Voordat we de diepte in gaan en ik uitleg hoe je een route maakt in MyRoute-app is een stukje achtergrondinformatie wel zo handig. MyRoute-app is een alles-in-één routetool te gebruiken op je mobiel en navigatiesysteem. Één platform voor alle devices. Dat was het uitgangspunt bij het ontwikkelen van MyRoute-app. Geen gedoe met verschillende losse apps om je route te tracken. Geen reclame en een gebruiksvriendelijke interface. Binnen de routetool kun je een motorroute maken, vinden, delen en exporteren naar je GPS en navigatie-app. Dankzij de zogeheten RouteXperts is de tool voorzien van het grootst gecontroleerde routearchief voor motorrijders, fietsers en wandelaars voor letterlijk ieder navigatiesysteem.

Zo maak je een route
Toolkit routeopties
Gold members
Extra’s

Zo maak je een motorroute

Voordat het leuke werk kan beginnen, waarbij je de toolkit nodig hebt om je route te personaliseren, moet je eerst weten hoe je een route maakt.
Ik loods je er per device stapsgewijs doorheen:

Mobiel

 1. Download de MyRoute-app Mobile applicatie in de Playstore (Android) of Appstore (iPhone).
 2. Maak een account aan.
 3. Druk op Route maken.
 4. Geef je route een naam, kies voor wie deze zichtbaar mag zijn en bij optie drie kies je Rijden.
 5. Optie 1: Als je locatie aan staat en je wilt de route starten vanaf het punt waar je op dat moment bent, dan kan je direct op Routepunt plaatsen klikken.
  Optie 2: Wil je de route vanaf een andere locatie starten, maak dan gebruik van de zoek-of zoomfunctie.
 6. Kies op dezelfde wijze een eindbestemming of tussenstop en je ziet dat er een lijn getrokken is van punt 1 naar 2.
 7. Ga los! Maak de route zo lang je wilt, met zoveel waypoints als je zelf wilt!
 8. Voilà, je eerste route is gemaakt.

Desktop

 1. Ga naar www.myrouteapp.com.
 2. Maak een account aan.
 3. Ga naar Routelab links bovenin en vervolgens klik je op Nieuwe route.
 4. Geef je route een naam, kies voor wie deze richtbaar mag zijn en bij optie drie kies je Rijden.
 5. Er twee manieren om een routepunt toe te voegen:
  1. Maak gebruik van de zoekfunctie door een stad of straatnaam in te voeren.
  2. Gebruik de zoomfunctie en klik op de plek waar je wilt starten.
 6. Kies op dezelfde wijze een eindbestemming of tussenstop en je ziet dat er een lijn getrokken is van punt 1 naar 2.
 7. Maak de route zo lang je wilt met zoveel tussenstops als je zelf wilt.
 8. Voilà, je eerste route is gemaakt.

Routes personaliseren naar je eigen mood. nu wordt het pas echt leuk! De Toolkit binnen de MyRoute-app maakt het mogelijk om je route te tweaken waardoor je de rit comfortabeler of juist uitdagender maakt. Laten we alle functies doornemen.

 • De eerste optie is het vermijden van wegen. Klap hem uit en je ziet verschillende keuzes. Je kan tolwegen, snelwegen, veerboten, onverharde wegen, carpools en gebruikte wegen aanvinken. Tolwegen vermijden is superhandig voor de reiziger die wilt besparen en het vermijden van snelwegen voor motorrijder die niet genoeg krijgt van de dijkwegen en kronkelwegen.
 • Vervolgens heb je de optie om hoogteverschil aan te vinken op laag, gemiddeld en hoog. Ben je aan het touren door de Pyreneeën en wil je blijven genieten van het uitzicht, pas dan je route aan op ‘Hoog’.
 • Mijn persoonlijke favoriet: kronkelige route. Je hoeft jezelf niet in bochten te wringen door 10000 waypoints te plaatsen om kronkelroutes te vinden. Vink simpelweg ‘Hoog’ aan en de route past zich aan voor het echte bochtenwerk.
 • Ondanks dat het lijkt of de offroad functie niet optimaal werkt zie ik potentie. Kom je bij een tussenstop een offroad gedeelte tegen maar wil je zeker weten dat je de route goed pakt, dan is dit een ware uitkomst. Alhoewel ze dan eerst alle onverharde wegen wel even mogen inladen voordat je dwars door een boer zijn maisveld rijdt.

Ga je voor goud dan kan je gebruik maken van de volgende gold-member functies:

 • Uitbreiden: Wil je meer tussenstops dan klik je hierop. Je krijgt dan de optie om automatisch voor de gemaakte route meerdere stops in te plannen.
 • Verminderen: Wil je minder tussenstops? Verminder dan automatisch de gekozen tussenstops.
 • Omdraaien: Is de route zo episch dat je hem nog een keer wilt ervaren, dan kan je de route automatisch om laten draaien.
 • Splitsen: Van je route meerdere routes maken doe je met de splitsfunctie.

Je hebt een eenvoudig te gebruiken Google Maps Streetview weergave volledig geintegreerd in de MyRoute-app. Bij een twijfelbestemming die je wel eens eerder hebt bezocht kan dit in je voordeel werken. En tot slot geniet je van een bijna oneindige hoeveelheid kaartdiensten. De meest gekozen en gebruiksvriendelijke kaarten zijn de: Standaard (OpenStreetMap), TomTom en HERE. De Standaard kaart is een populaire kaart die door veel online routeplanners wordt gebruikt en is een goede optie om mee te beginnen. TomTom is precies zoals op de TomTom-apparaten, dus niet te missen als je met een TomTom gaat rijden en afwijkingen wilt voorkomen. HERE is een mooie kaart met een handige optie om seizoensafsluitingen te voorkomen. Deze wordt gebruikt bij MyRoute-app Navigation en komt overeen met de routeberekening op Garmin-apparaten.