fbpx

Wil je naast jouw hoofd beschermen ook opvallen op de motor? Dan is een motorhelm met een vet design je redmiddel. Neem bijvoorbeeld HJC, die al jaren succesvol inspelen op Marvel & DC fans door coole helmen te maken geïnspireerd door populaire films en series als Venom, Spider-Man, Superman of Punisher. Het premium merk AGV kan er ook wat van door limited editions replica’s te verpatsen die gebruikt worden in races door professionele rijders in de MotoGP. Let’s dive right in!

1. HJC RPHA 11 Marvel specials – Venom, Carnage, Anti-Venom

De aartsvijand van Spider-Man is in de Venom filmreeks geëvolueerd van superschurk naar antiheld! HJC evolueert mee door enige tijd geleden de te gekke Venom motorhelm uit te brengen, opgevolgd door de Carnage en de soon to be released Anti-Venom motorhelm!

 

2. AGV Pista GP RR – Rossi Misano 2020 [Limited Edition]

De hardcore circuitrijder met geld op zak weet hier wel raad mee! De helm is opgemaakt door feedback van de grootmeester zelf: Valentino Rossi. Het is een exacte replica van de motorhelm waarmee Rossi mee in de MotoGP uitkomt en voorzien van de meest extreme bescherming.

 

3. HJC RPHA 11 Universal Pictures special – Otto Minion

Of je bent groot fan van deze chaotische humanoïde wezens. Of je bent overgehaald door je kinderen. Hoe dan ook is de Minion motorhelm hilarisch genoeg om iedereen te laten glimlachen. Hou jij van het snellere werk op de motorfiets waarbij aerodynamica, compactheid en een lichtgewicht er toe moeten doen? Dan is de RPHA 11 motorhelm ’the one’!

 

4. HJC RPHA 11 Marvel special – Punisher

Deze maand leverbaar en meer dan welkom in ons assortiment is de Punisher motorhelm! Deze motorhelm is geïnspireerd op een ordehandhaver die de onderwereld laat verdwijnen met een hoop geweld. Vandaar de duistere look en feel.

 

5. AGV K1 SOLELUNA – 2015 & 2017

Een schilderij van Picasso is er niks bij! Deze rijk gekleurde motorhelm is beschikbaar in twee versies en beide scherper geprijsd dan de hierboven benoemde uitblinkers. Ook deze racehelm presteert bij hogere snelheden.

 

6. AGV Pista GP RR – Futuro [Limited Edition]

AGV strikes again met de AGV Pista GP RR Futuro! Met de limited edition van dit jaar heeft AGV gekozen voor een een camo black print. Als finishing touch zijn de ventilatieopeningen en het scharniermechanisme uitgevoerd in het iridium blue. Verder is deze brute hoofdbeschermer opgemaakt uit forged carbon waardoor die extra sterkte biedt. En ja, het blauwe vizier is standaard meegeleverd.

 

7. AGV Pista GP RR – Iridium

Een parelmoer paarse motorhelm, het ziet er vetter uit dan het klinkt! De glans van de print fluctueert vanuit iedere hoek in zwart, paars en/of blauw. Deze ultieme racehelm is volledig opgemaakt uit carbon en zit tjokvol technische eigenschappen.

8. Scorpion EXO-R1 Air – Fabio Monster

Ben je klaar voor het nieuwe racewapen van Scorpion? Deze snelle motorhelm is namelijk bijna uit voor een opvallend scherpe prijs in zijn segment! De EXO-R1 Air Fabio Monster is een kopie van de motorhelm waar Fabio Quartararo in de MotoGP mee rijdt. De EXO-R1 is daarom ook voorzien van het befaamde Monster Energy-logo.

 

9. Shoei X-Spirit III

Shoei heeft met de X-Spirit harten harten weten te veroveren van menig straat- en circuitrijder. Volledig aerodynamisch geoptimaliseerd voor de snelste rondetijden en tegelijkertijd met het comfort voor op straat waar Shoei om bekendstaat. Ik kon niet kiezen tussen alle bijzondere printjes die de X-Spirit serie op dit moment heeft te bieden. Dus hierbij een aantal van mijn persoonlijke favorieten:

 

10. Scorpion EXO-1400 Air – Toa

Het is zeker niet iedereen zijn eerste keus, maar opvallen zal je! Verkrijgbaar in drie kleurstelling waaronder mijn persoonlijke favoriet: panterprint.

 


Lees meer motorhelm gerelateerde blogs:

Vijf tips voor optimaal onderhoud van jouw motorhelm

Wat is een Pinlock vizier en hoe werkt het?

Het verschil tussen integraal, systeem en jet motorhelmen

 


 

Mis ik nog een kek design die niet mag ontbreken aan deze lijst? Laat het weten in de comments en ik voeg hem toe!

Davey de Lange


Davey is onze sociale boy. Avontuurlijk en vol energie waarbij zijn motorkilometers vooral in Azië zijn opgedaan. Als dat maar goed gaat, want tegenwoordig maakt hij ook de Nederlandse wegen onveilig op zijn Kawasaki Z750.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.