Als beginnende motorrijder kan het aanbod aan motorkleding je nog wel eens verrassen. Misschien denk je bij motorkleding meteen aan complete lederen pakken of complexe outfits waarbij het een hele opgave is om ze aan te trekken voordat je op de motor stapt. Misschien heb je als beginner al wel eens online gekeken naar het aanbod maar zag je door de bomen het bos niet meer. In deze blog behandelen we een aantal betaalbare dames motorbroeken voor de beginnende motorrijdster.

Motorjeans / leggings

Misschien denk je bij motorkleding meteen aan volledig lederen pakken of een moeilijk en zwaar textiele outfit. Gelukkig is dat in de laatste jaren veranderd en is er veel meer casual motorkleding op de markt gekomen die je naast de motor ook niet zou misstaan.

Richa Jegging Lady

De naam van de Richa Jegging zegt het al, het is een combinatie van een jeans en een legging. Deze broek is van zeer rekbaar materiaal gemaakt waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt en van comfort verzekerd bent. Natuurlijk is het materiaal ook zeer slijtvast zoals dat bij een motorbroek hoort en is deze voorzien van verstelbare protectoren op de knieën en optionele heupprotectoren waardoor de veiligheid ook gewaarborgd wordt. Deze broek is prima geschikt voor als je van plan bent voornamelijk te rijden wanneer het mooi weer is.

Richa Nora slim fit

Wil je toch iets dat meer lijkt op een normale jeans? Dan is deze Richa Nora slim fit een prima optie. Richa heeft de jeans uitgerust met D3O knieprotectoren die in hoogte verstelbaar zijn en speciale stiknaden toegepast waardoor deze een CE markering heeft. Het is een strak aansluitende jeans die de vrouwelijke pasvorm accentueert.

Alpinestars Stella Callie Denim

Als je op zoek bent naar een iets stoerder ogende jeans dan kan deze jeans van Alpinestars de klus misschien wel klaren. De ontwerpers van dit Italiaanse merk hebben de Kevlar jeans voorzien van een grote stretchpanelen op de bovenbenen en de onderrug waardoor je je vrije kunt bewegen op de motor. Standaard zitten hier de door Alpinestars ontwikkelde BioFlex knieprotectoren bij en kun je de jeans ook nog uitrusten met heupprotectoren. Met dit flitsende ontwerp en de vriendelijke prijs is dit voor de beginnende motorrijdster een heel goede optie.

Textiele broeken

Ben je van plan om wat langere ritjes te maken in mogelijk wisselende weersomstandigheden of ga je je motor gebruiken voor woon-werk verkeer? Een textiele broek zorgt ervoor dat een regenbui geen probleem is en dat je ook bent voorbereid op wat lagere temperaturen. Ook biedt een textiele motorbroek de mogelijkheid om dit over je normale kleding te dragen.

REV’IT! Factor 4 ladies

De factor-lijn van REV’IT! gaat al jaren mee en is inmiddels aanbeland bij de vierde generatie. De buitenlaag is waterdicht en met een uitneembare thermovoering is de broek in zowel koudere als warmere omstandigheden te dragen. Deze Factor 4 broek heeft een zeer slijtvaste buitenlaag en is voorzien van SeeFlex level 2 knieprotectoren en level 1 heupprotectoren waardoor jouw veiligheid ook gewaarborgd wordt.

REV’IT! Enterprise 2 ladies

De Enterprise 2 van REV’IT is een instapmodel uit het portfolio van de Nederlandse motorkledingfabrikant. Het is een éénlaags textiele motorbroek waardoor deze over je normale kleding gedragen kan worden. Met een ademend Hydratex membraan aan de buitenzijde is deze motorbroek waterdicht waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een regenbui. Daarnaast is het membraan ademend waardoor je in warmere omstandigheden ook prima uit de voeten kunt. Dankzij de vele stelmogelijkheden kun je deze broek helemaal naar jouw lichaam aanpassen.

Richa Denver Lady

Vergelijkbaar met de bovenstaande broek van REV’IT! heeft ook Richa een instapmodel motorbroek gemaakt. Deze Denver motorbroek is ook een éénlaags motorbroek waardoor die het beste over je normale kleding heen te dragen is. Voor dagelijks woon-werk verkeer is dat overigens ideaal als je snel wilt kunnen wisselen. De Richa Denver is uitgerust met D3O protectoren op de knieën comfort bieden en zich aanpassen naar jouw lichaamsvorm, maar in het geval van een valpartij zeer goede bescherming bieden. Deze waterdichte motorbroek heeft uiteraard de nodige stelmogelijkheden en is voorzien van een gripgedeelte waardoor je minder snel over het zadel zult glijden.

Leren broeken

Ben je toch op zoek naar een sportievere look? In principe is lederen motorkleding het veiligst vanwege de zeer hoge slijtvastigheid. Echter zal het niet voor iedereen altijd even comfortabel zijn en ben je ook meer afhankelijk van gunstige weersomstandigheden. Wel ziet het er natuurlijk heel gaaf uit.

Richa catwalk

De Richa Catwalk motorbroek is niet zozeer een sportieve lederen motorbroek maar is absoluut wel stijlvol te noemen. Het rundleer werkt samen met Kevlar stretchpanelen waardoor veiligheid absoluut gewaarborgd wordt en deze motorbroek iets soepeler en comfortabeler zal aanvoelen. Op de knieën zijn D3O protectoren aangebracht en de pasvorm van de broek zal ervoor zorgen dat deze perfect aansluit.

Richa Nikki

Tot slot de Richa Nikki, een lederen motorbroek die perfect past bij de sportievere motorrijdster. Met de getailleerde pasvorm zal deze broek goed aansluiten bij de vormen van het vrouwenlichaam en is comfort gegarandeerd. De buitenlaag is gemaakt van rundleer in combinatie met kevlar stretchpanelen waardoor een perfecte combinatie van veiligheid en bewegingsvrijheid wordt gecreëerd. De stretchpanelen op de bovenbenen zorgen ervoor dat je ook op de meest sportieve motorfietsen uit de voeten kunt. De broek is uitgerust met D3O protectoren en kan eventueel nog voorzien worden van kneesliders voor die echt sportieve look.

Natuurlijk zijn er nog veel meer opties in de wereld van motorkleding en zit je als beginner niet vast aan één van de broeken die in deze blog genoemd zijn. Kom langs in één van onze vestigingen om het ruime aanbod te bekijken en te proberen, we weten zeker dat je zult slagen. Ook zijn onze specialisten online of telefonisch bereikbaar voor advies.