De keuze tussen regen of zonneschijn heb je zelf helaas niet in de hand en zo nu en dan ontkom je er niet aan om door het hemelwater heen te rijden. Wel zo prettig dat als dat gebeurt, je niet met een nat pak aankomt op je bestemming. De meest eenvoudige oplossing hiervoor is regenkleding en dan bij voorkeur motor regenkleding. Een Gore-Tex motorpak houdt je natuurlijk ook droog en is een stuk praktischer. Wanneer je echter geen Gore-Tex geld hebt of simpelweg te weinig rijdt voor de investering, is motor regenkleding een prima alternatief.

 • Tweedelig of eendelig regenpak
 • Regenmembraan en materiaal
 • Motor regenkleding of normale regenkleding
 • Pasvormen van regenkleding
 • Droge handen en voeten
 • Waar kan ik op letten

motorkledingcenter regenkleding

Tweedelig of eendelig regenpak

Met motor regenkleding heb je eigenlijk twee opties, je kiest voor een regenoverall of voor een regenpak uit twee delen. Beide oplossingen hebben zo hun voor- en nadelen. Een regenoverall beschermt je beter tegen regen en sluit over het algemeen beter aan. Het nadeel van een overall is dat je iets beter je best moet doen om hem aan te krijgen.

Het voordeel van een regenpak uit twee delen is dat deze makkelijker aantrekt en dat je de mogelijkheid hebt om de regenjas apart aan te trekken. Dit kan van pas komen als je al een waterdichte textiele motorbroek hebt en snel weg moet. Het nadeel van een tweedelig pak is dat er een kier ontstaat tussen de broek en jas waardoor dit een punt kan worden waar je lekkage krijgt.

Regenmembranen met eenrichtingsverkeer

Regenkleding waterdicht maken is niet de grootste uitdaging tijdens het ontwikkelen ervan. Het moeilijkste gedeelte zit hem vooral in het ademende vermogen en de dunheid van het materiaal. Wanneer je door een zomerse bui heen rijdt wil je natuurlijk dat je droog blijft van de regen maar ook van je eigen transpiratie. Wanneer een regenpak niet zou ademen ontstaat dit probleem als snel. Daarnaast wil je, wanneer het weer droog is je regenkleding compact kunnen opbergen. Onze gast blogger, Anthony Snellen legt je alles uit over membranen en waterdichte kleding in zijn blog: hoe werkt waterdichte motorkleding.

Bij het maken van een regenpak komt dus wel wat kijken als je het goed wilt doen. Verschil in prijs laat al snel zien of regenkleding compact is mee te nemen is en niet klam aan zal voelen. Een instapmodel regenpak zal daardoor in de regel zwaarder, dikker en warmer zijn dan een hoogwaardig regenpak.

Dan koop je toch gewoon een regenjasje van de Hema?

Voor de korte termijn kan dit ook een prima optie zijn, alleen voor de lange termijn minder. Motor regenkleding is vele malen duurzamer dan normale regenkleding en dat heb je wel nodig wanneer je veel op snelweg rijdt en je regenkleding gaat klapperen. Daarnaast is motor regenkleding bedoeld voor over je motorpak waardoor het beter aansluit dan normale regenkleding.

Pasvorm van motor regenkleding

Wanneer je lange stukken op de snelweg zit wil je niet dat je in je ooghoek je regenjas ziet klapperen en je constant iets voelt tikken tegen je motorjas of motorbroek. Naast het feit dat het irritant is het ook niet goed voor het materiaal. Om deze redenen maken ze regenkleding zo nauwsluitend mogelijk en zijn er doorgaans stelbanden aangebracht. Regenpakken en regencombi zijn over het algemeen ontworpen om over leren en textiele motorkleding te dragen. Als uitzondering zijn er race regenpakken die speciaal ontworpen zijn voor leren sportpakken. Deze regenpakken hebben dan onder andere een uitsparing voor de speedhump en kneesliders.

Droge handen en voeten is ook wel zo prettig

Net als de rest van je lichaam wil je natuurlijk ook je handen en voeten droog houden. Wanneer je niet over Gore-Tex laarzen en/of handschoenen beschikt zijn overlaarzen en overhandschoenen een uitkomst. Je trekt dit over je normale motorlaarzen en motorhandschoenen zodat het samen met het regenpak zorgt voor een waterdichte afsluiting.motorkledingcenter motor regenkleding waar op letten

Waar kan ik op letten bij het kopen van regenkleding?

 • Is het regenpak compact mee te nemen
 • Beschikt het regenpak over een goed ademend membraan
 • Wil ik extra opvallen door middel van fluorescerende kleuren
 • Zitten er verstelbanden op het regenpak
 • Zit er een opberghoes bij het regenpak
 • Kan de opening bij de broekspijpen groter worden gemaakt voor een eenvoudig instap
 • Is de maat goed, doorgaans kan je dezelfde maat als je motorkleding aanhouden