De geruchten zijn bevestigd: tijdens de Eicma 2017 wordt de Shoei Neotec 2 gelanceerd! We hebben al een blik mogen werpen op de compleet herziende Neotec 2 en voor de liefhebber hebben we de tot de dusver bekende feiten op een rijtje gezet. Helaas mogen we nog geen foto’s publiceren en moet je het nu nog even doen met onze tekst en schrijven.

Lees het het verslag van de Shoei Neotec 2 vanuit de Eicma in Milaan

Shoei Neotec 2 vs. Schuberth C4

Sinds de eerste Neotec in 2012 zijn er genoeg ontwikkelingen geweest rondom de systeemhelmen gemeenschap. Schuberth presenteerde de opvolger van de C3: de C3-Pro en kwam dit jaar op de proppen met de splikspinternieuwe Schuberth C4. Genoeg reden voor Shoei om verder te gaan ontwikkelen aan hun Shoei Neotec om zo niet achter te blijven. Het resultaat: de Shoei Neotec 2.

De Neotec 2 komt niet ter vervanging van de eerdere generatie maar ter uitbreiding voor de Shoei collectie. De verwachting is dat er een prijskaartje van 599.95 aan zal hangen voor de basis uni kleuren en 629.95 voor de luxe uni kleuren. Wat de printjes gaan doen is momenteel nog koffiedik kijken.shoei vs schuberth

De eigenschappen die we tot nu toe weten:

Het design van de buitenschaal

De eerste indruk is al veel belovend. Het design van de buitenschaal is volledig herzien en geeft een sportievere uitstraling. Door meer gebruik te maken van een gestroomlijnde schaal oogt de Shoei Neotec 2 minder oubollig en wordt de sporttourrijder beter bedient. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat de verbeterde buitenschaal voor meer stabiliteit zorgt op hogere snelheden. Het design van Neotec 2 doet mij vooral denken aan een kruising tussen de GT-Air en Neotec 1. Als kers op de taart heeft Shoei een subtiele spoiler aan de achterkant gemonteerd voor extra stabiliteit en een strakker design.

Afsluiting van het vizier en het gezichtsveld

De Neotec 2 maakt gebruik van een nieuw soort viziermechanisme die het huidige mechanisme vervangt. Het vizier sluit dankzij deze verbetering nog beter aan op de helmschaal wat zorgt voor een lucht- en waterdichte afsluiting. Een verbeterpunt, wat Shoei misschien een beetje van Schuberth heeft afgekeken is het gezichtsveld. De helmen van Schuberth staan erom bekend dat ze een zeer breed en panoramisch kijkoppervlak hebben. Shoei dacht, dat kunnen wij ook en heeft de Neotec 2 een groter vizier gegeven. De wangkusssens zijn bij de slaap een stuk naar achter getrokken voor horizontaal meer zicht.Shoei neotec 2 vizier

Ventilatie en communicatie

De luchtvoorziening is bij de Neotec 2 ook volledig herzien. De toevoer en de afsluiting zijn kritisch bekeken en verbeterd. Met andere woorden, dicht is nu nog dichter en open is nu nog verder open. De ventilatie uitlaat is ook een stuk groter gemaakt. In theorie zou dit allemaal moeten zorgen voor een grotere luchtstroom door de helm.

Het laatste wat ik je kan vertellen over de Neotec 2 is de voorbereiding op een Sena communicatie set. Het concept is hetzelfde als bij de Schuberth C4 alleen is de montage anders. Door een uitsparing kan het bijbehorende Sena systeem er zo worden in geklikt en dienen alleen de speakers en microfoon te worden bevestigd. Op deze manier is de module verwerkt in de helm en steekt er niks uit aan de buitenkant. Het verschil tussen de Neotec 2 en C4 hiermee is dat bij Schuberth de speakers en microfoon al zijn gemonteerd in de helm en bij Shoei niet.

Conclusie Shoei Neotec 2

Volgens Shoei belooft de Neotec 2 een revolutionaire helm te worden en ik citeer: De Neotec 2 slaat één stap over en zet twee stappen vooruit ten opzichte van zijn voorganger. Kort samengevat kan de Shoei Neotec 2 een grotere doelgroep bedienen dan zijn voorganger. Deze systeemhelm blijft een icoon onder de tourrijders en snijdt met zijn sportieve details een extra doelgroep aan.

Op de EICMA in Milaan zijn wij bij de onthulling van de nieuwe generatie Neotec en delen we het laatste nieuws. Op de hoogte blijven van de Shoei Neotec II? Schrijf je dan in.[yikes-mailchimp form=”1″]Shoei neotec 2