Het voorjaar van 2022 is in volle gang. De eerste fantastische motordagen zijn een feit. Ook bij alle helmmerken barst het seizoen los en komen er splinternieuwe motorhelmen naar onze winkels in 2022. Zit jij te denken aan een nieuwe motorhelm in 2022? Lees dan verder en laat je inspireren!

In deze blog behandel ik dé zes toonaangevende motorhelmen van 2022:

  1. Shoei NXR2
  2. Schuberth C5
  3. LS2 Valiant X
  4. Arai RX-7V EVO
  5. HJC RPHA 1
  6. AGV Tourmodular

Shoei NXR2 integraalhelm

De Shoei NXR2 is een sportieve allround motorhelm. Het motto die bij deze helm past is ‘less is more’. Het nieuwe model van deze sportieve allrounder is lichter dan zijn voorganger en heeft als eerste van de Shoei collectie de strengere en vernieuwde helmstandaard doorstaan. Wat nog meer nieuw is op dit model is de viziervergrendeling. Deze is verplaatst naar het midden, zodat je er makkelijker bij kan. Daarnaast krijgt de helm ook nog is meer ‘lucht’ in het ventilatiesysteem. Deze motorhelm is in een grote variatie aan kleuren ruim verkrijgbaar in onze winkels. Meer weten? Bekijk de Shoei NXR2 hier.

Shoei NXR2, nieuwe motorhelm in 2022

Schuberth C5 systeemhelm

De Schuberth C5 is dé early bird in deze lijst. Hij is in eind december 2021 al uitgekomen. Maar toch is deze motorhelm absoluut gefocust om een hele hoop motorrijders veilig te houden in 2022. Deze avontuurlijk ingestelde systeemhelm is een van de eerste die de eerder beschreven helmstandaard heeft doorstaan. Daarnaast is de Schuberth C5 voorzien van een voorbereiding op de Schuberth Universal Concept. Dit zegt dat de pasvorm aangepast kan worden zodat die voor de meeste motorrijders passend is. Tuurlijk is deze avontuurlijke touring motorhelm voorzien van een zonnevizier en is de motorhelm goedgekeurd om met de ‘flip-up’ open te rijden. Deze motorhelm is ruim verkrijgbaar in kleuren van zwart tot fluor geel in onze winkels. Bekijk de Schuberth C5 hier!

Schuberth C5, nieuwe motorhelm in 2022

LS2 Valiant X systeemhelm

De LS2 Valiant X is dé ‘flip-up’ motorhelm van LS2. Deze systeemhelmen zijn hot onder de verschillende groepen motorrijders. De LS2 ValiantX voorziet je van al het comfort door als jethelm te fungeren op de lagere snelheden, maar ook door de kin te kunnen bedekken op de hogere snelheden. Wat is er nieuw aan deze generatie van de Valiant X? De omvang is verminderd, daardoor is de helm is lichter en het scharnier mechanisme is compacter. Deze motorhelm is ook voorzien van een zonnevizier en er is een pinlock vizier optioneel te verkrijgen. Heeft deze motorhelm eigenlijk nadelen? Ja, eentje: Hij wordt pas in juli in onze winkels verwacht. Niet getreurd, hij is al wel te bekijken op onze webshop. Bekijk de LS2 Valiant X dan vooral hier.

De LS2 Valiant X, motorhelm in 2022

Arai RX-V7 EVO racehelm

De Arai RX-7V EVO is dé racehelm van Arai. Deze race motorhelm laat niets op tafel liggen als het gaat om veiligheid. Leuk weetje, elke Arai motorhelm (en dus ook deze RX-7V EVO) wordt met de hand gemaakt aan de hand van eigen strenge veiligheidsmaatstaven. De ronde opbouw van deze motorhelm zorgt ervoor dat het oppervlak zo glad mogelijk is. Dit komt de luchtstroom ten goede. De Arai komt standaard met een Pinlock 120 MaxVision lens om onder elke omstandigheid alles uitstekend te kunnen blijven zien. De vorm van het vizier zorgt ook nog eens voor een breed en onbelemmerd zichtveld. Iets met optimale veiligheid? Lees meer over de Arai RX-7V EVO op onze website.

De Arai RX-7V EVO, nieuwe motorhelm 2022

HJC RPHA 1 racehelm

De HJC RPHA 1 is hét MotoGP model van HJC. Menig MotoGP/Moto2 rijder staat mede namens deze helm op het podium. Nu is diezelfde motorhelm ook verkrijgbaar voor het grote publiek. De racehelm is FIM Racing goedgekeurd, wat betekent dat je er zo het circuit mee op kan schieten. De RPHA 1 is voorzien van een aerodynamisch gevormde schaal met daarbij een geïntegreerde spoiler. Op de televisie is de motorhelm al te bewonderen op het hoofd van onder andere MotoGP rijder Pol Espargaró. De HJC RPHA 1 komt ook in de kleurstelling van Pol (mijn persoonlijke favoriet), dus hou die vooral in de gaten. Je kunt de motorhelm vanaf mei 2022 in onze winkels verwachten. De HJC RPHA 1 is al wel vast te bekijken op onze website.

HJC RPHA 1, nieuwe motorhelm 2022

AGV Tourmodulair systeemhelm

De AGV Tourmodulair is de systeemhelm met Italiaanse klasse. Deze systeemhelm is de nieuwe beste vriend van elke tourrijder. De wangkussens zijn aanpasbaar zodat de pasvorm optimaal is. De helm is opgebouwd uit glasvezel en is ook door de eerder beschreven helmstandaard heen gekomen. Naast de aanpasbaarheid van de motorhelm is die ook voorbereid op het INSYDE communicatiesysteem. De AGV tourmodular komt een vijftal kleuren en is alvast te bewonderen op onze website. De helm is in juni ook te zien en te passen in onze winkels. Bekijk de AGV Tourmodular hier.

AGV Tourmodular, nieuwe motorhelm 2022

 

Hebben jullie nog opvallende nieuwe motorhelmen?

Zo, ik ben wel weer uitgepraat. Hebben jullie nog spectaculaire nieuwe motorhelmen op het oog in 2022? Laat het ons vooral weten in de comments onder deze blog.

Wil je nog meer lezen over motorhelmen?

Kijk dan is naar deze blog van Davey over de top 10 meest opvallende motorhelm designs.

Top 10 meest opvallende motorhelmen designs