Een gekoesterd verlangen van de sociale motorrijder wordt vanaf vandaag ingewilligd. Cardo en Sena sluiten vriendschap. Wat dat inhoudt? Dat voortaan de vraag: “kun je Sena headsets pairen met die van Cardo” niet meer tot angstige blikken hoeft te leiden. De nieuwste firmware-update zorgt er namelijk voor dat je voortaan een Cardo en Sena verbindt alsof het dezelfde merken zijn, via de standaard paring modus.

Dat het niet geldt voor elk type Cardo nemen we dan maar op de koop toe. De functie is namelijk beschikbaar bij de modellen voorzien van Bluetooth 5.2. Ofwel:

Aan de kant van Sena dient het een model te zijn dat Bluetooth 4.1 heeft of hoger. Dat komt neer op praktisch alle recentere modellen.

Hoe installeer je de update om Sena en Cardo te pairen?

Je kunt de nieuwste firmware-versie van Cardo updaten op je helmintercom via de computer, of via de Cardo Connect app op je smartphone. Via de Cardo Connect App op je smartphone is de tussenkomst van een kabel niet meer nodig, maar wordt dat over-the-air op je headset geïnstalleerd.

Wat als mijn Cardo niet tot de lijst behoort?

Wanneer je met jouw Cardo net buiten de boot valt, dan kun je nog gebruik maken van de Universal Pairing Modus, zoals je mogelijk al gewend bent. Wel offer je daardoor een Bluetooth kanaal op waardoor je mogelijk niet je smartphone of motor GPS gekoppeld kunt houden.