fbpx

Als motoreigenaar is het één van je grootste nachtmerries: roest en corrosie op je motor. Een motorhoes beschermt je waardevolle tweewieler tegen deze ellendige verschijnselen en verlaagt de kans op diefstal en beschadigingen aanzienlijk. Helaas beschikt niet iedereen over een garage en ben je daarom soms genoodzaakt om je motor in de regen te laten staan. Motorhoezen bieden hiervoor de uitkomst en beschermen je motor tegen: hagel, regen, stof en wind. Zelfs als je over een garage beschikt kan een motorhoes van pas komen. Een binnen motorhoes beschermt je motor tegen stof, vuiligheid en beschadigingen.

Motorhoezen voor binnen- en buitengebruik

Het grootste verschil tussen een binnenmotorhoes en een buitenmotorhoes is de waterdichtheid. Je raadt het waarschijnlijk al: de buitenmotorhoes is waterdicht en de binnenmotorhoes niet. Het voordeel van een niet-waterdichte motorhoes is dat deze beter ademt, hierdoor kan vocht wat op de motor ligt de hoes beter verlaten. En ja, het nadeel: regen komt er gewoon doorheen waardoor je er voor buitengebruik weinig aan hebt.

Een motorhoes voor buiten is wel waterdicht en beschermt je motor tegen de weerselementen. Een kwaliteit motorhoes heeft ook een ademend vermogen waardoor vocht wat aan de binnenkant zit wel de motorhoes kan verlaten. Het ademende vermogen van een waterdichte motorhoes is wel lager dan een niet-waterdichte motorhoes.

Motor afdekhoes duur vs. goedkoop

Wanneer je motor het hele jaar door buiten staat in weer en wind kan het raadzaam zijn om te investeren in een motorhoes van een hogere kwaliteit. Een duurdere motorhoes gaat langer mee en is veel beter bestendig tegen de weerselementen. Naast het feit dat een kwaliteitsmotorhoes sterker is, zal deze ook veel beter ademen. Een instapmodel motorhoes is doorgaans niet ademend, waardoor vocht eerder op de motor blijft liggen. Een instapmodel motorhoes beschermt de motor wel tegen regen e.d. maar verlaagt de kans op roest minder dan een duurdere motorhoes omdat deze niet over een ademend vermogen beschikt.

Motorhoezen tegen diefstal en beschadigingen

De kans op diefstal kan je met een motorhoes verlagen. Een motor met een hoes eroverheen valt een stuk minder op dan een motor zonder motorhoes. Wanneer je motor minder opvalt is de kans groter dat dieven je motor links laten liggen dan wanneer je motor volledig in het zicht staat. De meeste motorhoezen hebben een oog aan de voorkant waar je kettingslot doorheen kan, zodat je motorhoes ook niet meegenomen kan worden.motorhoezen-diefstal

Welke maat motorhoes heb ik nodig?

Een motorhoes die over een motorscooter past, zal bijvoorbeeld niet over een GoldWing passen. Om deze reden zijn er verschillende maten hoezen en is er voor elke motor een passende motorhoes. De maat van een motorhoes wordt meestal weergegeven in de vorm van S tot XXL. Door middel van een maattabel kan je goed achterhalen welke maat motorhoes je nodig hebt, vaak staan hier de lengte, breedte en hoogte maten in aangegeven.

Globaal gezien kan er uit worden gegaan van de volgende maatvoering:

S: Kleine sportmotoren of kleine nakedbikes
M: Normale sportmotoren of kleine tourmotoren
L: Grote sportmotoren of normale tourmotoren
XL: Grote tourmotoren
XXL Extra grote tourmotoren

Top 5 motorhoezen van ons assortiment:

5:            Oxford Stormex
De meest geavanceerde motorhoes van Oxford.

4:            Booster Basic 2
Het instapmodel motorhoes van Booster.

3:            Booster Legacy
Scherpe prijs-kwaliteit verhouding motorhoes.

2:            Oxford Rainex
Sterke motorhoes met een zachte binnenvoering.

1:            Oxford Aquatex
De best betaalbare motorhoes om je motor droog te houden.

Deze lijst is samengesteld aan de hand van de bestverkochte motorhoezen in onze winkel en webshop.

Paul Buisman


Paul is onze avonturier en grijpt een gelegenheid graag aan om er tussenuit te knijpen naar buiten. Met verre reizen op de motor of met vrienden al dan niet met de tent op stap. Hij en zijn KTM 950 Adventure laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Evenmin in zijn functie als marketing manager.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.