Refererend naar de tijd waarin stoere Marlboro cowboys op de cover van menig motorblad prijkten, smeedt Shoei een volledig nieuwe Neo Retro integraalhelm: De Shoei Glamster. Het segment dat nog steeds aan populariteit wint, wordt door de Japanners slim opgevuld.

Shoei Glamster integraalhelm

Shoei Glamster introductie op de EICMA

De EICMA vormde het podium voor de wereldwijde introductie van deze nieuwe integraalhelm. Volgens vaste traditie is ook de Glamster vervaardigd uit de AIM glasvezel helmschaal. Bij het passen van deze retro helm viel meteen de compactheid van de helmschaal op, die in 3 afzonderlijke maten komt. Bovendien voel je je meteen vertrouwd met de binnenvoering, die nauwelijks onderdoet van die van de luxere toerhelmen: de Neotec II en GT-Air II.

Shoei Glamster op EICMA 2019 onthuld

Shoei Glamster: Modern Retro

De minimalistische helmschaal en ventilatie op zowel de wenkbrauwen, als het kinstuk brengen het nostalgische gevoel met zich mee. Weinig poespas dus, en vooral ronde vormen. Het vintage logo dat tot in de jaren 90 door Shoei werd gebruikt, zet daar verder kracht achter. Het speciaal ontwikkelde vizier en het kinstuk met laag profiel geven een erg groot blikveld.

Shoei Glamster motorhelm

Ondanks het nostalgische gevoel dat jou op je custom bike zeker zal bekoren, is het vooral moderne technologie dat de klok slaat. Zoals gezegd dus die AIM helmschaal, een helder vizier zonder vertekening, inclusief vergrendeling en een comfortabele en uitneembare binnenvoering die aan de hedendaagse comforteisen voldoet die Shoei voor zichzelf opstelt. Uiteraard is de Shoei Glamster op maat te laten maken door Shoei Personal Fitting. Hiervoor kun je in onze winkels terecht.

Beschikbaarheid Shoei Glamster

Naast de standaard kleuren – die zich overigens uitstekend lenen voor een eigen creatieve inbreng – zal de Glamster ook beschikbaar komen in retro prints. De eerste graphics komen onder de naam Resurrection op de markt. Prijzen beginnen bij 449 euro voor de unikleuren, waar de prints naar alle waarschijnlijkheid voor 100 euro meer worden aangeboden. Tezamen met de Glamster, telt het retro segment 3 modellen: de Shoei J.O., EX-Zero en voor 2020 de Glamster. Deze retrohelm zal naar verwachting vanaf maart 2020 verkrijgbaar zijn.

Shoei Glamster motorhelm