Ben je al voorzien van een waterdichte motorjas maar ontbreekt de waterdichte motorbroek nog? Dan zal je het in de herfst en winterperiode zwaar krijgen! De mooi-weer-rijder die toch besluit door te  rijden is bekender met de motorjeans of doorwaai motorbroek, dan met de textiele motorbroeken met waterdichte eigenschappen. Deze top 10 waterdichte motorbroeken is dan ook speciaal voor deze bikkels en voor de doorgewinterde motorrijder die toe is aan een nieuwe motorbroek.

10. Richa Buster WP

De Buster is speciaal voor de startende rijder! De neutrale looks zorgen ervoor dat de textiele motorbroek goed te combineren is met welke motorjas dan ook. De WP staat voor waterproof en deze instapbroek is dan ook geheel waterdicht door het ademende membraan.

9. REV’IT! Enterprise 2

De instapbroek uit de collectie van REV’IT!. Het neutrale maar toch strakke design van de Enterprise 2 maken dat hij bij ieder type motorfiets goed zal staan. Zeker de beginnende motorrijders en hobby matige motorrijders zullen door het gebruiksgemak veel plezier hebben.

8. REV’IT! Factor 4

Deze allemansvriend is inmiddels aangekomen bij de vierde generatie! De REV’IT! Factor 4 is een allround textiele motorbroek beschikbaar voor zowel dames als heren. Mede door het neutrale design valt die eindeloos te combineren. De uitneembare thermovoering en Hydratex waterdichte laag maken hem voor uiteenlopende weersomstandigheden geschikt. De Factor 4 is ook voorzien van SeeFlex level 2 protectie. Dat alles maakt deze motorbroek een zeer bewuste keuze, ook als je het gehele jaar doorrijdt.

7. Richa Concept 3

De Richa Concept 3 is uniek in zijn soort vanwege zijn softshell buitenlaag. Het voordeel hiervan is een gemakkelijke instap, uitstekende flexibiliteit en wind blokkerende eigenschappen. En uiteraard ook deze motorbroek is waterdicht door het membraan met een waterkolom van 10.000mm.

6. Richa Touareg 2

Als avonturier weet je nooit in welke omstandigheden je terecht komt. Dan kan je maar beter op alles voorbereid zijn met de Richa Touareg 2 motorbroek. Een hoogwaardige textielbroek voor all-season gebruik dankzij het 3-laags systeem.

5. Alpinestars Raider V2 Drystar

De Raider V2 Drystar is een slim-fit textiele motorbroek die functionaliteit met sportiviteit combineert. Dankzij diverse stretchpanelen en voorgevormde broekspijpen heb je voldoende bewegingsvrijheid voor die intensieve ritjes. En uiteraard waterdicht door het Drystar membraan.

4. Dainese Tonale D-Dry

De Dainese Tonale D-Dry is een ware allrounder! De gelamineerde tourbroek is een perfecte match voor de opvallende motormuis die zich niet laat kennen door welk seizoen dan ook.

3. Richa Atlantic Gore-Tex

Deze gelamineerde Gore-Tex motorbroek is één van de paradepaardjes van Richa en biedt je op elk aspect de beste kwaliteit! Het resultaat is een uiterst waterdichte motorbroek die protectie hoog in het vaandel heeft. Om de Atlantic multi season te maken zijn er grote ventilatie panelen geplaatst waarmee je het hoofd koel houdt.

2. REV’IT! Sand 4 H2O

Gedurende het gehele jaar kun je rekenen op de REV’IT! Sand 4 H20. Deze veelzijdige motorbroek kun je volledig aanpassen aan alle weersomstandigheden. Zo beschermd het waterdichte membraan je tegen regen en zorgt de thermovoering er voor dat je warm op je bestemming aankomt.

1. Richa Colorado 2 Pro

Op zoek naar een touring motorbroek die alles heeft wat je nodig hebt qua veiligheid en comfort? Dan heb je een goede aan de textiele Richa Colorado 2 Pro motorbroek! Deze opvolger heeft dan ook een gelamineerde Aquashell buitenlaag wat garant staat voor nóg betere waterdichte eigenschappen.

Toch op zoek naar een vergelijkbare broek met een zachter prijsje, dan kan ik de voorganger zeker aanraden:

 


Lees ook:

Tips bij het kopen van een motorbroek

Hoe vind je als vrouw de juiste motorbroek?

https://blog.motorkledingcenter.nl/hoe-blijf-ik-warm-op-de-motor-in-de-winter/