Ga je graag buiten de gebaande wegen en wil je iets dragen waarmee je opvalt? Dan is een limited edition helm echt wat voor jou. De beschrijving verklapt het eigenlijk al; deze helmen zijn slechts in gelimiteerde oplage beschikbaar en worden gekenmerkt door hun bijzondere kleurstelling of ontwerp.

Zoals bij veel kledingstukken het geval is, denk bijvoorbeeld aan sneakers, worden er ook zo nu en dan helmen uitgebracht met een speciale kleurstelling. In de meeste gevallen is dit in samenwerking met een bekende coureur en is dus exact dezelfde helm te koop als waar deze coureur mee racet. Echter zullen we aan de race-replica’s een aparte blog wijden, deze zal gaan over de wat meer algemene limited editions.

Arai

De eerste in dit lijstje is er eentje voor alle liefhebbers van Honda. De Japanse helmenfabrikant Arai heeft een tijdje terug een speciale HRC editie gepresenteerd van de RX-7V. Deze in oplage gelimiteerde Arai is ontworpen door Aldo Drudi (Drudi Performance), de Italiaanse kunstenaar die voor veel MotoGP en WorldSBK coureurs de helmen ontwerpt.

Drudi is wel vaker betrokken bij een limited edition van Arai, zo heeft hij ook deze Isle of Man TT limited edition ontworpen. Voor het spectaculaire twee weken durende road race evenement dat jaarlijks plaatsvindt maakt Arai ieder jaar een speciale editie van hun racehelm. De eerste speciale editie werd in 2007 gemaakt voor het toenmalige 100-jarig bestaan van het evenement. Dat beviel zo goed dat Arai vanaf 2010 besloot om ieder jaar een speciale helm te ontwerpen ter ere van het evenement.

Wil je echt het meest exotische en heb je ook diepe zakken? Dan is deze Arai RX-7 RC wel iets voor jou. De helm heeft een volledige carbonschaal en jaarlijks worden er slechts 300 gemaakt. Het is het beste van het beste en daardoor liegt de prijs er niet om. Voor deze limited edition Arai ben je zo’n €3200,- kwijt.

AGV

Ben je meer een liefhebber van AGV? Het vlaggenschip van het Italiaanse merk, de Pista GP RR, is er ook in een zeer bijzondere Futuro uitvoering met een nieuw type carbon en een uniek gespiegeld vizier. De Pista GP RR is ontwikkeld op het hoogste niveau in de MotoGP en met deze limited edition zul je altijd opvallen. Kelvin wijdde er onlangs een aparte blog aan.

HJC

Als je graag kijkt naar de films van The Joker dan is deze HJC RPHA 11 echt iets voor jou. Deze premium HJC motorhelm is een circuithelm bij uitstek maar ook zeker geschikt voor op straat. Met het fraaie ontwerp van The Joker zal je zeker goed voor de dag komen.

Ben je toch meer een fan van Marvel films? HJC heeft ook daarvan een serie limited edition helmen ontworpen. Het is zeker dat je hiermee zal opvallen …

Wolverine

Captain America

Carnage

Venom

Lijken deze HJC Specials je wel wat? Lees dan onze blog van afgelopen jaar waar we uitgebreid aandacht besteedden aan deze bijzondere helmen.

In de volgende blog duiken we verder in de wereld van de limited edition motorhelmen. Dan richten we ons op speciale replica’s van motorcoureurs uit het heden en verleden.