Softshell motorjassen zijn al enige tijd mateloos populair onder motorrijders. Sterker nog; wil je als merk serieus genomen worden dan lijk je niet meer zonder te kunnen. Het Nederlandse REV’IT! heeft er flink de tijd voor genomen, maar voegt deze voor 2018 dan toch toe aan de collectie.

De REV’IT! Burn is een uitstekend doordacht softshell jacket dat naar onze verwachting hoge ogen zal gaan gooien. Door de uitstraling sluit die perfect aan op de Tailored Technology filosofie die ze nastreven. Het resultaat is een casual motorjas, die wanneer je niet op de motor zit uitstekend opgaat in het straatbeeld.

Softshell | Wonderlijke buitenlaag

Softshell is een beproeft materiaal dat afkomstig is uit de outdoor scene. Enkele jaren geleden deed het zijn intrede in de motorbranche waarna kledingfabrikanten er massaal mee aan de haal gingen. Het materiaal is gewaardeerd vanwege het lichte gewicht en de uitstekende bewegingsvrijheid, het heeft een hoog ademend vermogen en is toch isolerend en daarnaast houdt het wind tegen en is het waterafstotend.

De ontwerpers hebben het beste uit de REV’IT! Jupiter 2 en REV’IT! Flare motorjas terug laten komen in de nieuwe Burn. Het resultaat is een strak ogend jacket met een licht sportieve twist voorzien van een afneembare capuchon. Het softshell materiaal is door REV’IT! verder doorontwikkeld om een slijtvaste basis te vormen van deze motorjas.

REV'IT! Burn softshell motorjacket

Sportieve pasvorm en dedicated protectie

Net als de modellen waarvan de REV’IT! Burn is afgeleid, heeft die een strak vallende, racy pasvorm. Hij valt kort, net boven de riem waardoor die uitstekend is te combineren met een hippe motorjeans. Door zijn licht sportieve voorkomen is hij goed te dragen op uiteenlopende motoren. De geïntegreerde jeanslus of korte verbindingsrits in combinatie met de Safeway riem voorkomen dat het jacket omhoog kruipt.

Je zal wel twee keer moeten kijken om te zien dat het REV’IT! Burn jacket een motorjas is. De Knox Flexiform protectoren hebben daar een belangrijk aandeel in door de compacte afmetingen en het flexibele materiaal. Natuurlijk zijn deze protectoren, die op schouders en ellebogen zijn gepositioneerd, CE level 1 gecertificeerd volgens de geldende standaard. Wanneer je motto ‘veiligheid boven alles’ luidt, is het aan te raden om dit jacket uit te breiden met de passende Seesoft RV rugprotector.REV'IT! Burn Softshell motorjas

REV’IT! Burn voor mid-season gebruik

Het softshell materiaal leent zich uitstekend voor mid-season gebruik. Door de technische eigenschappen en lichte gewicht draagt hij erg comfortabel. Daarnaast is hij voorzien van een uitneembare thermovoering, voor als de temperatuur verder zakt. In tegenstelling tot veel andere softshell jassen is de thermovoering apart los te halen van de capuchon, waar het bij andere modellen vaak één vormt.

Naast de waterafstotende eigenschappen dat softshell zelf met zich meebrengt, is hij voorzien van een waterdichte Hydratex G-Liner waardoor ook in druilerig weer comfortabel rondgereden kan worden. De dubbele rits van de REV’IT! Burn vormt een soort tochtstrip waardoor koude wind niet via de ritssluiting naar binnen weet te komen.REV'IT! Burn softshell motorjacket