Of je nou op je gemak door de stad cruiset of dat je de limiet opzoekt op het circuit, voor iedere rijder is er een geschikte motorbroek. Het aanbod is enorm waardoor het kiezen van je eerste motorbroek nog best een pittige uitdaging kan zijn. In deze blog lossen we dat probleem voor je op. We hebben de motorbroeken met de beste prijs-kwaliteit verhouding voor je uitgekozen en bespreken ze hieronder. Zo weet jij straks welke goedkope motorbroek perfect is voor jou als startende rijder. Heb je onze eerdere blogs over motorhelmen, motorjassen voor mannen en vrouwen nog niet gelezen? Check die dan ook meteen en voor je het weet heb jij je startersoutfit compleet!

Goedkope motorbroeken voor startende motorrijders

Je rijstijl, type motor, weersomstandigheden en buitentemperatuur zijn allemaal variabele die er toe doen als het aankomt op het uitkiezen van een geschikte motorbroek. Om het aanbod inzichtelijk te maken kunnen we de motorbroeken onderverdelen in drie categorieën: textiele motorbroeken, leren motorbroeken en motorjeans. De voordelen van elke soort motorbroek zetten we hieronder uiteen.

goedkoop, motorjeans, motor

 

Goedkope Textiele motorbroeken voor starters

Textiele motorbroeken zijn het meest populair in Nederland. Dit komt simpelweg door hun veelzijdigheid. Een textiele motorbroek is namelijk vaak uitgebreid met een waterdicht en ademend membraan en een uitneembare thermovoering. Dus of de zon nou schijnt of dat het met bakken uit de lucht komt, met een textiele motorbroek kun vrijwel elke weersomstandigheid trotseren. Een ander bijkomend voordeel van een textiele motorbroek is dat je hem gemakkelijk aantrekt en over je normale kleding kunt dragen, ideaal voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer.

textiele motorbroek, starters, goedkoop

REV’IT! Factor 4

De REV’IT! Factor is allround motorbroek die vanaf het begin al een schot in de roos is. De razend populaire motorbroek is meermalig doorontwikkeld en inmiddels aangekomen bij de vierde generatie. De broek heeft een neutraal uiterlijk, waardoor hij door uiteenlopende rijders gedragen wordt, zo zie je hem voorbij komen op bijvoorbeeld tourmotoren en nakedbikes. Dankzij de uitneembare binnenvoering en de waterdichte buitenlaag, kun je de REV’IT! Factor 4 in de zomer als het mid-seizoen gebruiken. Op de veiligheid is niet bezuinigd, de motorbroek heeft een slijtvaste polyester 500D buitenlaag en is standaard uitgerust met knie- en heuprotectoren. Kortom, de factor 4 is veelzijdig, uitgebreid en betaalbaar wat hem de ideale motorbroek voor starters maakt.

  • Geschikt voor uiteenlopende motoren.
  • Door de uitneembare thermovoering is hij geschikt voor meerdere seizoenen.
  • Het waterdichte membraan houdt jou droog bij slecht weer.
  • Dankzij de extra lengtematen ook geschikt voor de lange mensen.

Richa Buster

Dat de Richa Buster waterproof in deze lijst staat vereist weinig uitleg. De motorbroek voorziet je in alle basisbehoeften en vraagt daar klein prijsje voor terug. De motorbroek is dan ook speciaal ontwikkeld voor rijschool leerlingen en startende rijders. De Richa Buster is volledig waterdicht dankzij het ademende membraan. De buitenlaag is gemaakt van slijtvast polyester en op de knieën zitten CE-level 1 gekeurde protectoren. Om te voorkomen dat de jas gaat wapperen, heeft hij een verbindingsrits waarmee je hem gemakkelijk vast maakt aan je motorjas.

  • Goedkope motorbroek
  • Voorzien van een waterdicht membraan
  • Verkrijgbaar in zowel korte als lange maten
  • Je maakt de motorbroek gemakkelijk vast dankzij de verbindingsrits

Motorjeans voor ultiem comfort en gemak

Het beeld van motorkleding is in de laatste jaren veranderd en motorjeans spelen daarin een belangrijke rol. Motorjeans hebben het uiterlijk van een normale spijkerbroek met daarbij de beschermende eigenschappen die je van motorkleding gewend bent. Het is dan ook niet gek dat ze razend populair zijn, want met een modieus voorkomen, comfort en gemak zijn ze ideaal voor de stedelijke ritten.

motorjeans, goedkoop, blog, starters

Richa Epic

Als je de Richa Epic tussen een stapel spijkerbroeken legt, zal op het oog niemand opvallen dat het een motorbroek betreft. Zijn slim fit pasvorm en casual look passen helemaal bij de kledingstijl van dit moment. Pas wanneer je de broek van dichtbij bekijkt zal je merken dat hij toch echt over beschermende eigenschappen beschikt. De broek is namelijk extra slijtvast mede dankzij de Aranium panelen. Door de flexibele knieprotectoren blijf je goed beschermt zonder dat dit ten koste gaat van het draagcomfort.

  • Valt niet op naast een normale spijkerbroek
  • Slim fit en bijzonder comfortabel
  • Slijtvaste Aranium panelen en knie protectoren

REV’IT! Piston

Dankzij zijn hoge comfort en casual look draag je deze motorjeans net zo makkelijk op als naast de motor, zonder dat het ook maar iemand zal opvallen dat je een motorbroek aanhebt. De Piston is voorzien van ademende knieprotectoren, zodat je de motorjeans ook aan kunt op warmere dagen. Daarnaast is het fijn dat de broek is voorbereid op heupprotectoren voor als je toch wat extra bescherming wilt.

  • Ideaal voor zowel op als naast de motor
  • Gemaakt van Cordura denim wat slijtvast is en stretchende eigenschappen heeft
  • Heeft ademende knieprotectoren en is voorbereid op heupprotectoren

REV’IT! Lombard 2

De Lombard is een award winnende motorjeans, die met zijn tweede generatie nog verder verfijnd is. De broek maakt gebruik van een speciale ‘tailored technology’, hierbij wordt er van alles uit de kast gehaald om de motorbroek zo onopvallend mogelijk te maken en zijn stiknaden rondom de knieën verledentijd. Om optimale bescherming is de broek gemaakt van slijtvast 12.05 OZ Cordura en zijn de knieën en het zitvlak extra verstevigd met PWR Shield materiaal. De knieën worden goed beschermd door de flexibele protectoren. Om niks aan toeval over te laten zijn de stiknaden driedubbel gestikt.

  • Award winnende motorjeans
  • Is dankzij het ontbreken van stiknaden rondom de knieën echt onopvallend
  • Extra versteviging op het zitvlak en de knieën
  • De buitennaden zijn driedubbel gestikt voor extra stevigheid
  • Voorbereid op heupprotectoren
  • Dankzij de vocht afvoerende werking is de broek ideaal voor in de zomer

REV’IT! Vendome 2

Wanneer de zon schijnt en je de motor opstapt voor een stedelijke rit, is de REV’IT! Vendome 2 de perfecte motorbroek. Gemak, comfort en veiligheid is waar deze motorjeans voor staat. De beschermende eigenschappen heeft de Vendome 2 te danken aan zijn slijtvaste Cordura buitenlaag en flexibele protectoren op de knieën. De broek heeft mechanische stretchpanelen waardoor hij comfortabel zit in de rijpositie maar ook wanneer je gebruik maakt van de benenwagen. Dankzij de coolmax technologie is de broek goed in staat om vocht af te drijven wat hem ideaal maakt wanneer het zonnetje schijnt en de buitentemperatuur oploopt.

  • Mechanische stretchpanelen
  • Flexibele protectoren op de knieën
  • Voorbereid op heupprotectoren
  • Coolmax technologie maakt de broek vocht afdrijvend.
  • Driedubbele stiknaden voor extra stevigheid
  • Reflecterende strips onderaan de broekspijp

Goedkope leren motorbroeken voor optimale veiligheid

Dat de mannen uit de MotoGP in een leren pak rijden is niet voor niets. Ondanks dat textiele motorbroeken en motorjeans steeds veiliger worden, blijft leer de onbetwiste koning op het gebied van bescherming. Rij je graag op hogere snelheden en zoek je graag de limiet op? Dan is het aan te raden om voor een leren motorbroek te kiezen. Als startende motorrijder is het waarschijnlijk de eerste keer dat je een leren motorbroek gaat dragen, let er daarom op dat een leren motorbroek nog moet oprekken en daarom op het begin extra strak moet aanzitten.

leren motorbroek, goedkoop, starters,

Alpinestars SP-X

Het prijskaartje schrikt je in eerste instantie misschien af, maar de Alpinestars SP-X is een zeer complete leren motorbroek met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Dankzij de dikke leren buitenlaag is de SP-X zeer slijtvast en de stretchpanelen op de onderrug en bovenbenen maken hem ook nog eens bijzonder comfortabel. Met de lange verbindingsrits kun je de motorbroek gemakkelijk vastmaken aan de gelijknamige motorjas en maak je jouw sportieve look helemaal compleet. De knie-sliders op de broek zijn vervangbaar, je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je bedoeld of onbedoeld een knee-down maakt.

  • Sportieve motorbroek met goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Gemaakt van dik en slijtvast rundleer
  • Voorzien van CE-level 1 knie en heupprotectoren
  • Met de verbindingsrits maak je hem gemakkelijk vast aan de SP-X motorjas
  • De accordeon stretchdelen zorgen dat de broek mee beweegt met je lichaam

Richa Assen

De Richa Assen is een sportieve leren motorbroek die is gemaakt om jou veilig te houden tegen een betaalbare prijs. De motorbroek is gemaakt van high-performance rundleer wat erg slijtvast is en goede bewegingsvrijheid biedt. Het uiterlijk van de Richa Assen maakt hem geschikt voor uiteenlopende motoren zoals nakedbikes en sportmotoren. Op de broekspijpen bevindt zich kevlar stretch wat ademende eigenschappen heeft, zo blijf je goed koel op de warmere dagen.

  • Goedkope leren motorbroek
  • De broek is gemaakt van high-performance rundleer wat extra slijtvast is
  • Door de lucht doorlatende eigenschappen blijf je koel op warmere dagen
  • Dankzij de ritsen op de broekspijp trek je de Richa Assen gemakkelijk aan
  • Met de lange verbindingsrits maak je de broek gemakkelijk vast aan je motorjas

Met onze eerdere blogs over motorhelmen en motorjassen en deze blog over goedkope motorbroeken, is je starter outfit al bijna compleet. De rest van je outfit zullen we in de komende blogs bespreken. In de tussentijd kun jij alvast rondkijken bij de motorkleding voor starters in onze webshop!