Op het gebied van motorlaarzen is er veel te kiezen. De eerste prioriteit is bescherming waarbij het goed passen van de schoen of laars essentieel is. Daarna komt de keus voor welke look je wil. Ben je een fanatieke racer of gebruik je je motor voor dagelijkse ritjes naar je werk? In onze winkels en in onze webshops hebben we een groot assortiment om uit te kiezen. In dit artikel geef ik tips over welke keuzes je moet maken en wat de voor en nadelen zijn. Wil je motorschoenen of toch motorlaarzen, een urban look of liever iets sportiever en hoe waterdicht moeten jouw laarzen zijn?


Motorschoenen voor dames

Motorschoenen worden steeds populairder. Neem als voorbeeld de door Justine uitgelichte modieuze dames schoeisel. Net als motorjeans is het een handige combinatie van uiterlijk en veiligheid. De schoenen zien er vaak uit als normale schoenen maar zijn voorzien van protectie bij de hiel, de enkels en de neus waardoor je er veilig mee op de motor kunt stappen. Mooie voorbeelden zijn de REV’IT! Delta en TCX Street 3 motorschoenen. Deze schoenen zijn perfect om in het dagelijks leven te dragen. Ook bestaan er sportieve motorschoenen zoals de Alpinestars Stella Faster-3 motorschoenen. Het fijne hieraan is dat je er sportief uit ziet maar het comfort hoog ligt. Een bijkomend voorbeeld is dat de Faster-3 een waterdicht membraan heeft waardoor je er ook in de regen fijn mee kunt rijden.

Dames motorschoenen / Dames motorsneakers

Sportieve dames motorschoenen

Motorlaarzen voor dames

Onder de motorlaarzen is er veel variatie mogelijk. Voor lange ritten en touren is een waterdichte laars verstandig dus kun je het beste kijken bij tour motorlaarzen. Ook is bescherming tegen de kou vaak fijn en moet de laars ademend blijven voor langdurig comfort. Bij aanschaf kan het zijn dat de laarzen niet helemaal lekker zitten. Op die manier zitten ze ook na het inrijden nog zoals het hoort.

Rij je op het circuit dan zijn sport motorlaarzen met extra bescherming een betere keuze. Kijk bijvoorbeeld bij de Alpinestars Stella SMX-6 V2, veilige sport motorlaarzen gemaakt van een soepel materiaal waardoor ze comfortabel zitten en je flexibel blijft. Voor een stijlvolle minimalistische look is de Alpinestars Vika perfect. Deze motorlaarzen van de bekende Vika lijn zien er prachtig uit en zijn ook nog eens helemaal waterdicht.

Sportieve motorlaarzen

– Alpinstars Vika V2 lijn

Motorlaarzen met hakken?

Op normale hakken kun je beter niet op de motor stappen. Niet alleen biedt dit niet de juiste bescherming, de hak is waarschijnlijk ook niet gemaakt om veel druk te weerstaan en zou kunnen afbreken bij een verkeerde beweging. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede oplossingen voor dit probleem: dames motorlaarzen met hak. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je net een klein beetje extra lengte wilt om beter bij de grond te kunnen of om je ook op de motor op en top vrouw te voelen.

In ons assortiment vind je enkele opties. De halfhoge motorlaarzen zijn simpel en stijlvol en voorzien van een stevige hoge hak.

 

Overlaarzen – over de motorlaarzen

Overlaarzen zijn ideaal wanneer je gewone motorlaarzen niet waterdicht zijn. Zelfs waterdichte laarzen kunnen bij langdurige blootstelling aan regen water door gaan laten dus voor lange ritten met slecht weer zijn overlaarzen ook erg fijn. Je trekt deze over je normale laarzen of schoenen aan en bent hiermee optimaal beschermd tegen de weersomstandigheden. De Held Overschoenen Latex hebben een nauwe pasvorm en zijn voorzien van zolen met antislip voor optimale grip.

 

De motorlaars opties

Indien je niet al te veel wilt uitgeven aan je nieuwe paartje motorlaarzen kun je een kijkje nemen in onze outlet. De maatvoering van ons assortiment begint in sommige gevallen al vanaf maat 35 waardoor er eigenlijk altijd wel iets te vinden is wat past. Bestel je je schoenen of laarzen online check dan vooral of de schoen perfect past, niet te strak en zeker niet te los. Twijfel je? Kom dan langs in één van onze winkels zodat er een expert mee kan kijken en advies kan geven. Welke dames motorlaarzen zijn voor jou de ideale match?