Alhoewel we slechts een tweetal weken van het zomerse weer hebben kunnen genieten, anticiperen we maar wat graag op een mooie nazomer. In deze blog leggen we uit waarom jij dat ook zou moeten doen. De drempel om motorkleding te dragen zakt evenredig snel als de stijging van de temperatuur. En de aanlokkelijkheid van het briesje op de blote huid en het simultane bijkleuren zorgt er bij velen voor dat de motorkleding in de kast blijft hangen. Maar zoals Albert Einstein het ooit formuleerde “Dress for the slide not the ride”. De oplossing? Doorwaai motorkleding.

Hoe veilig is doorwaaikleding nu eigenlijk?

De stelling luidt dat de verwerking van mesh en andere luchtdoorlatende materialen minder protectie bieden wat betreft slijtvastheid. En tot op zekere hoogte is het absoluut waar dat bijvoorbeeld een lederen one of two piece motorpak de drager beter beschermd bij een val. Maar wat wij vaak zien is dat men de best beschermende motorkledij aanschaft, om het vervolgens bij echt warm weer thuis te laten liggen. In dat geval is het sluiten van een compromis toch zeker de moeite waard. Je partner, ouders en/of kids zullen je dankbaar zijn.

Doorwaai motorjas 2021

Het t-shirt inruilen voor een doorwaai-motorjas is de 1e stap. Het assortiment strekt tot in de verste verte dus vorm een goed idee van waar je de jas specifiek voor nodig denkt te hebben. Doorwaai in combinatie met een waterdichte laag, off-road dedicated doorwaai-jassen, sportief, casual, klassiek etc. Check het motorjassen assortiment.

Doorwaai motorbroek 2021

Met een korte broek op de motor is uiteraard uit den boze en een spijkerbroek doet qua koeling niet veel meer dan een capabele doorwaai motorbroek en kan in veel gevallen zelfs warmer zijn. Een motorjeans is uiteraard ook een oplossing maar deze en met name de volledig kevlar gevoerde varianten, kunnen al snel zorgen voor snelstromende transpiratie.

Zomer motorhandschoen 2021

Zomerhandschoenen zijn er in verschillende gradaties, de meest koele optie is de doorwaaihandschoen. Deze categorie volgt het voorbeeld van de doorwaaijassen en -broeken door eveneens mesh panelen en ventilatie toe te voegen aan het ontwerp. Enkele populaire toevoegingen aan het 2021 assortiment zijn de volgende:

Bonustips voor motorrijden met warm weer

Draag lichte kleuren, dit werkt uiteraard alleen wanneer de zon zijn gezicht laat zien maar het verschil in temperatuur is bijzonder merkbaar. Dit geldt overigens ook voor je helm en motorfiets zelf. Ook is een koelvest aan te raden, meer informatie over dit onderwerp vind je hier:

Motorrijden met een koelvest