Scorpion-Exo trapt het jaar goed af met een nieuwe collectie helmen en printjes. Uiteenlopend van helmen zoals de EXO-AIR R1 voor op het circuit tot aan de modulaire helmen zoals de EXO-HX1. Daarnaast worden oude bekenden in een nieuw jasje gestoken met een nieuwe print. In deze blog bespreken we al het moois. Dus lees snel verder, wellicht zit jouw toekomstige helm er wel tussen!

 

Nieuwe scorpion helmen collectie 2021

Scorpion EXO-Tech carbon 2021

Als eerste de EXO-Tech. Deze Scorpion helm is een paar jaar geleden op de markt gekomen als de eerste modulaire helm van Scorpion waarbij het kinstuk volledig naar achteren kan. De EXO-Tech is erg populair en daarom heeft Scorpion de helm vernieuwd met een carbon buitenlaag. Hierdoor is de helm licht in gewicht en heeft hij een premium uiterlijk.

Voor de rest blijft de Scorpion EXO-Tech Carbon, zoals je hem al kent. Een veelzijdige helm die makkelijk te bedienen is en in uiteenlopende situaties gedragen kan worden. Dat het kinstuk naar achteren gedragen kan worden is echt een groot pluspunt. Wanneer je traditionele motorhelmen in de open positie draagt, vangen ze vaak veel wind en trekken ze je hoofd naar achteren. Bij de EXO-Tech valt het kinstuk weg achter de helm waardoor hij geen extra wind vangt. Hierdoor kun je de helm ook op hogere snelheden prima gebruiken.

EXO-R1 Air 2021

De EXO-R1 Air is de pure performance helm van Scorpion voor de echte snelheidsduivels. De Scorpion helm is volledig gericht op veiligheid en aerodynamica. Dat de Scorpion EXO-R1 ontworpen is voor een sportmotor en hoge snelheden is te zien aan de kijkhoek van de helm en de gestroomlijnde spoiler. Vergeleken met zijn concurrenten scoort de R1 Air het beste qua prijs-kwaliteit verhouding.

Voor 2021 brengt Scorpion verschillende uitvoeringen van de EXO-R1 Air op de markt. Zo komt er net als bij de EXO-Tech een Carbon versie. Ga je liever voor een opvallend printje? Dan heb je genoeg opties en kun je kiezen uit de: Orbis, Victory, Halley, Infini en Solid uitvoering.

Replica’s: Fabio Quartararo en Alvaro Bautista

Als klap op de vuurpijl brengt Scorpion ook nog eens twee limited editions van de de EXO-R1 air uit. Met de EXO-R1 Air Fabio en Alvaro II kruip je in de huid van de motorcoureurs en onderscheid je je met een echte limited edition replica helm. 

Exo-HX1: Streetfighter helm naar jouw smaak

De Exo-HX1 heeft een agressieve streetfighter look en zit vol met hedendaagse technologie. De EXO-HX1 is modulair en kan daardoor aan jouw smaak worden aangepast.

Zo is het vizier verwijderbaar, wat zorgt voor een meer klassieke look. De vizieropening is groot genoeg om de helm te combineren met goggles. Ook kun je een zonneklep toevoegen zodat je klaar bent voor off-road avonturen. Zelfs de kinventilatie van de EXO-HX1 is verwisselbaar, een extra ventilatiestuk wordt meegeleverd met de helm.

Mocht dat nou nog niet voldoende variatie voor je zijn, dan heb je ook nog eens keuze uit diverse printjes voor de EXO-HX1. Bijvoorbeeld de Tactic en de Hostium.

De opvolger van de EXO-Combat: De Scorpion Covert-X

De Scorpion Covert-X borduurt voort op het succesverhaal van de EXO-Combat. De helm is verder verfijnd en heeft een agressief uiterlijk, perfect voor de streetfighter look. Bij het ontwerp van de helm is extra rekening gehouden met het comfort. De helm is gemaakt van glasvezel wat hem extra licht en sterk maakt. Ook is de Covert-X voorzien van nieuwe ventilatiekanalen.

Je kunt de Covert-X volledig aanpassen naar jouw wensen. Zo zijn het kinstuk en de achterzijde van de helm volledig verwijderbaar waardoor hij verandert in een open helm. De vele opties in combinatie met zijn agressieve stijl, zorgt er voor dat de Covert-X in de smaak valt bij vele straatrijders.