De aanvoerder van een wel heel bijzonder segment is vernieuwd. De Shoei J-Cruise II. Het buitenbeentje binnen de jethelmen. Want we horen je denken: wie telt er zo veel geld neer voor een jethelm, terwijl menigeen bij een integraalhelm nog geld in de zak houdt? Dat leggen we je uit.

Waar motorrijden vaak in één adem wordt genoemd met vrijheid, is dat waar juist de J-Cruise II in uitblinkt. Zo heb je namelijk het comfort van een hoogwaardige tourhelm waarbij je een ongeëvenaard gevoel van vrijheid op de koop toe krijgt. Door het ontbreken van het kinstuk en daarvoor in de plaats een hoogwaardig vizier, behoort een benauwend gevoel tot het verleden.

“Het comfort van een hoogwaardige tourhelm waarbij je een ongeëvenaard gevoel van vrijheid op de koop toe krijgt.”

Shoei J-Cruise oud vs. nieuw

Ten opzichte van de eerdere generatie die vooral door de rijders van toerbuffels erg gewaardeerd werd, is die stevig onder handen genomen. De helmschaal is aerodynamisch geoptimaliseerd waarbij de lijnen en ventilatieopeningen sterk zijn geïnspireerd op die van de GT-Air II en Neotec II helmen. Daarnaast vinden we in de helm de inmiddels herkenbare afdekplaatjes terug die het SRL systeem in samenwerking met Sena weten te huisvesten.

Shoei J-Cruise II helm

Shoei J-Cruise II volgens Japans recept

Bij Shoei en daarmee natuurlijk ook bij de J-Cruise II is het all about the details. Hoogwaardige materialen zoals de AIM glasvezel buitenlaag. Een speciaal ontwikkeld vizier zonder vervorming, premium materialen voor de binnenvoering en bijvoorbeeld de metalen micro ratchet sluiting. Of wat te denken van het geïntegreerde zonnevizier, wat bovendien 5 millimeter meer oppervlak heeft aan de onderzijde ten opzichte van zijn voorganger. Overigens voldoet deze interne zonnebril aan de CE-normen.

Shoei J-Cruise II voor en achteraanzicht

Het ventilatiesysteem is dus ook onder handen genomen en dusdanig dat die een 30% verbeterde luchtstroom weet te realiseren. Samen met een nieuwe toegevoegde ‘tochtstand’ op het vizier maakt dat hem nog meer geschikt voor toerritten tijdens warme zomerdagen.Shoei J-Cruise II ventilatieopeningen

Beschikbaarheid Shoei J-Cruise II

De J-Cruise II zal vanaf half december 2019 te bestellen zijn. Prijzen lopen uiteen van 479 euro voor de zwarte en witte variant, 499 euro voor de mat zwarte en overige vaste kleuren. En 579 euro voor de Aglero prints. Standaard wordt die geleverd met een Pinlock EVO lens. Het Sena SRL communicatiesysteem is optioneel verkrijgbaar voor €299,95. Uiteraard zal ook de mogelijkheid voor Shoei Personal Fitting zich aandienen bij deze topklasse jethelm.

Shoei J-Cruise II kleuren