fbpx

Je wilt graag een hippe motorjeans aan je collectie toevoegen of wellicht is je oude motorjeans aan vervanging toe. Maar waar moet je ook alweer op letten bij het kopen van motorjeans? Kevlar? Cordura? Allerlei gekke termen die je bekend in de oren klinken maar je kan ze toch niet helemaal voor de volle 100% plaatsen. Maak je geen zorgen! Dit is dé motorjeans aankoopgids waarin ik je alles vertel wat je moet weten over het kopen van motorjeans!

 

1. Waarom een motorjeans?

Waarom geen motorjeans vind ik haast een betere vraag. Ikzelf zweer heilig bij het dragen van motorjeans en wil niets anders meer. Het gemak en het comfort wat een motorjeans je biedt is ongeëvenaard. Je stapt lekker op je motorfiets en gaat een eindje blazen om vervolgens af te stappen en in alle comfort een terrasje te kunnen pakken. Daarnaast hebben de mensen om je heen niet eens door dat je een motorbroek aan hebt. Naast het gemak en het comfort komen motorjeans natuurlijk ook nog eens met alle voordelen die de traditionele spijkerbroek ook biedt. Eén van die voordelen is bijvoorbeeld de duurzaamheid van de spijkerstof.

Motorjeans kopen

2. Materialen in motorjeans

Als ik het ga hebben over materialen gaat er een hele wereld open. Je kunt alle kanten op, van het PWR Shield van REV’IT tot de Armalith techniek in een Dainese jeans. Echter wordt dit wel een heel gecompliceerd verhaal en daar wil ik je ook zeker niet mee vermoeien, dus ga ik het simpel houden. Qua materialen kan je drie kanten op. De eerste is een traditionele motorjeans. Deze is op essentiële plekken verstevigd met een slijtvast materiaal als Kevlar. Deze soort jeans zijn verstevigd op de glijdelen zoals de knieën, heupen en op het achterwerk. Check bijvoorbeeld de Macna Stone motorjeans.

Het tweede type motorjeans is de groep met complete versteviging door de gehele motorjeans. Dit bevordert de bescherming die je krijgt van de motorjeans en maakt hem nog slijtvaster. Dit wordt gerealiseerd door een extra laag in de jeans. Dit maakt hem wel weer een stuk warmer dus houd dit ook in gedachte. Opzoek naar een motorjeans met volledige bescherming? Bekijk de Richa Epic of de John Doe Betty Biker jegging voor de vrouwelijke rijder.

En dan nu de crème de la crème onder de motorjeans. Deze categorie motorjeans is op een andere manier opgebouwd dan de eerste twee types. Hier zijn met materialen, zoals kevlar, verweven in de jeans. Dit maakt dus één slijtvast geheel. Dit maakt deze groep de veiligste van de drie. De keerzijde is echter dat dit type motorjeans vaak minder luchtdoorlatend, en op de mooie zomerdagen, wat warmer zullen zijn dan de eerder genoemde jeans. Een goed voorbeeld hiervan is de Richa Original motorjeans.

3. Veiligheid van motorjeans

Dan misschien wel het belangrijkste onderdeel, waar vaak ook de meeste vragen over gesteld worden: veiligheid. Ook de veiligheid van de motorjeans is opgebouwd in drie niveaus.  Alle motorjeans moeten voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen en krijgen na een uitgebreide test een keurmerk. Zo kan een motorjeans een keurmerk Klasse A, AA of AAA krijgen, waarbij klasse AAA motorjeans de meest veilige zijn. Waar je voor kiest is onder andere afhankelijk van het gebruik. Ben jij de doorgewinterde motorrijder die de snelweg niet uit de weg gaat? Dan is een klasse AAA broek een verstandige keuze. Rij je juist in en om de stad? Dan is de Klasse A of AA motorjeans misschien wel meer voor jou. Wil je hier meer over weten? Lees dan de blog van Paul over de veiligheid van motorjeans?

4. Pasvormen en kleuren

Nu het modieuze gedeelte. Want ja, zeg nou eerlijk we kopen ook motorjeans omdat het er gewoon echt wel heel goed uit ziet. Zo is mijn persoonlijke favoriet de slim-fit motorjeans. Lekker sportief en jeugdig. Daarentegen zijn er allerlei verschillende soorten en smaken verkrijgbaar als het gaat om motorjeans. Ben je op zoek naar een wijde broekspijp? Het is er absoluut! Ook kan je aan kleuren je geluk niet op. Je kan de traditionele blauwe spijkerbroek overal terugvinden, maar ook zwart en grijs. Wil je is wat motorjeans passen? Kom vooral gezellig langs bij een van onze winkels bij jou in de buurt!

motorjeans, goedkoop, starters, blog

5. Prijzen

Ik zou geen Hollander zijn als ik het niet ook nog over prijzen ging hebben. Want na al die info die ik op je af schiet hoor ik je vanaf mijn stoel al denken: “Wat gaat dat kosten?” Dat ga ik je vertellen. Ga je een simpele motorjeans kopen die veilig en modieus is? Dan kan je al uit de voeten vanaf €150,- tot €170,-. Hecht je veel waarde aan veiligheid en maak je flinke kilometers ieder jaar? Dan kan je rekening houden met een bedrag vanaf €240,-. Er zijn veel verschillende opties en de prijzen die ik hierboven noem zijn een indicatie. Neem vooral ook eens een kijkje op onze website voor meer motorjeans! Hier kan je filteren op alles wat jij denkt dat benodigd is in jouw volgende motorjeans.

 

Nog aanvullingen?

Hebben jullie nog vragen over motorjeans die ik niet behandeld heb hierboven? Stel je vragen in de reacties onder deze blog!

Nog niet uitgelezen? Hier heb je nog wat toppers die de moeite waard zijn om te lezen!

Top 10 waterdichte motorbroeken

De zes toonaangevende motorhelmen van 2022

 

Justin de Groot


Justin is de jongste MKC Moto aanwinst. Hij is vaak met zijn Kawasaki Z800E te vinden op de 'twisties' van de Hoge Veluwe. Oh, tussendoor werkt hij ook nog mee binnen ons marketingteam.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.