Wanneer je voor de eerste keer motorkleding wilt gaan kopen zal je versteld staan van de variatie in prijzen en al snel merken dat je het zo gek kan maken als je zelf wilt. Als motorrijder kan je bijvoorbeeld kiezen voor hightech motorpak met airbag bescherming die je ook terug ziet in de MotoGP. Of een textiel motorpak waarmee je comfortabel een rondje rond de wereld kan rijden. Nu zijn dit twee uitersten en is dit niet aan elke motorrijder besteed. Voor de beginnende of incidentele rijder zijn er “eenvoudige” motoroutfits die voor de meesten de lading wel zullen dekken. Zo kan je voor een schappelijke prijs motorkleding kopen als starterspakket waarmee je prima uit de voeten kunt als beginnende rijder of sporadische rijder.

Waar je op moet letten bij het kopen van een tour motoroutfit

Een touroutfit is de meest gangbare motoroutfit van de reeks. Een set als deze shop je bij elkaar als je van plan bent te gaan rijden met meerdere weerstypes en iets functioneels zoekt. Gericht op – hoe kan het ook anders – tourmotoren en dankzij de universele pasvorm en uitstraling ook op een groot aantal andere type motoren. Doorgaans worden er systeemhelmen geadviseerd bij touroutfits omdat deze praktisch zijn als je even snel wilt communiceren onderweg of wat meer zicht wilt bij lagere snelheden. Tourjassen zijn bijna altijd waterdicht en hebben een wat langere pasvorm. Deze zijn functioneel opgebouwd met meerdere lagen en ventilatieritsen zodat je ze met meerdere temperaturen kan dragen. De broeken zijn over het algemeen hetzelfde opgebouwd en worden negen van de tien keer over de normale broek gedragen. Laarzen en handschoenen zijn minder spannend qua features. Voor de handschoenen is het verstandig om te kijken voor welk seizoen je ze gaat gebruiken en laarzen heeft de variatie van hoge en lage modellen waarbij de keuze persoonlijk is.betaalbare touroutfit

Deze touroutfit heeft in de basis dezelfde eigenschappen als een touroutfit die twee keer zo duur is en bezuinigd op afwerking. Wanneer je niet veel rijdt of je eisen wat lager liggen kan deze set hiermee een geschikte optie zijn. Je hebt dan voor een relatief lage prijs een motoroutfit die bij de meest gangbare motoren past en die voor meerdere seizoenen geschikt is. Let er wel op dat de handschoenen aan de frisse kant zullen zijn met koud weer.

Helm LS2 FF325 €139,95
Motorjas Modeka Tourex €99,95
Motorbroek Modeka Cartagena €84.95
Handschoenen Dainese Desert Poon D1 €44,95
Motorlaarzen Grand Canyon Concorde €139.95
Totaal €509.75

Waar je op moet letten bij het kopen van een Sport Tour outfit

Dat Sport Tour de middenweg is van de segmenten Sport en Tour is niet alleen terug te zien in de benaming. In de eigenschappen zie je terug dat deze set een mix is tussen veiligheid, functionaliteit en comfort. Bij het kopen van Sport Tour outfit is het handig om te kijken naar een set die een aansluitende pasvorm heeft. Doorgaans zijn de motorjassen binnen dit segment kort van voren en iets langer aan de achterkant vanwege de sportievere houding. De meesten kiezen voor een integraal helm die eveneens is ontworpen voor een licht voorovergebogen houding. De broek mag een strakkere pasvorm hebben zodat deze niet gaat klapperen op hoge snelheden. De meeste Sport Tour rijders stellen hoge eisen aan functionaliteit en veiligheid bij hun outfit. Een pak met een hoge slijtvastheid en een kwaliteit membraan behoren tot de key features wanneer je een pak binnen dit segment uitkiest. De laarzen en handschoenen worden geselecteerd aan de hand van compactheid waarbij het contact tussen rijder en machine vooropstaat.betaalbare sport tour outfit

Deze set is met name ontwikkeld voor de sporttourrijders. Rijd je bijvoorbeeld een Yamaha Fazer, Suzuki SV of GSX F serie dan zou dit een zeer geschikte set zijn. De helm is ontworpen voor een voorovergebogen houding waarmee je met de genoemde motoren goed zit. De motorjas en motorbroek zijn sportief belijnd en hebben een aansluitende pasvorm zodat de sportiviteit van de motor door wordt getrokken naar de outfit. De handschoenen en laarzen hebben een neutraal design en kunnen op een breed scala aan motoren worden gedragen. Ze zijn van een wat dunner materiaal gemaakt om extra flexibiliteit te bieden tijdens het schakelen en koppelen.

Helm LS2 FF320 €119,95
Motorjas Richa Gotham 2 €159,95
Motorbroek Richa Denver €139.95
Handschoenen Five RS3 €44,95
Motorlaarzen Richa Vulcan 2 €149.95
Totaal €633.75

Waar je op moet letten bij het kopen van een (casual) Naked Bike outfit

Wanneer je een motorjas voor een Naked Bike wilt kopen is het handig om letten op de pasvorm. Een korte voorzijde en iets langere achterkant zorgen ervoor dat je comfortabel zit in een licht voorovergebogen houden. Ook de helm vergt wat extra aandacht voor optimaal comfort. Dat pasvorm zeer belangrijk is zal voor de meeste niet onbekend zijn. Een helm is aerodynamisch voorgevormd waarbij er van een bepaald zithouding wordt uitgegaan. Zo zijn de helmen voor Naked Bikes ontworpen voor een rechte tot licht voorovergebogen houding en een Race helm voor een extreem voorovergebogen houding. Een motorjeans kies je wanneer je gaat voor een casual look en deze mag bij voorkeur een slagje langer zijn op een Naked Bike vanwege doorgebogen knieën. De combinatie van deze Gotham 2 en een Brutale jeans zorgt ervoor dat je sportief en casual op de motor zit.

Doorgaans wordt er gekozen voor een korte en sportieve handschoen gemaakt van slijtvast materiaal en meshpanelen voor ventilatie. Om de casual look compleet te maken zal je het beste uit de voeten kunnen met motorschoenen. Wanneer veiligheid een hogere prioriteit heeft dan looks zijn laarzen een betere optie.betaalbare naked bike outfit

Een slagje duurder en een pak sportiever. Deze motoroutfit is zeer geschikt voor het segment Naked Bike. Rijders die een passende en betaalbare set zoeken voor bij hun Kawasaki Z serie, Honda CB serie of Ducati monster grijpen hiermee niet mis. Je kan deze motoroutfit dragen bij warm en zacht weer dankzij een uitneembare voering in de jas. Wanneer het regent zullen je benen en handen echter niet droog blijven op de lange termijn.

Helm LS2 FF390 €159,95
Motorjas REV’IT! Jupiter 2 €199,99
Motorbroek Richa Brutale €199.95
Handschoenen REV IT! Mosca €49,99
Motorlaarzen Booster Freedom €99.95
Totaal €709.83

Meer informatie? Deze blogs helpen je verder bij het vinden van de juiste motoroutfit:

Onze specialisten staan voor je klaar in de winkels of via de klantenservice als je meer informatie zoekt.