Cardo zet haar charmeoffensief met Sena voort. Deze zomer berichtten we nog over een software-update waarmee het mogelijk werd om Sena en Cardo rechtstreeks met elkaar te verbinden. Een update waar veel motorrijders bij gebaad zijn. Nu gaat Cardo nog een stapje verder door verbinding tussen het Cardo Mesh en Sena Mesh mogelijk te maken. Al is er wel een workaround voor nodig.

Voordat de helmintercoms met elkaar overweg kunnen, zul je de Cardo software-update moeten installeren via Cardo Updater. De modellen voorzien van de tweede generatie mesh zijn compatibel. Dat wil zeggen: de Packtalk Edge, Packtalk Neo en Packtalk Custom. Aan Sena-zijde gaat het om de modellen met Mesh 2.0. Met uitzondering van de Spider-serie.

Hoe het in zijn werk gaat is dat er een helmintercom van Sena en Cardo samen als bridge optreden. Deze dienen via Bluetooth gekoppeld te zijn en steeds bij elkaar in de buurt te blijven (max. 90 meter). Deze units zetten deze bridgemodus op en betrekken de overige mesh communiatie systemen in de rijdersgroep. Zodra een Packtalk Edge of Packtalk Neo als bridge fungeren, kunnen ook de oudere modellen met Mesh, Packtalk Bold en Slim, deelnemen aan de groep.

Cardo DMC 2de generatie helmintercoms

Sena Mesh 2.0 helmintercoms