Niet hoeven schakelen en in geval van de driewieler ook niet hoeven balanceren, enorm zuinig en toch sneller dan het Gross van de medeweggebruikers. Een motorscooter of driewieler maakt het de berijder maar makkelijk. Deze snelheidsmobielen zijn dan ook voornamelijk gericht op de rijder die een puur praktische manier van vervoer zoekt. Denk aan het dagelijkse woon-werk verkeer of het comfortabel wegrijden voor de politie.

Om dit op een zo veilig mogelijke manier te doen doe je er verstandig aan je goed uit te dossen met een frisse beschermende outfit. Haal dan ook vooral je inspiratie uit de onderstaande kledij. 


“De motorscooter rijder:

– Voelt vaak nattigheid.
– Comfort gericht/luxepaard.
– Praktisch ingesteld.”

Motorscooter Motorhelmen

Urban of stedelijke omstandigheden duiden op een redelijk lage gemiddelde snelheid waar je optimaal gebruik van kan maken met een Jet of systeemhelm. Is de motorscooter jouw #1 vervoersmiddel en is enige vochtigheid het omzeilen van de file waard? Kies dan voor een integraal of systeemhelm. ook al zijn de snelheden niet per sé moordend, regen, hagel of welke vorm van neerslag dan ook is stukken minder vervelend wanneer het niet aanvoelt alsof je neefje van 5 zijn nerf-gun arsenaal op je loslaat.

Ben jij een gemiddelde vespa-eske motorscooter-rijder en haal je het paard slechts met zonnigheid van stal, overweeg dan één van onze stijlvolle jet-helmen.

Motorscooter Motorjassen

Eén van de punten waar een urban motorjas voor velen aan dient te voldoen is enige mate van waterdichtheid. Er wordt al snel naar het welbekende GoreTex gegrepen en alhoewel dit de meest serieuze bescherming biedt tegen moeder natuur, is dit in veel gevallen niet per sé nodig. Voor korte woon-werk verkeer ritten is één van de onderstaande opties vaak voldoende, maak jezelf echter niet de illusie dat deze jassen zich ook goed houden in een uren durende mousson-regen.

Motorscooter Motorbroeken

Motorjeans, een waterdichte textiele broek, een extra regenbroek of misschien alle drie? De keuze is reuze en vaak zien we dat er niet voor slechts één motorbroek gekozen wordt maar voor een duet. De reden hiervoor is simpelweg versabiliteit. Draag jij je kevlar jeans bijvoorbeeld op werk dan is een additionele regenbroek bijvoorbeeld onmisbaar. Daalt het kwik onder de 10 graden dan is een gevoerde waterdichte textiele broek waar een normale jeans onder past de betere optie.

Motorscooter Motorhandschoenen

Natte koude handen en rimpelvingers. Dat is wel het laatste waar je op zit te wachten tijdens je dagelijkse commute. Waterdichtheid is voor velen dan ook hier de nummer één eigenschap van een goede mid-season of winterhandschoen. Direct gevolgd door een warme winddichte voering.

Motorscooter Motorlaarzen

Laarzen of schoenen? Een motorscooter nodigt al snel uit om het bij een goed paar waterdichte motorschoenen te houden en dit is voor het gross van de motorscooterrijders voldoende. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de casual onopvallende bestseller van Alpinestars, de J6 WP.

Of jij nu de stijlvolle of de (meer voorkomende) functionele route kiest, ons assortiment biedt het beste van beide werelden. Twijfel je over de maat, de pasvorm of look van één van de onderdelen van jouw outfit? Kom dan langs in één van onze superstores en laat je vakkundig adviseren door onze experts.