fbpx

Als motoreigenaar is een corroderende en roestende motor één van je grootste nachtmerries. Een motorhoes beschermt je waardevolle tweewieler tegen deze ellendige verschijnselen en verlaagt daarnaast ook de kans op diefstal en beschadigingen aanzienlijk. Niet iedereen beschikt over een garage en menig motoreigenaar is daarom soms genoodzaakt om de motor in de regen te laten staan. Motorhoezen bieden hiervoor de uitkomst en beschermen je motor tegen alle weersinvloeden. Ook als je wel over een garage beschikt kan een motorhoes van pas komen. Stof en beschadigingen kunnen worden voorkomen en in geval van een gedeelde of halfopen garage hoef je niet meer bang te zijn voor de territorium afbakenende katers.

Binnenmotorhoezen vs buitenmotorhoezen

Motorhoezen zijn te verdelen in twee kampen de binnenmotorhoes en de buitenmotorhoes. Het verschil? De waterdichtheid. Een niet waterdichte motorhoes/binnenhoes gaat over het algemeen gepaard met een beter ademend vermogen waardoor vocht en condens zonder problemen kan ontsnappen. Een buitenhoes is uiteraard wel waterdicht en beschermd je motor tegen de elementen en de onhandige voorbijganger die wellicht langs het lakwerk schaaft. Buitenhoezen in het duurdere segment hebben vaak ook het vermogen om vocht onder de hoes te laten verdampen alhoewel niet met dezelfde efficiëntie als een niet waterdichte hoes.

Motor afdekhoes duur vs. goedkoop

Wanneer je motor het hele jaar door buiten staat in weer en wind kan het raadzaam zijn om te investeren in een motorhoes van een hogere kwaliteit. Een duurdere motorhoes gaat langer mee en is veel beter bestendig tegen de weerselementen. Naast het feit dat een kwaliteitsmotorhoes langer meegaat is ook het eerder genoemde ademend vermogen van belang . Een instapmodel motorhoes is doorgaans niet ademend, waardoor vocht/condens op de motor blijft liggen waardoor corrosie niet altijd te voorkomen is.

Motorhoezen tegen diefstal en beschadigingen

Heb jij een leuke BMW S1000RR voor de deur staan of op een zichtbare plek in een gedeelde garage? Doe jezelf een lol en haal m uit het zicht door middel van een motorhoes. Wanneer je motor minder opvalt is de kans groter dat dieven je motor links laten staan dan wanneer je motor volledig in het zicht staat. De meeste motorhoezen hebben een oog aan de voorkant waar je kettingslot doorheen kan, zodat je motorhoes ook niet meegenomen kan worden. Veel merken bieden prachtige hoezen aan met hierop de merk of de modelnaam, niet de meest verstandige keuze wat ons betreft.

motorhoezen-diefstal

Welke maat motorhoes heb ik nodig?

Een motorscooter vs een goldwing, er is wel een verschilletje in grootte. Om deze reden zijn er verschillende maten hoezen en is er voor elke motor een passende motorhoes. De maat van een motorhoes wordt meestal weergegeven in de vorm van S tot XXL. Door middel van een maattabel kan je goed achterhalen welke maat motorhoes je nodig hebt, vaak staan hier de lengte, breedte en hoogte maten in aangegeven.

Globaal gezien kan er uit worden gegaan van de volgende maatvoering:

S: Kleine sportmotoren of kleine nakedbikes
M: Normale sportmotoren of kleine tourmotoren
L: Grote sportmotoren of normale tourmotoren
XL: Grote tourmotoren
XXL Extra grote tourmotoren

Top 5 motorhoezen van ons assortiment:

5:            Oxford Stormex
De meest geavanceerde motorhoes van Oxford.

4:            Booster Basic 2
Het instapmodel motorhoes van Booster.

3:            Booster Legacy
Scherpe prijs-kwaliteit verhouding motorhoes.

2:            Oxford Rainex
Sterke motorhoes met een zachte binnenvoering.

1:            Oxford Aquatex
De best betaalbare motorhoes om je motor droog te houden.

Deze lijst is samengesteld aan de hand van de bestverkochte motorhoezen in onze winkel en webshop.

Paul Buisman


Paul is onze avonturier en grijpt een gelegenheid graag aan om er tussenuit te knijpen naar buiten. Met verre reizen op de motor of met vrienden al dan niet met de tent op stap. Hij en zijn KTM 950 Adventure laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.