Bij het kopen van een motorbroek heb je te maken met het merk, de pasvorm, lengtematen, welke seizoenen je gaat rijden, jouw rijstijl, de buitenlaag en zo kan ik er nog wel een aantal opnoemen. Maar vrees niet, aan het eind van dit blog kan je in onze webshop met een gerust hart jouw motorbroek shoppen zonder teveel keuzestress. Volg de volgende stappen en je houdt een sterke selectie motorbroeken over.
- Val je in de categorie ‘mooi-weer-rijder’ of schrikt de winter jou niet af?
- Heb je meer voorkeur tot functionaliteit of veiligheid?
- Wil je de motorbroek als overbroek gebruiken?
Type motorbroek met de volgende rijstijlen
Laten we motorrijder even in hokjes plaatsen. De motorrijders die alleen het gas opentrekken op de openbare weg wanneer eindelijk die geliefde zon achter de wolken vandaan komt kunnen we een hoop collecties afstrepen. Alle motorbroeken met een waterdicht membraan of thermovoering filteren we dan weg. En de leren broeken, doorwaai broeken en motorjeans liggen voor het oprapen.
Ook voor de motormuizen die iets vroeger in het seizoen op het zadel springen en ook wat langer doorrijder zijn er broeken met een enkel-laags waterdicht membraan. De onverwachtse regenachtige ritjes worden met zo’n membraan een stuk aangenamer. Maar zodra het hard gaat hozen heb je meerdere lagen nodig. Het is ook goed om te weten dat motorjeans niet waterdicht zijn, op de John Doe collectie na. Deze jeans zijn tot zekere hoogte waterafstotend. Het glijdt zo van het denim af.
Voor de échte motorrijders die niet opkijken van winteromstandigheden en van urenlang door een storm rijden zijn er textiele motorbroeken met een gelamineerd membraan. Het meest high-end materiaal is Gore-Tex en is 100% waterdicht.
Motorbroek maten en pasvorm
Door naar je lichaamsbouw te kijken kan je bijpassende merken al snel koppelen. Alpinestars is bijvoorbeeld een Italiaans merk en matcht dan ook meer bij mensen met een meer Italiaanse bouw. Waarin REV’IT! een Nederlands merk meer matcht bij de typische Nederlander. Gelukkig hebben veel collecties verkorte of verlengde maten waardoor je toch de juiste maat kan vinden. Mijn advies is om je hierover te laten adviseren in één van onze winkels want je moet maar net weten welk merk goed past.
Passen in de winkel
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. De allerbeste manier om erachter te komen welke broek DE broek gaat worden, waar je de komende jaren plezier van wilt beleven, is passen van meerdere broeken. Een broek moet lekker zitten en de protectie op de juiste plek. Als je van een merk weet welke maat je hebt is het een ander verhaal, weet je niet dit dan is het een kwestie van passen, passen en nog eens passen. Dus nogmaals.. kom langs en laat je adviseren!
Online motorbroek shoppen
Wil je iets kopen vanuit de webshop dan hebben we een prima tool om erachter te komen welke maat motorbroek je hebt. Kies eerst het product uit en ga dan naar de maattabel pagina. Bedenk wel dat fysiek shoppen altijd de betere optie is omdat het zo kan zijn dat het ene model van hetzelfde merk anders zit dan het andere.
Knie- en heupprotectie
De grote hamvraag is altijd wat is nou beter? Textiel vs Leer. Qua protectie zijn er weinig verschillen, maar wat betreft slijtvastheid zijn leren motorbroeken winnaars. Daarnaast bevatten de meeste motorbroeken de optie om te upgraden met heupprotectie. Motorjeans zijn een ander verhaal! Ze bieden vaak minder bescherming, zijn daarom super comfortabel en de kevlar biedt alleen bescherming tijdens een glijpartij. Daarom kan ik altijd aanraden om de protectie zelf toe te voegen. Dat is optioneel.
Davey de Lange
Davey is onze sociale boy. Avontuurlijk en vol energie waarbij zijn motorkilometers vooral in Azië zijn opgedaan. Als dat maar goed gaat, want tegenwoordig maakt hij ook de Nederlandse wegen onveilig op zijn Kawasaki Z750.