Als kersverse motorrijder komt er een hoop op je af. Je spendeert uren op YouTube om onderzoek te doen naar jouw eerste motor en rijdt naar diverse motordealers voor proefritten. Aangezien je spaarrekening waarschijnlijk allang geplunderd is na de kosten van je motorrijbewijs en de aanschaf van je motor, lijkt het bijna een goede keuze om zonder motorkleding de weg op te gaan. Toch willen we er graag voor zorgen dat jij jouw eerste kilometers veilig en in stijl maakt. Speciaal daarom helpen wij jou met een serie aan blogs op weg naar je eerste en betaalbare motoroutfit. In een vorige blog heeft Davey meer verteld over startershelmen, vandaag gaan we kijken naar goedkope motorjassen voor de mannelijke rijder.

Goedkope motorjassen voor startende motorrijders

Geen motorrijder is hetzelfde en daarmee ook zijn kledingsmaak niet. Om toch elke motorrijder op weg te kunnen helpen met een selectie aan goedkope motorjassen, behandelen we uiteenlopende categorieën, van textiele tot aan GORE-TEX motorjassen.

1. Textiele motorjassen voor starters

We trappen de lijst af met de textiele motorjassen en dat is niet zonder reden. Textiele motorjassen passen perfect bij het Nederlandse weer. Deze jassen zijn namelijk vaak uitgebreid met een waterdicht en ademend membraan, zodat het bij uiteenlopende weersomstandigheden gedragen kan worden. Daarnaast bieden textiele motorjassen goede bescherming en zijn ze erg slijtvast.

Richa Buster Waterproof motorjas

We beginnen met de Richa Buster waterproof motorjas. Deze textiele motorjas is erg populair en dat is ook meer dan logisch. De motorjas is gemaakt van hoogwaardige materialen en voorzien van een membraan dat jou in de meeste situaties droog zal houden. Op de schouders en ellebogen zitten goede protectoren om jou te beschermen van eventuele impact. De Richa Buster heeft een rustig voorkomen en kan daardoor gemakkelijk gecombineerd worden. Met een prijskaartje van nog geen 120 euro kunnen we gerust zeggen dat het een goedkope motorjas is, perfect voor de startende rijder die in verschillende weersomstandigheden rijdt.

  • Heeft een waterdicht en ademend membraan, hierdoor blijf je dus droog bij de meeste buien.
  • Korte pasvorm, geeft de jas een sportievere look.
  • Standaard voorzien CE level 1 protectoren op de schouders en elleboog. Je kunt hem zelf nog verder uitbreiden met een rugprotector.
  • Aan de rugzijde bevindt zich standaard een Energy foam rug padding wat zorgt voor extra bescherming.
  • De Richa Buster Waterproof heeft een verbindingsrits zodat je hem gemakkelijk kunt vastmaken aan je motorbroek. De jas kruipt daardoor niet omhoog en je rug komt niet bloot te staan aan wind.

REV’IT Flare 2

De REV’IT Flare 2 is een ideale motorjas omdat hij in uiteenlopende situaties te gebruiken is. De motorjas heeft waterdichte eigenschappen en een uiterlijk waarmee je op verschillende soorten motoren mee weg komt. Door zijn onopvallende uiterlijk kun je de REV’IT Flare 2 niet alleen op, maar ook naast de motor prima dragen. Dit maakt hem ideaal voor stedelijke tripjes of wanneer jij met de motor naar het terras gaat om van een alcoholvrij-biertje te genieten. Tijdens het midseizoen kun je rekenen op wat extra warmte van de thermovoering. Loopt het kwik op en heb je meer behoefte aan verkoeling? Dan haal je de thermovoering uit de jas en rits je de ventilatieritsen open.

  • Waterdicht Hydratex membraan zodat je droog op je bestemming aankomt.
  • Uitneembare thermovoering, zo blijf je goed warm in het midseizoen en kun je de motorjas ook gebruiken in warmer weer.
  • Ventilatieritsen voor extra verkoeling bij warm weer.
  • Urban uiterlijk met een sportieve pasvorm.
  • Protectoren op de schouders en ellebogen.
  • Je kunt de jas ook voorzien van een rugprotector.

2. Betaalbare leren motorjassen

Niet voor niets worden racepakken van leer gemaakt. Leer staat bekend om zijn slijtvastheid en is daardoor uiterst geschikt voor motorkleding. Daarnaast heeft leer ook goede ademende eigenschappen en biedt het voldoende bewegingsvrijheid. We zien leren motorkleding niet alleen terug onder de sportieve motorrijders. Dankzij het stoere voorkomen en tijdloze uiterlijk is leren motorkleding ook razend populair bij chopper, cafe-racers en klassieke motoren.

Richa Normandie Motorjas

Retro uiterlijk met hedendaagse technologie. Met de Richa Normandie motorjas kom je goed voor de dag, zowel op als naast de motor. Met deze motorjas maak jij jouw retro-look helemaal compleet. De buitenlaag van de Richa Normandie is gemaakt van rundleer wat ervoor zorgt dat de jas slijtvast is, goede ademende eigenschappen heeft en goede bewegingsruimte biedt. Je ziet het niet, maar op de schouders en ellebogen zitten goede protectoren die jou beschermen bij impact. De Richa Normandie heeft ondanks zijn veelzijdigheid een relatief bescheiden prijs. Hierdoor is hij erg interessant voor de beginnende cafe-racer of chopper rijder.

  • De Normandie is gemaakt van echt rundleer en dus zeer slijtvast.
  • 3 interne en 1 interne zak, voldoende ruimte om je spullen in op te bergen.
  • De motorjas is verstelbaar rondom je middel en polsen, zodat hij goed aansluit.
  • Comfortabele protectoren op de schouders en ellebogen. Uit te breiden met een rugprotector.

Grand Canyon Nevada Motorjas

De reviewvideo van deze motorjas is alweer 6 jaar oud en nog steeds heeft de Grand Canyon Nevada een plekje binnen ons assortiment. Logisch ook, want het uiterlijk van deze jas is tijdloos. Gemaakt van eerste klas soepel Buffalo leer zorgt de Nevada voor goede slijtvastheid en hoog comfort. Natuurlijk zitten ook in deze motorjas protectoren op de schouders en ellebogen om jou te beschermen. De Nevada heeft daarnaast ook nog eens een uitneembare nylon binnenvoering en is op diverse plekken verstelbaar. Hierdoor is het eigenlijk een hele complete jas voor zijn prijs en past hij perfect bij een klassieke bike.

  • Tijdloos design, het kan zomaar ook de eerste motorjas van je zoon worden.
  • De protectoren op de schouders en ellebogen zijn uitneembaar.
  • Uitneembare binnenvoering, dus je past de motorjas gewoon aan op het weer.
  • Heeft 4 buitenzakken en zakken voor je documenten en telefoon.

3. Goedkope GORE-TEX motorjassen voor het hele jaar

Als je het hele jaar doorrijdt kom je uiteenlopende weersomstandigheden tegen. Ook wanneer de mooi-weer-rijder de instapt auto met de verwarming op standje sambal, kun jij warm en droog op je bestemming aankomen. Motorkleding met een goed membraan is hierbij jouw beste vriend. GORE-TEX is voorloper op het gebied van membranen. Motorjassen met een GORE-TEX membraan zijn waterdicht, hebben een ademend vermogen en houden jou op temperatuur.

Held Molto GORE-TEX motorjas

Deze mate van waterdichte bescherming was niet eerder zo bereikbaar. De Held Molto is de goedkoopste GORE-TEX motorjas in ons assortiment. Toch zit de jas bomvol features en doet hij precies wat je verwacht. De Held Molto beschermd goed tegen regen en houdt je prima op temperatuur tijdens het voor- en najaar. Voor de echte winterse dagen komt hij helaas wel net wat te kort. De binnenvoering is uitneembaar zodat je de jas ook in de zomer kunt gebruiken. De buitenlaag is uiterst slijtvast en op de kritische plekken is de jas extra versterkt. Naast de schouder en elleboog protectoren kun je de jas verder uitbreiden met borst en rug protectoren. Wil je een motorjas met een GORE-TEX membraan en het toch betaalbaar houden? Dan is de keuze snel gemaakt.

  • De goedkoopste GORE-TEX motorjas.
  • Ideaal voor verschillende weersomstandigheden in de zomer en het midseizoen.
  • Dankzij de uitneembare binnenvoering kun je de jas aanpassen aan de buitentemperatuur.
  • Slijtvaste buitenlaag van 500D Polyester.
  • De motorjas is voorbereid op rug- en borstprotectoren.
  • Lange en comfortabele pasvorm.

Richa Cyclone GORE-TEX motorjas

Met zo een naam schep je al gauw hoge verwachtingen. Dat het verstandig is om met deze motorjas ook daadwerkelijk cyclonen te trotseren willen we niet zeggen, maar voor het Nederlandse klimaat ben je in ieder geval goed voorbereid. De Richa Cyclone is volledig waterdicht, biedt goede ventilatie en heeft een uitneembare binnenvoering zodat je hem het hele jaar kunt gebruiken. De buitenlaag bestaat uit een combinatie van 500D cordura en spandex, dit zorgt er voor dat de jas zeer slijtvast en bijzonder soepel is. De D3O protectoren op de ellebogen, schouders en rug zijn erg soepel en comfortabel maar worden keihard bij impact om jou goed te beschermen. De lijst met features waar deze jas beschikt is te lang om hier te noemen, maar klik gerust op onderstaande afbeelding voor het complete plaatje.

  • De Richa Cyclone is 100% waterdicht en kan het hele jaar gedragen worden.
  • De binnenvoering is uitneembaar voor de warmere dagen.
  • De motorjas heeft goede ventilatie in- en uitlaten zodat hij goed door tocht.
  • Het standaard protectoren op de schouders, ellebogen en rug.

4. Goedkope doorwaai motorjassen voor in de zomer

Ben je van plan om de motor voornamelijk uit de stal te halen bij mooi weer en wil je voorkomen dat je een beroerte krijgt van de warmte wanneer je staat te wachten bij het stoplicht? Dan heb je jouw soort motorjas gevonden. Doorwaai motorjassen zijn gemaakt van een combinatie tussen textiel of leer en een geperforeerd materiaal. Dit zorgt er voor dat wind gemakkelijk door de jas komt en jouw lichaam verkoeling brengt terwijl je rijdt in de brandende zon.

REV’IT! Quantum 2 Air motorjas

Met het mooie weer opkomst is de REV’IT! Quantum 2 Air motorjas een ideale jas voor de sportieve motorrijder. De jas is speciaal ontwikkeld om jou veilig en koel te houden wanneer je met zomerse temperaturen eropuit trekt. De koeling heeft de jas te danken aan de grote mesh-delen aan de voor- en achterzijde. Door de mesh-delen is de jas ook nog is bijzonder licht, wat bijdraagt aan het comfort.
De buitenlaag van de jas bestaat uit slijtvast 600D polyester wat in combinatie met de protectoren op de schouders en ellebogen voor goede veiligheid zorgt.

  • Doet met de grote ventilatiepanelen alles aan om jou koel te houden.
  • Sportieve motorjas, perfect voor sportmotoren en naked bikes.
  • Biedt goede bescherming dankzij de slijtvaste 600D Polyester buitenlaag.
  • Heeft niet alleen protectoren op de schouders en ellebogen, maar ook TPU bescherming op de schouders.
  • Is verstelbaar op de bovenarmen, polsen en taille. Hierdoor zorg je dat de jas perfect aansluit op je lichaam.
Quantum Air jacket

REV’IT Eclipse motorjas

De REV’IT Eclipse wordt door verschillende motorrijders gedragen, het enige wat hen wellicht verbind is hun liefde voor de zomer en eenvoud, want dat is precies wat de Eclipse symboliseert. Dat hij bij zoveel motorrijders in de smaak valt heeft hij te danken aan zijn neutrale uiterlijk en korte touring pasvorm. De buitenlaag bestaat uit 600D slijtvast polyester en mesh materiaal wat natuurlijk voor verkoeling zorgt. Op de schouders en ellebogen bevinden zich flexibele protectoren. De jas is verder eenvoudig uit te breiden met een rug protector. Kortom, een ideale jas voor op de warmere dagen, zonder poespas.

  • Grote ventilatiepanelen zodat je koel blijft op de warme dagen.
  • Slijtvaste 600D Polyester buitenlaag.
  • Korte touring pasvorm, kan gedragen worden op uiteenlopende motoren.
  • Je kunt de motorjas vastmaken aan je broek, zodat alles goed op z’n plek blijft zitten.
  • Verstelbaar op de heupen en het manchet.

5. Motorhoodies voor starters

Een kwartier lang bezig zijn met jezelf in motorpak hijsen terwijl het zweet over je rug loopt is verleden tijd. Bij een motorhoodie draait alles om gemak en comfort. De motorhoodie is een casual kledingstuk en ideaal voor de stedelijke ritjes. Deze “motorjassen” vallen nauwelijks op van reguliere kleding en zijn geschikt voor uiteenlopende motoren. Om de look helemaal af te maken draag je hem natuurlijk op een motorjeans.

Alpinestars Ageless Motorhoodie

Het is dat het Alpinestars logo het weggeeft maar anders zou je nauwelijks zien dat dit een beschermend motorkledingstuk is. Eigenlijk merk je het pas echt wanneer je motorhoodie voorhanden hebt en de bescherming op de schouders en ellebogen kunt voelen. Deze protectoren zorgen in combinatie met de Aramide verstevigingen op de kritische plekken voor extra bescherming. De Alpinestars Ageless is zelfs uit te breiden met een rugprotector. Dankzij de elastische heupband en manchetten blijft de hoodie goed op z’n plek zitten tijdens het rijden. Vangt de capuchon een hoop wind? No problemo, dan haal je hem er gewoon af. Ben je dus veel in en rondom de stad te vinden en rij je alleen met mooi weer, overweeg dan een motorhoodie.

  • Valt echt nauwelijks op van een reguliere hoodie.
  • Zit erg comfortabel.
  • De protectoren op de schouder en ellebogen zorgen voor voldoende bescherming voor stedelijk gebruik.
  • Aramide verstevigingen op de schouders, ellebogen en rug.
  • De Alpinestars Ageless is voorbereid op een rugprotector.

Modeka Clarke motorhoodie

De modeka Clarke valt ontzettend in de smaak bij de stedelijke rijder en het is ook vrij logisch waarom. Met een prijs van onder de €100 kunnen we gerust zeggen dat het een goedkope motorjas is, toch voldoet hij aan alle benodigdheden. De Clarke is namelijk uitgerust met een waterdicht membraan en heeft een uitneembare binnenvoering. Hierdoor ben je met de Clarke dus eigenlijk gedekt voor de meeste weersomstandigheden die je zult tegenkomen gedurende het jaar. De Clarke biedt niet alleen bescherming tegen het weer, maar dankzij de protectoren op de schouders en de ellebogen ook tegen eventuele impact. Ook deze motorhoodie kun je uitbreiden met een rugprotector.

  • Wind en waterdicht, je kunt hem dus ook prima dragen als het geen mooi weer is.
  • De motorhoodie heeft een stretchende pasvorm, zodat hij goed aansluit en extra comfortabel is.
  • Protectoren op de schouders, ellebogen en uit te breiden met een rugprotector. Hij biedt dus voldoende bescherming voor in en rondom de stad.
  • Die thermovoering is hartstikke fijn voor de koudere dagen, maar niet wanneer het kwik oploopt. Gelukkig kun je hem gewoon uit de hoodie halen.
  • Bevalt de capuchon je niet of vangt hij veel wind op? Dan haal je hem er gewoon vanaf!

We hopen je met deze blog op weg te hebben geholpen met de keuze voor jouw eerste motorjas. De komende tijd zitten we achter de typmachine om meer blogs te maken waarin we jou helpen met het aanschaffen van je eerste complete motoroutfit. Dus stay stuned: next up zijn de motorjassen voor de startende vrouwelijke rijder. En mocht je hem nog niet gelezen hebben, hier kun je de blog over goedkope motorhelmen vinden, heb je alvast 2 items compleet. Kun je niet wachten en wil je alvast de rest van je outfit zelf uitkiezen? Bekijk dan onze selectie van goedkope motorkleding voor starters.

Top 6 goedkope motorhelmen voor starters

Motorrijlessen: voorbereiden op je proefles

https://blog.motorkledingcenter.nl/motorrijbewijs-halen-tijdens-corona/