Het moment dat we met een schaal oliebollen krampachtig naar de klok staren tot deze 12 uur slaat is bijna aangebroken. Massaal worden oudejaarsloten ingeslagen want wat nou als we het nieuwe jaar ingaan als miljonairs. Dagdromen bij die droomgarage vol exclusieve motoren, of wat als bij het uitzoeken van een nieuwe outfit geld geen rol meer speelt? Wij stelden de duurste motoroutfits voor je samen om bij weg te dromen.

De duurste race motoroutfit (8.170 euro)

Zeker wanneer je het uiterste van jezelf en je machine vraagt is het op zijn plaats in een goede outfit te investeren. Nu is dit natuurlijk het summum met stuk-voor-stuk technische hoogstandjes die in de hoogste raceklasse zijn ontwikkeld.

Arai RX 7V RC helm3.200 euro Het vlaggenschip van Arai heeft er nog een overtreffende trap bij, de RX 7V is tot stand gekomen met nieuwe technologie met onder andere luchtvaartkwaliteit carbon. Een uitgekiend ventilatiesysteem en natuurlijk de welbekende Japanse veiligheidsfilosofie. Voor als een Shoei X-Spirit III, of AGV Pista GP RR nog niet exotisch genoeg zijn.

Dainese Mugello RR D-Air raceoverall – 4.000 euro In hetzelfde racepak als de MotoGP coureurs kun jij je opwachting doen aan de startlijn. De Mugello RR is het technische hoogstandje van Dainese waarin niets aan het toeval wordt overgelaten en geen compromissen worden gesloten. Vervaardigd uit kangoeroeleer voor extra bewegingsruimte, voorzien van titanium sliders op de schouders, ellebogen en knieën, die samen met het indrukwekkende D-Air airbagsysteem het front vormen van jouw bescherming.

Dainese Axial laarzen – 500 euro Stap in de schoenen van Valentino Rossi. De Dainese Axial laarzen zijn ware kunststukken en uniek in zijn soort. Vele malen lichter en compacter dan soortgenoten dankzij het speciale interboot design. Daardoor beschik je over maximale bewegingsvrijheid en comfort. Onderhuids is die onder ander voorzien van een carbon brace en is die afgetopt met titanium sliders.

Five RFX Race handschoenen – 470 euro De racehandschoen die zo uit de film Transformers lijkt te komen. Zo bestaat de RFX Race uit maar liefst uit 160 onderdelen en vormen de verschillende lagen protectie het ultieme schild. De Thermoset Carbon Composite sliders zijn naast de agressieve vormgeving het meest in het oogspringend. Zo is dat materiaal onder andere bekend vanuit de luchtvaart en formule 1. Kevlar verstevigingen en natuurlijk premium leer vormen de verdere basis. Waarbij kritieke delen zijn voorzien van TPU sliders. Het gevoel over de motor en flexibiliteit zijn gewaarborgd en dat is een knappe prestatie.

De duurste adventure motoroutfit (5.300 euro)

Wanneer je maandenlang van huis bent en hoofdzakelijk bivakkeert in het zadel van jouw adventure bike, dan wil je natuurlijk een outfit die comfortabel is en zich als ware kameleon blendt in de omgeving en daarbij het beste tot zijn rechtkomt.

Arai Tour-X4 helm – <750 euro Arai staat bekend met zijn premium kwaliteit en daar hoort ook een premium prijs bij. Niet verwonderlijk dat hij twee keer in het overzicht voorkomt. De Tour-X4 is de meest hoogwaardige adventure helm. Vervaardigd uit een CNC glasvezel constructie, een vizier die je kunt demonteren om in het terrein met een crossbril te rijden en ook de peak is afneembaar. Door de hoogwaardige materialen, luxe binnenvoering en MaxVision 120 Pinlock kun je beginnen met het plannen van die wereldreis.

Klim Adventure Rally jas – 1.940 euro Als globetrotter is je motorkleding het enige dat je tegen de weerselementen beschermd en dat vraagt nu eenmaal om kwaliteitsspul. Klim heeft met de Adventure Rally de prijs in handen voor duurste jacket en door de premium samenstelling en input van Dakar rally-rijders weet je dat je goed zit. Gelamineerd 3L GORE-TEX Pro, rondom CE level 2 protectoren en stel- en opbergmogelijkheden waarvan je vooraf niet wist dat je ze zo zou gaan waarderen. De Dainese Antartica, Richa Atlantic en REV’IT! Poseidon 2 blijken zo ineens koopjes te zijn.

Klim Adventure Rally broek – 870 euro In de lijn der verwachting hoort bij de duurste Klim jas de gelijknamige broek die eveneens over alle eigenschappen beschikt van een ervaren wereldreiziger. Daarbij zijn de protectoren natuurlijk CE level 2 uitgevoerd, beschikt die over de meest slijtvaste materialen die op zones die veel te lijden hebben worden ondersteund met leren panelen. DE GORE-TEX Pro 3L laag is de meest hoogwaardige versie van deze waterdichte technologie en natuurlijk mogen de nodige stel- en opbergmogelijkheden ook niet in deze broek ontbreken.

REV’IT! Expedition H2O Laarzen – 600 euro De volgende persoon op de maan zou zomaar de schoenafdruk van de REV’IT! Expedition H2O kunnen achterlaten. Bij far de meest extreme adventure laars, die het overigens ook prima op straat doet. Natuurlijk liggen de echt onderscheidende krachten in het terrein. Voorzien van een SeeSoft scheenbeen protector, BOA-sluiting voor de perfecte afstelling rondom je voet en het in-house ontwikkelde Hydratex Sphere membraan dat verlijmd zit met de buitenlaag. Uitgedaagd door de Expedition H2O verleg jij je grenzen.

REV’IT! Dominator GTX handschoen – 220 euro Behoud de controle met de REV’IT! Dominator GTX motorhandschoen. Een volledig uit leer opgetrokken handschoen die extreem soepel is en tegelijkertijd de bescherming biedt die je als avonturier alleen maar kan wensen. Door het GORE-TEX membraan weet je zeker dat je comfortabel rondrijdt en bovendien is die uitstekend geschikt voor het gebruik met handvatverwarming, dat natuurlijk niet mag ontbreken als je op wereldreis gaat.

Alpinestars Tech-Air 5 Jacket – 650 euro Aangezien jouw motorkleding het enige is wat jou beschermt dien je die met de nodige aandacht uit te zoeken. En zeker met de nieuwste technologieën die ook voor de ‘gewone’ rijder beschikbaar is, mag een airbagsysteem niet ontbreken. De Tech-Air 5 draag je onder je motorjas, daarbij behoud je uitstekend comfort en doet hij z’n werk als het nodig is. Tijdens je avonturen staat hij altijd stand-by en houdt hij dankzij de sensoren continu een oogje in het zeil.

De duurste urban motoroutfit (4.210 euro)

De custom scene is er eentje waar het draait om authenticiteit, je eigen stijl creëren en je onderscheiden van de rest. Dat gaat je zeker lukken met deze outfit, waarbij de onderdelen ieder voor zich een masterpiece vormen.

Veldt Fullface helm – 1.340 euro Met de zorg en het oog voor detail waarmee je jouw custom hebt gebouwd of samengesteld, kun je dat bij Veldt ook doen als het op je helm aankomt. Een volledig met de hand gemaakte carbonhelm die je via de online configurator zelf samenstelt. In de basis een modulaire jethelm die is uit te voeren met kinstuk en vizier. Een beetje puzzelen met de kleuren en het selecteren van een leren interieur als die van een Italiaanse sportwagen brengt de teller al snel op 1.340 euro. Een waar kunstwerk en zo blijken er ook artsy uitvoeringen te zijn die met 2.300 euro er nog net even een schepje bovenop doen.

Belstaff Ivy 2.0 jas – 1.250 euro Het Britse Belstaff heeft een flinke heritage en staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit. Vervaardigd uit het mooiste en hand geselecteerde stieren leer dat door de soepele en gladde afwerking een minimalistische uitstraling heeft. Dit bikerjacket heeft van niets teveel, waarbij de ruitpatronen op schouders en ellebogen de klassieke elementen vormen. Op de linker bovenarm prijkt op elegante wijze het Belstaff logo. De bescherming op de schouders en ellebogen wordt medemogelijk gemaakt door D3O.

Fuel Selvedge jeans – 410 euro Selvedge denim is het neusje van de zalm en heeft een rijke historie die terug gaat naar rond 1900. Tot in de jaren ’50 werd veel van deze techniek gebruik gemaakt, maar door de populariteit was het van belang dat het productieproces versneld werd. De Fuel Selvedge jeans wordt nog volgens deze oude technologie gewoven, op die originele oude machines. Deze motorjeans bestaat uit de meest authentieke denim, direct enkel laags verweven met Aramid vezel waarmee een AA-rating is verworven op veiligheidsgebied. Mede door de standaard Polyanswer flexibele CE protectoren op heupen en knieën.

Aether Moto Boot – 595 dollar De finesse van het Belstaff bikerjacket vloeit door in de Aether Moto Boot, een waar stuk vakmanschap uit Portugal. Vervaardigd uit premium Italiaans leer dat zorgt voor een mooi patina over tijd. Zoals je van een motorschoen mag aannemen is hij voorzien van de nodige protectie, waarbij ook weer samen is gewerkt met D3O. Een Biker Boot zoals die oorspronkelijk bedoeld is. Niet meer, niet minder.

Aether Moto Glove – 150 dollar Complimenterend aan de outfit en de vakmanschap die ervan afdruipt is de Aether Moto Glove de beste match bij de Belstaff Ivy jas. Vervaardigd uit hoogwaardig leer, voorzien van een dubbellaags leren handpalm en een verscholen knokkelprotector. Het ruitpatroon van het bikerjacket komt subtiel terug in deze motorhandschoenen en ook zeker in dit geval gaat de term less is more op.

Dainese Smart Jacket – 600 euro In de drukte en hectiek van de stad kom je soms obstakels tegen waar je je tegen dient te wapenen. Zonder dat je daar op flexibiliteit en bewegingsvrijheid inlevert. Het Dainese Smart Jacket bevat de nieuwste airbag technologie en helpt jou veilig op weg. Voorzien van sensors die over je waken voor maximale bescherming en optimaal comfort. Voorkom dat jij het onderspit delft.

Zo, genoeg gedroomd. Bij MKC Moto helpen we elke motorrijder en met een budget dat bij je past aan een mooie outfit. Ben je benieuwd? Online zitten onze specialisten voor je klaar of stel je vragen in de comments hieronder.

 

Headerafbeelding: Money Man Geico (c)