fbpx

De lockdown is inmiddels met nog eens drie weken verlengd wat betekent dat ook de winkels nog een tijdje niet volledig open kunnen. Zit je al weken online motorkleding te shoppen of naar een bepaald product te kijken en kun je niet wachten om het vast te houden of te passen; helaas zit er dan momenteel niets anders op dan nog even geduld te hebben.

Juist bij motorkleding is het doorgaans zeer van belang om je helm, jas, broek, laarzen of handschoenen eerst te passen voordat je besluit deze te kopen. Wij zouden dan ook niets liever willen dan samen met jou op zoek gaan naar de helm of het kledingstuk dat het beste bij jou past. In plaats van kijken naar dingen die niet kunnen is het beter om te kijken naar wat er wél kan.

 

Niet alleen qua comfort maar ook wat betreft veiligheid is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je motorkleding perfect past. Stel je voor dat je helm ineens over je hoofd begint te schuiven bij een wat hogere snelheid of dat protectoren niet op de juiste plek zitten bij een eventuele valpartij. Protectoren werken alleen optimaal als deze op de juiste plaats zitten en gehouden worden tijdens een val. Ook hier is er keuze uit diverse merken in verscheidene stijlen. Het soort jas, broek of handschoen en ook de gebruikte materialen hebben invloed op de fit. Een racejas of handschoen zit bijvoorbeeld strakker dan de comfortabelere touring-tegenhangers. Voor online motorkleding kopen is een uitgebreide uitleg ook te vinden in onze blogs met tips voor het kiezen van de perfecte motorjas, helm of motorpak.

Maattabellen

Een goed hulpmiddel als houvast bij het online motorkleding bestellen zijn de maattabellen. Hier staat uitgebreid beschreven waar je op moet letten bij de verschillende categorieën motorkleding, hoe verschillende merken doorgaans vallen en hoe je zelf kunt opmeten welke maat jij hebt. Ook is het een goed idee om eens te kijken op ons YouTube kanaal. Daar staan honderden video’s met reviews en uitleg over specifieke producten die bij ons te koop zijn.

Vraag het de expert

Normaal gesproken is de beste optie om gewoon naar één van de filialen te komen waar onze experts alle tijd nemen om je te helpen in de zoektocht naar de best passende motorkleding. Nu is dat helaas nog niet mogelijk, maar dat betekent niet dat wij niet in staat zijn je te assisteren in dit proces. Je kunt nog steeds contact opnemen via de chat op de site, via onze social media kanalen, mailen of gewoon bellen als je vragen hebt over een product of productsoort. Het is belangrijk dat je veilig en comfortabel op de motor zit met de juiste bescherming.

Click & Collect

Gelukkig kunnen we nu ook gebruik maken van de ‘Click&Collect’ optie. Als je graag wilt dat je je bestelling zo snel mogelijk in je handen hebt dan kun je dat aangeven in het bestelproces. Een medewerker neemt dan contact met je op om een afspraak te maken voor het afhalen in één van onze filialen. Zo kun je zo snel mogelijk van je nieuwe motorkleding genieten.

Thuis passen

Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere maten van hetzelfde product te bestellen en deze thuis te passen, met name met achteraf betalen en gratis retourneren is dit voor veel mensen een doodnormale zaak. Je kunt dan kiezen welke maat het beste bij jou past en vervolgens de niet benodigde producten weer terugsturen.

Guido Fenneman


Guido brengt de rust met zich mee en is gepassioneerd over sport: voetbal én motorsport. Zodra het over de MotoGP gaat praat hij de oren van je hoofd. Bovendien doet hij zelf graag aan Motocross en rijdt hij op straat met zijn Yamaha XT660.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.