Hemelvaart staat alweer voor de deur. Lekker motorrijden in het Hemelvaart weekend is nooit mis natuurlijk. Maar hoe, wat, waar en wanneer? Dat is één groot vraagteken. In deze blog behandel ik een aantal mooie motor mogelijkheden voor jou in het Hemelvaart weekend. Zo kan je de mooiste routes in de Ardennen of de Eifel opzoeken, maar zijn er ook in ons eigen kikkerlandje een hoop leuke activiteiten.

 

Ga de grens over!

Het Hemelvaart weekend zit er alweer aan te komen. Dat kan betekenen dat je de kans hebt om een lang weekend vrij te hebben/nemen en dus weg te gaan met de motor. Maar waarheen hoor ik je denken? Er zijn meerdere opties, maar dit zijn in mijn ogen de mooiste. Mijn persoonlijke favoriet is de Eifel. In de Eifel heb je talloze opties aan routes door prachtige natuur en zijn er accommodaties die speciaal ingericht zijn voor ons motorrijders. De populairste bestemming is natuurlijk de Groene Hel, oftewel de Nürburgring. Wordt je warm van de Eifel? Check hier nog meer mogelijkheden in de Eifel.

Onze Oosterburen is de eerste optie, maar onze Zuiderburen hebben stiekem toch ook wel hele mooie routes. In de Ardennen kan je je geluk ook niet op. Zo heb je de Route des Légendes, voor de echte legends onder ons. Deze epische route neemt je mee langs honderd kilometer rivieren, watervallen en coole uitzichten. Natuurlijk blijft Spa Francorchamps ook een echte aanrader om een keer te bezoeken. Belangrijk om te weten bij Spa is dat er speciale bikers dagen zijn, waarbij je zelf een rondje over dit legendarische circuit kan maken. Alleen plan deze goed vooruit, want deze bikers dagen zijn wel schaars. Ardennen meer jouw ding? Check hier nog meer motor routes door de Ardennen.

motorrijden hemelvaart buitenland

Ducati Club Race op TT Circuit Assen (27-29 mei)

Motorrijden in het Hemelvaart weekend wordt nog leuker met de Ducati Club Race op TT Circuit Assen. Dit is zeker de moeite waard, want de mooiste machines uit Bologna rijden hiervoor uit. Dus heb jij altijd al een keer zo’n dikke Ducati 916 op volle toeren willen zien gaan? Of droom jij meer van een Ducati Streetfighter V4S? Dan is dit raceweekend wel echt iets voor jou!
Natuurlijk kan je zelf gewoon lekker op jouw motor die kant uit knallen om daar vervolgens van al het Italiaanse geweld te genieten. Kosten? Kaartje kost maar 15 hele euro’s en is het hele weekend geldig. Niet duur in mijn optiek en er gebeurt ook echt genoeg naast de baan. Kaartjes kopen voor de Ducati Club Race kan hier.

Motorrijden Hemelvaart Ducati

Huur een Kawasaki bij MotoShare tijdens Hemelvaart

Motorrijden tijdens Hemelvaart, maar heb je geen motor tot je beschikking? Of heb je altijd al een keer zo’n felgroene Kawasaki willen rijden? Tijdens Hemelvaart heeft MotoShare een ideale actie voor jou! Tijdens Hemelvaart krijg je namelijk 10% korting op het huurbedrag als je een Kawasaki huurt. Dus wil jij nou een keer op een dikke Z900 de weg op? Of een keer een eindje gaan touren door ons mooie Nederland met een Versys 1000? In het Hemelvaart weekend zit je gebakken met MotoShare!

Motorrijden Hemelvaart Motoshare

Langskomen bij MKC Moto

De allerleukste activiteit bewaar ik natuurlijk voor het laatst. Tijdens het Hemelvaart weekend zijn onze winkels geopend en jij bent van harte welkom om gezellig langs te komen met de motor. Wij zijn geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur op zowel de beide Pinksterdagen als Hemelvaartsdag. Hier vind je motorkleding en alles wat hierbij hoort tegen aantrekkelijke prijzen en kan je genieten van een lekker bakkie koffie samen met andere motorrijders. Nieuwsgierig? Neem alvast een voorproefje op onze website!

Nog meer ideeën?

Ik ben wel uit gebabbeld zo, maar ik ben wel heel benieuwd wat jullie gaan ondernemen tijdens Hemelvaart. Wat wordt jouw bezigheid deze Hemelvaart? Deel dat vooral met ons in de comments onder deze blog.