Italië is het thuisland van Lamborghini, Ferrari en andere exoten. Bovendien komt er – waarschijnlijk – de meest begeerlijke motorhelm vandaan: de AGV Pista. De derde generatie is identiek aan de helm waarmee Valentino Rossi en andere topcoureurs aan de start verschijnen.

Voor diegene die carbon inmiddels mainstream vindt, doet AGV er voor het nieuwe seizoen nog een flinke schep gelato bovenop. De inspiratie is afkomstig van de Lamborghini Hurracan Performante en dat belooft veel goeds. Gehuld in Forged Carbon, of zoals het op z’n Italiaans nóg lekkerder klinkt: “Carbonio Forgiato”. In gelimiteerde oplage komt de AGV Pista GP RR Futuro beschikbaar.

AGV Pista GP RR FuturoNaast de looks om van te smullen is het Forged carbon ook daadwerkelijk sterker. Verbeterde bescherming dus, omdat het carbon een hogere vezeldichtheid kent dan het traditionele carbon. Extra herkenbaar is de Pista GP RR Futuro straks aan het Elettro iridium vizier en de gelijknamige blauwkleurige accenten op de metalen luchtinlaten en het scharniermechanisme. Anders dan standaard zal de Pro spoiler eveneens in Forged carbon zijn uitgevoerd bij de Futuro.

Concentreren we ons op het interieur dan valt op dat het Elettro Blue thema ook is doorgevoerd in de binnenvoering. Door middel van de Adaptive Fit is het bovendien mogelijk om hem af te stellen op de rijder of coureur. Het gevoel van jezelf in een kuipstoel wurmen komt ook in je naar boven bij het opzetten van de Pista. Alles aan deze helm duidt op topprestaties. Zo ook het GP hydratatiesysteem dat standaard in de helm aanwezig is. De Pista GP RR Futuro gaat 1.600 euro kosten en zal naar alle waarschijnlijkheid juli 2021 beschikbaar komen.