fbpx

Als madame in deze masculine motorwereld kan het iets lastiger zijn om de perfecte motoroutfit samen te stellen. Fabrikanten spelen nu eenmaal in op de scheve verdeling vrouw-man binnen deze hobby. Goed, het dames motorkleding assortiment voor de zomer is iets minder breed maar keuze is er nog genoeg. Om je een zetje in de goede richting te geven heb ik een drietal zomeroutfits samengesteld. Ook op de marketingafdeling is er een tekort aan vrouwelijke input en aangezien ik kennelijk het meest in touch ben met mijn feminine side heb ik deze blog maar voor mijn rekening genomen. Toevoegingen van ervaringsdeskundigen wat betreft vrouwelijke motoroutfits zijn natuurlijk welkom.

Motorjassen inspiratie

Motorbroeken inspiratie

Motorhelmen inspiratie

Motorhandschoenen inspiratie

Motorlaarzen inspiratie


Zomeroutfit 101

Doorwaai is het toverwoord. Een jas of broek voorzien van dit woord in de omschrijving zijn de beste optie om bijvoorbeeld natte oksels te voorkomen. De optie om het bij een t-shirt te houden is er natuurlijk nog steeds maar of dit wel zo verstandig is, is een tweede. Lederen jassen en broeken hebben van nature een goed ademend vermogen maar presteren minder goed wat ventilatie betreft. Perforatie is hierbij de oplossing. Ook wordt bij dames motorkleding in de zomer vaak gedacht aan het verwerken van ventilatie ritsen of mesh panelen. Wil je toch liever voorbereid zijn op een onverwachte bui of practical joke dan is een regenjas, broek of pak of een zomerjas met waterdicht membraan de oplossing.

Dames motorhelm

De meeste motorhelmen zijn niet specifiek gericht op een seizoen en presteren heel het jaar door. Helmen die je net iets meer luchttoevoer bieden zijn bijvoorbeeld de systeemhelmen, mits je deze open klapt uiteraard. Daarnaast de jethelmen met optimale verkoeling waarbij je wel inlevert op veiligheid en als laatste de crosshelmen welke in combinatie met een goed ventilerende bril uitstekende verkoeling bieden. Integraalhelmen hebben de meeste potentie zich tot een sompige boel te vormen. Er zijn uitzonderingen waaronder de RPHA 11. Goede ventilatie gaat echter wel vaak gepaard met enigszins toenemende windruis. Een goed paar oordopjes is hierbij de oplossing.

Dames motorjas

Mesh, geperforeerd leer, ventilatieritsen. Allen tekenen van voldoende ventilatie om transpiratie te voorkomen of deze als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen. Ook de kleur of gebrek aan dames motorkleding voor de zomer kan een groot effect hebben wanneer het zonnetje zich in vol ornaat vertoont. Daarnaast valt wit ook lekker op en is een reflectievest van minder belang. Doorwaai jassen uitgevoerd met regenmembraan bestaan ook en bieden het beste van beide werelden. De Tornado 3 is hier een goed voorbeeld van. Meer informatie over de juiste damesjas vind je hier.

Dames motorbroek / motorjeans

Een ’s zomerse motorbroek voldoet aan dezelfde eisen als de motorjas zoals hierboven omschreven. Geperforeerd leder, mesh panelen & ventilatieritsen zijn de hoekstenen van een effectieve zomeroutfit.

Dames motorhandschoenen

Laat ook hier nu het doorwaai aspect het zwaarst wegen voor optimale verkoeling. Een kort manchet en luchtinlaten rond de knokkels willen de luchtstroom nog wel eens optimaliseren.

Dames motorlaarzen / motorschoenen

De ‘vrouwelijke motoroutfits’ zijn pas compleet met het juiste schoeisel. De keuze tussen schoenen en laarzen is in de zomer het meest lastig. Laarzen kunnen je voeten al snel tot het kookpunt brengen waar motorschoenen dit stukken minder hebben. De vergelijking in veiligheid tussen een jethelm en een integraalhelm kan ook gemaakt worden voor de schoen versus laars kwestie.

Zomer accessoires

Het dragen van een extra laag klinkt als het meest domme wat je kunt doen wanneer de zweetdruppels je op het voorhoofd staan maar toch is het een effectieve manier om het gezweette zweet te doen verdampen. Let wel dat je hier geen katoenen kleding over draagt, deze zuigt zich graag vol met vocht.

Het koelvest. Deze draagbare waterzakken zijn enorm effectief in de strijd tegen hitte en makkelijk onder elke motorjas te dragen.

Bij lange tourritten is een hydrapack een fijn accessoire om te hebben. Goed drinken is voor de meesten normaliter al moeilijk vol te houden laat staan op de motor. Daarnaast kun je het zo gek maken als je wilt, wil jij lurken aan een strawberry daquiri dan kan dat gewoon. Houd het svp wel bij één.

 

Hulp bij het vinden van fijne dames motorlaarzen

De doorwaai motorkleding van 2021

https://blog.motorkledingcenter.nl/goedkope-dames-motorbroeken-en-motorjeans-voor-de-starter/

Bram van der Zaan


Bram van der Zaan is content marketeer bij MKC Moto en is het meest gelukkig op twee wielen. Naast fietsen is hij ook wel te porren voor een ritje op zijn zwarte (wellicht iets te luidruchtige) street triple waarmee hij enorm netjes rijdt.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.