Navigeren op de motor kan op uiteenlopende manieren. Sommige motorrijders geven de voorkeur aan specifieke motor navigatiesystemen, andere kiezen voor de toegankelijkheid van hun mobiele telefoon. Het aanbod van navigatiehouders en telefoonhouders op de markt wordt alleen maar groter waardoor je vrijwel altijd een geschikte optie hebt.

In deze blog lees je precies welke houder het beste bij jou past en hoe je deze kunt bevestigen op je motor!

Telefoon als navigatiesysteem met een telefoonhouder

Als je aan navigeren denkt, denk je waarschijnlijk aan Google Maps. Deze app zit vrijwel standaard op elke mobiele telefoon en logischerwijs is dit dan ook één van de meest gekozen manieren van navigeren. Het grote voordeel van je telefoon als navigatie gebruiken is natuurlijk dat je geen extra kosten hoeft te maken voor de aanschaf van een navigatiesysteem en dat je hem altijd bij de hand hebt.

Naast Google Maps zijn er ook nog tientallen andere apps waar je uit kunt kiezen. Het kan zeker interessant zijn om hier eens naar te kijken, zo kun je namelijk met MyRoute je eigen routes maken.

Wanneer je er voor kiest om je telefoon als navigatie voor de motor te gebruiken, dan zul je gebruik moeten maken van een motor telefoonhouder. Hierbij kan er onderscheid gemaakt worden tussen een specifieke telefoonhouder voor jouw telefoon of een universele telefoonhouder. We bespreken ze beide hieronder.

motor, navigatie, telefoonhouder, motorrijden

Specifieke motor telefoonhouders die merk en type gebonden zijn

Met een telefoonhouder die speciaal is ontwikkelt voor jouw telefoon ga je voor zekerheid. Deze houders passen precies op jouw telefoon en daardoor blijft deze beter beschermd. Er komen steeds meer specifieke telefoonhouders op de markt, voor de bekende telefoonmerken is daarom altijd een geschikte houder te vinden: Apple iPhone telefoonhouders en Samsung Galaxy telefoonhouders.

SP-Connect motor telefoonhouders

SP-Connect is één van de bekendste en niet zonder reden. Kwaliteit staat bij het SP-Connect voorop en daarnaast bieden ze een houder voor elke Samsung en Apple telefoon van de afgelopen jaren. De telefoonhouders kunnen op diverse punten worden ingesteld waardoor je zorgt dat jouw telefoon zich precies op de juiste plek bevindt.
SP-Connect biedt naast telefoonhouders ook diverse accessoires. Bijvoorbeeld een oplaadmodule, waarmee je voorkomt dat je telefoon uitvalt tijdens je rit en een anti-vibration module, waarmee je trillingen reduceert een voorkomt dat de camera van jouw smartphone zijn werking verliest.

Telefoonhouder - SP Connect

Optiline motor telefoonhouders

Optiline maakt uiteenlopende telefooncases die er voor zorgen dat je telefoon goed op zijn plek blijft zitten en meteen beschermd is tegen de weerselementen. Dankzij de uitsparing aan de achterzijde kun je gewoon gebruik blijven maken van de camera op de telefoon. Voor de bevestiging aan de motor kun je bij Optiline kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de Optibar. Deze is volledig verstelbaar zodat je zorgt voor een goede positie en kijkhoek. De telefooncases zijn vervolgens makkelijk te bevestigen aan de Optibar en gaan dankzij het ‘Duo Lock-systeem” geen kant meer op.

 

Universele motor telefoonhouders

Heb je een telefoon van een minder bekend merk waar geen specifiek hoesje voor bestaat? Gaan zorgen, dan kun je prima uit de voeten met een universele motor telefoonhouder. Deze telefoonhouders zijn te krijgen in meerdere maten waardoor er voor elke telefoon een geschikte bestaat.

Ram Mount universele motor telefoonhouder

De X-Grip van Ram Mount is razend populair. Hij is betaalbaar, makkelijk te installeren en geschikt voor uiteenlopende telefoons. De X-Grip heeft rubberen poten die er voor zorgen dat je telefoon goed op z’n plekt blijft zitten. Daarnaast krijg je er een rubberen “Tether” bij, die je om jouw telefoon heen plaatst. Hierdoor blijft je telefoon zelfs op de hobbeligere wegen goed zitten. Om de telefoonhouder aan jouw motor te bevestigen heb je een bar mount nodig.

  

SP-Connect universele motor telefoonhouder

SP-connect biedt naast specifieke telefoonhouders, ook universele telefoonhouders aan. De Moto bundle universal werkt met een 3M zelfklevend tape, wat je op de achterzijde van je telefoon plakt. Hierdoor is deze geschikt voor alle telefoons. Ook hier is het aan te raden om de telefoonhouder te combineren met de Anti-vibration Module.

motorrijden, navigatie, telefoonhouder

MKC Moto universele motor telefoonhouder

Ben je opzoek naar een telefoonhouder zonder poespas? Dan kies je voor de universele motor telefoonhouder van ons eigen merk. Deze telefoonhouder is compleet met bevestiging voor je stuurstang en daardoor meteen klaar voor gebruik. Dankzij de extra siliconen bevestiging zorg je dat je telefoon goed en stevig blijft zitten. De MKC Moto Universele motor telefoonhouder is de goedkoopste oplossing als je opzoek bent naar een telefoonhouder.

 

Hoe bevestig je een telefoonhouder op je motor?

Leuk al die verschillende telefoonhouders, maar hoe bevestig je zo’n ding eigenlijk op je motor? Dit kan voor sommige motoren een uitdaging zijn en voor sommige motoren een fluitje van een cent.

Je hebt grof genomen 2 soorten telefoonhouder bevestigingen voor de motor. Eén voor een stuur met een stuurbuis en één voor een stuur met een kroonplaat. Daarnaast heb je nog uitzonderingen zoals een motorscootersturen en motoren waar de telefoonhouder op het dashboard past.
Welke bevestigingsmaterialen je nodig hebt is dus sterk afhankelijk van de motor die je rijdt. Voor sportmotoren met een kroonplaat kan je bijvoorbeeld een balhoofdsteun gebruiken. Rijd je een tourmotor, dan heb je bijvoorbeeld een standaard buismontage gebruiken. Als je er niet weet welke bevestiging je nodig hebt, kan je uiteraard contact met ons opnemen.

motor, navigatie, blog, houder

Auto navigatiesysteem gebruiken op de motor

Mocht je toevallig al een los navigatiesysteem voor de auto hebben, dan is het natuurlijk ideaal om deze ook te gebruiken voor jouw motor. Je hebt hiervoor houders waar een auto navigatiesysteem in past, die je op de motor bevestigd. Ook hiervoor zijn er meerdere maten beschikbaar zodat je voor jouw navigatiesysteem het best passende hoesje kan kiezen. Voor de langere stukken zal je wel een 12 volt aansluiting nodig hebben zodat je niet zonder stroom komt te staan.

De voordelen van een motor navigatiesysteem

Motor navigatiesystemen hebben vaak een flink prijskaartje en je kunt je daarom sterk afvragen waarom je er één zou moeten aanschaffen.

Motorrijden doe je voor je plezier, je wilt daarom niet altijd zo snel mogelijk van A naar B. Als motorrijder wil je juist een stukje omrijden, mooie bochten pakken en wegen ontdekken die je anders onbekend waren gebleven. Om dit voor elkaar te krijgen hebben merken als TomTom en Garmin speciale navigatiesystemen ontwikkelt. Opties als ‘kronkelwegen’ en ‘hoogte verschillen’ klinken voor elke motorrijder als muziek in de oren. Daarnaast heeft een motornavigatie het voordeel dat deze beter zijn te bedienen met motorhandschoenen en zijn ze minder zongevoelig.

Kaart lezen met een kaarthouder

Je weg vinden met een papieren kaart is een methode die steeds zeldzamer wordt. Toch zijn er nog een aantal oude rotten die erbij zweren. Het is misschien niet de makkelijkste manier om je weg te vinden maar het brengt wel charmes met zich mee en heeft geen stroom nodig. Om de kaart zichtbaar te hebben onderweg gebruik je een tanktas met kaarthouder.