Als startende motorrijdster bestaat je beeld van motorkleding waarschijnlijk uit grote leren pakken die vol zitten met protectoren en een groot prijskaartje hebben. Gelukkig is niets minder waar en wordt motorkleding met de jaren steeds meer fashionable en comfortabeler om te dragen. Hierdoor is het mogelijk om je zelf goed te beschermen in motorkleding waarmee je prima voor de dag kunt komen. In een reeks aan blogs helpen we startende motorrijders aan hun eerste motoroutfit. Eerder waren de motorhelmen en motorjassen voor mannen aan bod, deze keer nemen we je aan de hand mee door het assortiment aan dames motorjassen.

Goedkope motorjassen voor dames

Wat je motorvoorkeur ook is en in welke weersomstandigheden je ook rijdt, voor elke motorrijdster is er een passende motorjas. De motorjassen kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, van leren motorjassen tot aan motorhoodies. Hieronder zullen we voor elk van de categorieën een paar goedkope motorjassen bespreken.

1. Textiele dames motorjassen voor starters

Boven aan onze lijst staan de textiele motorjassen. Met een textiele motorjas ben je voorbereid op alles wat het Nederlandse klimaat in petto heeft. Textiele motorjassen zijn vaak voorzien van een waterdicht en ademend membraan, zo ben je dus altijd voorbereid als het weer plots omslaat.
Daarnaast hebben textiele motorjassen goede slijtvaste eigenschappen zodat je goed beschermd bent.

REV’IT! Voltiac 2 ladies

De Voltiac 2 Ladies van REV’IT! is razend populair en een van de meest verkochte dames motorjassen. De Voltiac 2 ladies is op Nederlandse bodem ontwikkelt en heeft alles in huis om jou in je behoeften te voorzien. Naast het waterdichte membraan is de motorjas ook voorzien van een uitneembare thermovoering. Op de koudere dagen blijf je dus goed warm, maar wanneer de temperatuur oploopt kun je de binnenvoering verwijderen zodat je niet je jas uitzweet. De buitenlaag is gemaakt van slijtvast 600D polyester en op de schouders en ellebogen bevinden zich comfortabele protectoren, waardoor je nauwelijks doorhebt dat je een motorjas aan hebt. Ga je voor optimale veiligheid? Dan kun je de dames motorjas voorzien van een rugprotector.

  • Waterdicht en ademend membraan, hierdoor blijf je droog.
  • De binnenvoering is uitneembaar, zodat je de motorjas ook op warmere dagen kunt dragen.
  • Ventilatieritsen zodat je goed koel blijft.
  • Comfortabele pasvorm en protectoren, je hebt nauwelijks door dat het om een motorjas gaat.
  • De motorjas is verstelbaar op de taille, kraag en polsen.

Richa Lausanna

Een stoer uiterlijk, geschikt voor op uiteenlopende motoren. Deze textiele dames motorjas is overduidelijk geïnspireerd op een leren motorjas. Hierdoor heeft de Richa Lausanna voordelen van een textiele motorjas, zoals een waterdicht membraan en thermovoering. De protectoren op de schouders, ellebogen en rug zorgen dat je goed beschermd bent. Aan de achterzijde van deze dames motorjas zit een verbindingsrits, hierdoor kun je de jas makkelijk bevestigen aan je broek en blijft hij goed op zijn plek zitten.

  • Geschikt voor het mid-seizoen.
  • Houdt je droog dankzij het waterdichte en ademende membraan.
  • Dankzij de uitneembare binnenvoering pas je de motorjas aan op de buitentemperatuur.
  • Heeft standaard een rugprotector.
  • Je maakt de motorjas gemakkelijk vast aan je broek met de verbindingsrits.

2. Betaalbare leren motorjassen voor dames

Leren motorjassen hebben een tijdloos en stoer uiterlijk. Ze zijn populair onder uiteenlopende motorrijders zoals klassieke, chopper en naked-bike rijders. Leren motorjassen hebben goede ademende eigenschappen, zijn flexibel zodat je voldoende bewegingsruimte hebt en zijn bovenal erg slijtvast zodat je goed beschermd wordt.

Grand Canyon Revenge dames

Hou je van vintage? Dan hou je van de Grand Canyon Revenge. Deze stoere bikerjacket is gemaakt van hoogwaardig buffaloleer. De look wordt helemaal afgemaakt dankzij vintage racestriping en klassieke patches en past perfect bij custom, cruiser en custom chopper rijders. Je draagt deze dames motorjas net zo makkelijk op de motor als er naast. De schouders en ellebogen worden beschermd door protectoren. Op de rug bevindt zich soft foam wat jou veilig houdt bij eventuele impact.

  • Gemaakt van slijtvast buffaloleer.
  • Vintage biker look.
  • Protectoren op de schouders en ellebogen.
  • Extra versteviging op de rug.
  • Met de verbindingsrits maak je de motorjas vast aan je broek.

Alpinestars stella SP-X

Comfort en veiligheid komen samen in deze motorjas. De Alpinestars stella SP-X is gemaakt van slijtvast rundleer op de kritische delen en wordt afgewisseld door grote slijtvaste stretchdelen. Hierdoor ben je dus optimaal beschermd, terwijl je je van goede bewegingsruimte geniet. De dames motorjas heeft een sportief uiterlijk wat perfect past bij naked bikes en sportieve motoren. De Stella SP-X heeft protectoren op de schouders en ellebogen. De schouders zijn nog eens extra verstevigd door TPU-sliders.

  • Slijtvast en hoog comfort.
  • Sportieve look voor sportmotoren en naked bikes.
  • Door de uitneembare binnenvoering kun je de jas aanpassen aan de buitentemperatuur.
  • Goede protectie dankzij de protectoren en TPU-sliders.
  • Je kunt de jas voorzien borst en rug protectoren.
  • Dankzij de verbindingsrits maak je de jas gemakkelijk vast zodat hij geen kant op kan.

3. Doorwaai dames motorjassen voor in de zomer

Trek jij er alleen met de motor op uit op de warme en zonnige dagen en zit je met slecht weer veel liever op de bank Netflix te kijken? Dan kan je prima uit de voeten met een doorwaai motorjas. Als echte mooi-weer-rijder heb je geen behoeften aan features zoals een waterdicht membraan of een binnenvoering. Het enige wat jij wilt is goede bescherming en voldoende koeling op de mooiste zomerdagen.

REV’IT! Eclipse ladies

Een neutraal uiterlijk en een korte touring pasvorm maken de REV’IT Eclipse ladies een ideale motorjas voor een groot aantal motorrijdsters. De dames motorjas is speciaal ontwikkeld voor de warmere dagen, waarbij verkoeling je grootste behoeften is. De buitenlaag is gemaakt van slijtvast 600D polyester en heeft stevige protectoren op de schouders en ellebogen. Dankzij de stelbanden op de heupen, bovenarmen en het manchet zorg je dat hij perfect op je lichaam aansluit. Je draagt de Eclipse op een motorjeans waaraan je hem gemakkelijk kunt bevestigen met de verbindingslus.

  • Slijtvaste Polyester 600D buitenlaag met grote meshpanelen voor verkoeling.
  • Neutraal uiterlijk voor op uiteenlopende motoren.
  • Protectoren op de schouders en ellebogen.
  • Dankzij de verstelbanden zorg je dat de motorjas goed aansluit.
  • Je kunt de jas vast maken aan je broek, zodat hij goed blijft zitten.

REV’IT! Vigor dames

De REV’IT! Vigor dames motorjas heeft een volledig wind doorlatende buitenlaag, wat er voor zorgt dat jij niet wegsmelt tijdens de zomerse motorritten. De jas is voorzien van 3D mesh water voor zorgt, dat er ook een luchtstroom ontstaat bij lage snelheden. Hierdoor is deze doorwaai motorjas dus ook prima geschikt voor stedelijke ritten. Dankzij het strakke en subtiele voorkomen van de motorjas kun jij hem prima dragen op uiteenlopende motoren. De armen van de jas zijn gemaakt van slijtvast 600D polyester, op de schouders en ellebogen zitten stevige protectoren.

  • Houdt je koel bij tropische temperaturen.
  • Zorgt ook voor verkoeling bij lage rijsnelheden.
  • Heeft een strak en neutraal uiterlijk, waardoor je hem op diverse motoren kunt dragen.
  • Slijtvaste buitenlaag en CE-gekeurde protectoren.
  • Je kunt deze motorjas voorzien van een rugprotector.

4. Dames motorhoodies voor stedelijk verkeer

Wie zegt dat je niet met je meest comfortabele kleding de motor kunt opstappen? Motorhoodies zijn speciaal gemaakt voor de motorrijdsters die houden van gemak en optimaal comfort. Jezelf in je motoroufit hijsen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Motorhoodies zijn perfect voor de stedelijke ritjes en zijn zo comfortabel dat je ze ook prima naast de motor kunt dragen.

Alpinestars Stella Chrome sport

Als het op comfort aankomt is de Alpinestars Stella Chrome motorhoodie hét product van het Italiaanse merk. Je zult twee keer moeten kijken om te beseffen dat het hier om motorkleding gaat. Toch biedt de motorhoodie alle bescherming die je nodig hebt in het stedelijke verkeer. Zo bevinden er zich protectoren op de schouders, ellebogen en is de rug extra beschermd met een absorberende foam. Is dit nog niet voldoende? Dan voorzie je de motorhoodie van een rugprotector. Deze dames motorhoodie heeft een neutraal uiterlijk en daardoor kun je hem dus eigenlijk op uiteenlopende motoren zoals een naked of sportmotor dragen.

  • Motorkleding zat nog nooit zo lekker
  • Je ziet het niet, maar de motorhoodie heeft protectoren op de schouders en ellebogen.
  • Aramide versteviging op de schouders, ellebogen en rug
  • Je kunt de motorhoodie zelfs nog uitbreiden met een rugprotector

Held Lumberjack 2

Oké, toegegeven het is niet echt een motorhoodie. Toch past hij met zijn gemak en comfort in hetzelfde straatje. De Held Lumberjack is een dames houthakkers vest die geschikt is voor de stedelijke motorrijdster. De lumberjack is gemaakt van een zachte stof waardoor je erg veel bewegingsvrijheid hebt. De bescherming is afkomstig van de slijtvaste aramide verstevigingen rond om de ellebogen, schouders en de rug. Ook bevinden er zich protectoren op de schouders en ellebogen. Je kunt deze dames motorjas zelfs voorzien van een CE-level 2 rugprotector en borst protectoren. Zo weet je zeker dat je veilig door de stad kunt rijden.

  • Comfortabel houthakkersvest voor het stedelijke verkeer.
  • Geschikt voor custom en chopper rijders.
  • De capuchon kun je eenvoudig verwijderen.
  • Je kunt het houthakkersvest uitbreiden met borst en rugprotectoren.
  • Dankzij de verbindingsrits blijft alles goed op z’n plek zitten.

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog weer een stapje verder in je zoektocht naar je eerste motoroutfit. Voor de rest van jouw outfit kun je terecht op onze webshop, om het wat makkelijker voor je te maken hebben we een categorie gemaakt met motorkleding voor de startende rijder.

Motoren voor kleine dames 2021

Tweedehands motor kopen: tips waar je op moet letten – 2021

https://blog.motorkledingcenter.nl/6-goedkope-motorhelmen-voor-de-starter/