe edities van verschillende motorhelmen die ik heb gespot, op mijn allereerste bezoek in de grootse hallen van het beurscentrum van Eramilano, op EICMA 2019 breng ik onder de aandacht! Grijs is duidelijk de populaire kleurenkeus, aangezien merendeel van de onthullingen in het grijs werden gedemonstreerd. Het kan bijna geen toeval zijn dat de meest verkochte autokleur grijs is, en dat de helmfabrikanten dezelfde kleur kiezen op EICMA. Enfin, dat ga je allemaal zien in dit visuele blog tijdens ons bezoek bij de grootste motorbeurs ter wereld! We trappen af met Shoei:

Shoei Glamster

Één van de eerste stands waar we tegenaan liepen was die van Shoei. Met ditmaal volop ruimte voor heritage. Want de Japanners hebben nieuws in de vorm van een nieuwe integraalhelm. De Shoei Glamster refereert naar de jaren ’70 en past prima in het neo retro segment dat momenteel helemaal hot is. De Glamster beschikt over veel authentieke details en verder de moderne eigenschappen die we van het verdere productgamma kennen. Bovendien kunnen we de hand leggen op de eerder geïntroduceerde J-Cruise II jethelm

AGV K6

Deze allround nieuwkomer is een uitbreiding van de bekende K-serie, maar dan een geheel nieuw segment met hetzelfde sportieve AGV DNA. Geschikt voor elk type rijder dankzij het subtiele lijnenspel. Het gewicht van slechts 1220 gram en de compacte buitenschaal maken de AGV K6 een regelrechte concurrent van de Shoei NXR.

AGV Pista GP RR

Een van de grootste parels van de EICMA is terug te vinden op de stand van AGV. We noemden het gekscherend de schatkamer, want de hoeveelheid Pista GP RR Speciale’s die we hier treffen zijn bijna niet te tellen. Met afstand de meest diehard circuithelm en als opvolger van de Pista GP R komt die nu standaard met een Pro Spoiler en is die FIM gehomologeerd.

HJC RPHA-11 Carnage

Dat de Koreanen slim omgaan met prints en designs dat is alom bekend. Niet voor niets zijn ze officieel partner van Marvel. De RPHA-11 is voor 2020 in een nieuwe Carnage print beschikbaar, Deze vaste vijand van Spiderman en Venom maakte zijn debuut op EICMA. Of die net zo cool is als de Venom II laten we even in het midden, maar dat dit een nekkendraaier wordt, dat is zeker! Standaard komt die met zowel een donker en transparant vizier.

Bell Broozer

Deze nieuweling viel van ver op en waar kennen we het concept van de Bell Broozer toch van? De EXO-COMBAT! Een modulaire helm met verwijderbaar kinstuk waardoor die als jethelm fungeert bij warmere dagen. Een unieke, streetfighter stijl die zeker door naked bike rijders wordt geapprecieerd. De exacte beschikbaarheid en prijzen houden we nog tegoed.