fbpx

Laten we een keer beginnen met de conclusie. Het wassen van textiele motorkleding is a piece of cake. The end…
Just kidding! Op het ‘piece of cake’ gedeelte na dan. Textiele motorkleding kan je namelijk gemakkelijk preventief onderhouden. Dat doe je door de kleding in te sprayen of het eens in de zoveel tijd te wassen in de wasmachine. Er ontstaat daardoor een vuilafstotende laag, het textiel blijft langer schoon en het membraan blijft langer waterdicht.

Tips vóór je textiele motorkleding wast

First things first! Het is erg belangrijk dat voor je de motorkleding gaat wassen je als eerst de protectie verwijdert. Deze zit in een protectiepocket en kan in de meeste gevallen eruit worden gehaald via een klittenbandopening aan de binnenkant van de jas of broek. Als het niet lukt kan je de broekspijpen of mouwen binnenstebuiten keren. Is je waterdichte membraan uitneembaar? Rits deze dan los. Nadat de protectoren, en het mogelijk uitneembare membraan is verwijderd, kan je het hardnekkige vuil van de motorkleding eraf poetsen met een zachte borstel.

 1. Verwijder protectie & rits het waterdichte membraan eruit
 2. Poets hardnekkig vuil af met een zachte borstel
 3. Was je kleren in de wasmachine

 

Dé textiele motorkleding wastips

Een textiele motorjas of motorbroek kun je reinigen met een handwas of door de wasmachine met een programma zonder centrifuge. Kortom, was niet warmer dan 30 graden en selecteer een kort programma. Side-note: vergeet niet het uitneembare membraan eruit te ritsen! En gebruik voor het wassen van je textiele motorkleding nooit wasmiddel. Voor het beste resultaat was je eerst de textiele motorkleding met een motorkledingwasmiddel. Vervolgens was of behandel je de motorkleding met een impregneermiddel waardoor de buitenlaag zijn waterdichte en vuilafstotende werking weer terug krijgt.

 1. Doe een handwas
  of
  Selecteer een kort wasprogramma zonder centrifuge (max 30°C)
 2. Gebruik nooit normaal wasmiddel
 3. Gebruik motorkledingwasmiddel en na het wassen impregneermiddel

 

Tips ná het wassen van je textiele motorkleding

Laat je motorkleding in een droge ruimte op kamertemperatuur drogen. Een verwarmde ruimte of het uitwringen van de kleding tijdens het droogproces is absoluut geen aanrader voor de kwaliteit van het textiel. Impregneer eens per circa 2000 gereden kilometers je textiele motorkleding met een impregneerspray. Op deze manier weet je zeker dat je motorkleding langer schoon en droog blijft!

 1. Droog de motorkleding op kamertemperatuur
 2. Niet uitwringen
  en
  Niet drogen door warmtebron
 3. Spray elke 2000km met impregneermiddel

Bekijk alle onderhoudsproducten voor textiele motorkleding.

Benieuwd hoe je leren motorkleding het beste kunt wassen? Lees dan deze blog.

Davey de Lange


Davey is onze sociale boy. Avontuurlijk en vol energie waarbij zijn motorkilometers vooral in Azië zijn opgedaan. Als dat maar goed gaat, want tegenwoordig maakt hij ook de Nederlandse wegen onveilig op zijn Kawasaki Z750.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.