Ik neem je mee op de reis van Sydney naar de motorkleding die bij hem past! Om daarachter te komen zijn er een aantal vragen die hij moet beantwoorden. Dit zijn ook de vragen die je verwachten zodra je als motorkleding-leek een MotorKledingCenter superstore binnenstapt op zoek naar de passende outfit. FYI: Sydney gaat bijna een motor kopen en dat wordt een naked bike. Hij zoekt een nieuwe outfit die daarbij past en aan al zijn wensen voldoet.

De algemene motorkleding vragenlijst:

 • Op wat voor motor ga je rijden?
 • Hoeveel kilometers ga je in een jaar afleggen?
 • Ga je rijden in je vrije tijd of woon-werkverkeer?
 • En in welke seizoenen?
 • Wat is je budget?
 • Wat vind je belangrijker? Veiligheid of comfort?
 • Heb je motorvakantieplannen?
 • Wat vind je mooi?

Op wat voor motor ga ik rijden?

“Na eindeloos twijfelen tussen een supersport of naked bike ben ik ein-de-lijk vastberaden genoeg om volmondig te zeggen dat ik op een naked bike wil gaan rijden. As we speak ben ik aan het surfen op ‘t internet tot ik een leuke deal tegen kom. Een Z750, FZ1 N of iets in die richting zie ik wel zitten. Als je dit leest en je heb een goede tip, laat helemaal onderin dit blog een comment achter!

Naked bike rijders dragen over het algemeen sportieve en/of casual motorkleding met een pasvorm die past bij een licht voorovergebogen houding.

Hoeveel kilometers ga ik in een jaar afleggen?

“Naar mijn berekening zal ik +/- 10.000 kilometer met de motor afleggen.”

Als je niet precies weet hoeveel je gaat rijden hebben we een tip: Google zit stampvol met aanbieders die kilometer rekenhulp bieden. Maak je weinig kilometers, dan voldoet een wat eenvoudigere outfit. Maak je veel kilometers, dan wil je motorkleding met een lange levensduur en doe je er verstandig aan om je budget hoog in te zetten.

Ga ik in mijn vrije tijd of woon-werkverkeer rijden?

“Voornamelijk in mijn vrije tijd zal ik op de weg te vinden zijn. Hoogstwaarschijnlijk zo vaak mogelijk.”

Vrijetijdsmotorskleding is meer gefocust op looks en comfort.

En in welke seizoenen?

“Zodra de temperaturen stijgen zal ik ook met de motor naar werk gaan. Jup, ik word een ‘seizoensrijder’.”

Deze vraag is van invloed op je toekomstige outfit aangezien je als zomerrijder alle waterdichte kleding kan wegstrepen.

Wat is mijn budget?

“Mijn budget voor motorkleding is tussen de €750,- & €1000,-. En dat is exclusief motorhelm, die heb ik al.”

Uit onze ervaring kunnen we stellen dat dit budget, voor een beginnende rijder die motorkleding koopt en alleen rijdt met goed weer, vrij normaal is.

Wat is voor mij belangrijker, veiligheid of comfort?

“Hoewel veiligheid en comfort beiden belangrijk voor mij zijn, ben ik niet op zoek naar de comfort die een tourrijder nodig heeft wanneer die een rondje wereld gaat rijden. Ik geef meer om de veiligheid en comfort die past bij een sportievere rijstijl met mijn toekomstige 750cc – 1000cc motor.”

De uitkomst van deze vraag is cruciaal voor de keus tussen leren- en textiele motorkleding.

Heb ik motorvakantieplannen?

“Ik ben van plan om in de zomer één week op motorvakantie te gaan. Ik blijf binnen de Benelux. De plek waar de zon het hardst schijnt wint en ik heb geen plannen om lange stukken off-road te gaan rijden of te kamperen.”

Het soort motorvakantie bepaald ook je outfit qua weersomstandigheden en slechte wegen, zo heb je veelzijdige motorkleding ontworpen voor meerdere seizoenen zoals een 3-laags motorjas. Je wilt uiteraard veilig en met de juiste protectie een land doorkruisen.

Wat vind ik mooi?

“Ik vind sportieve leren motorkleding mooi, maar textiele delen mogen er best in terugkomen. Ook in de casual look kan ik mij goed vinden. Denk bijvoorbeeld aan kevlar motorjeans en motorsneakers. En het liefst alles zo donker mogelijk. Rev’It! is mijn favoriete motorkledingmerk.”

Het oog wil ook wat!

Samengevat:

 • Een Naked bike wordt zijn eerste motor.
 • Sydney gaat ongeveer 10.000km rijden.
 • Voornamelijk op zomerse dagen in zijn vrije tijd.
 • Maximaal €1000,- gaat hij uitgeven aan motorkleding.
 • Hij geeft om veiligheid en comfort die past bij een sportievere rijstijl.
 • Hij gaat één week in de zomer op motorvakantie in de Benelux.
 • Sportieve & casual motorkleding valt bij hem in de smaak.

“Met deze lijst ben ik door 3 verschillende motorkleding experts geadviseerd en daar kwamen deze 3 motoroutfits uit:”