fbpx

Net een week nadat de schaatsliefhebbers aan hun trekken kwamen op natuurijs, is het nu de beurt aan ons motorrijders. Als koeien die voor het eerst de wei op mogen, staan we te trappelen om onze PK’s uit te laten in een eerste motorrit. Weerberichten die zich dit weekend aan dubbele cijfers wagen en voorafgaand regen om de zoutvlaktes van het asfalt te doen verdwijnen. De garantie dat we er dit weekend massaal op uit trekken op de motor.

Eerste motorrit

Voordat je je helm opzet bij de eerste motorrit

Voordat je ingepakt en wel je helm opzet controleer je je motor. Kijk of de remmen en verlichting naar behoren werken en zorg ervoor dat je banden zijn opgepompt met de juiste bandenspanning. Een haakse ventieladapter voorkomt dat je jezelf bij het tankstation in rare bochten moet wringen. Zorg er daarnaast voor dat je ketting goed in het vet staat.

Controleer ook je verzekering. Heb je de dekking verlaagd vanwege de winterperiode, of heb je een winterstop dan doe je er goed aan om hem te wijzigen. Heb je niet de mogelijkheid om op je eigen motor te rijden, dan kun je er ook een huren via bijvoorbeeld MotoShare.

Kleed je goed aan

Natuurlijk controleer je vooraf je uitrusting en zorg bovendien dat je jezelf warm aankleedt. Het is nu eenmaal zo dat er geen plekken zijn waar je binnen kan zitten om op te warmen aan een warme chocolademelk of kom snert. Je kunt natuurlijk een koffie to go halen bij een tankstation, of bij een lokaal caféetje waar je normaal gesproken binnen had gaan zitten. Door je thermovoering in te ritsen en te werken met laagjes houd jij het warm.

Motorkleding laagjes

Let op elkaar bij je eerste motorrit

Het eerste ritje is altijd weer even inkomen. Dat geldt niet alleen voor jou als motorrijder, maar dat geldt ook voor automobilisten. Houd rekening met elkaar en zorg ervoor dat je zichtbaar bent voor automobilisten en je niet plotseling inhaalt waardoor je jezelf en anderen mogelijk in benarde situaties brengt.

Een gatenkaas van een wegennet

Hoewel we normaal gesproken biljartlakens gewend zijn, heeft ons wegennet er weleens beter bijgelegen. Door de aanhoudende vorst van afgelopen week is er de nodige schade ontstaan. Houd rekening met kuilen en scheuren. Maar ook al met deels gerepareerd asfalt.

Gaten in wegdek

Na afloop van je eerste motorrit van dit seizoen

Voordat je jezelf te goed doet aan wat warms na afloop van je motorrit is het verstandig om toch nog even je motor af te spoelen, want die tonnen aan strooizout zijn mogelijk nog niet helemaal verdwenen. Zo vroeg in het seizoen doe je er bovendien goed aan om je motor weer afgetankt weg te zetten, want je weet niet wanneer het eerstvolgende mooie weekend volgt.

Kelvin de Wit


Kelvin z'n opvoeding bestond al vanaf jonge leeftijd uit motorrijden. Hoewel puur voor de fun, schroomt hij er niet voor om een volle dag in het zadel van zijn S1000RR te stappen. Een doppio espresso is wat hem de hele dag scherp houdt en op onze marketingafdeling is hij de rots in de branding.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.