Win bij ons de Yamaha Ténéré 700 Rally Edition en fantaseer over onbegrensde motoravonturen! Rijd door woestijnen, ontdek de fjorden, pak ruwe bergterreinen, leef je uit op de flat track baan van Lelystad of neem simpelweg de snelweg. Met deze avontuurlijke motor maak je de rit die jij wilt. Ervaar het gevoel van vrijheid.

Geschiedenis Yamaha Ténéré

Ténéré betekent letterlijk ‘woestijn’ in het Tamashek, de taal van de Toeareg stam die in de Sahara woont. De motorfiets is voor het eerst geïntroduceerd in 1983 en speciaal ontworpen voor off-road rijden en avontuurlijke reizen.

Prestaties

De Yamaha Ténéré 700 staat bekend om de robuuste en duurzame constructie, evenals de uitstekende prestaties op ruw terrein. Wendbaar, veerkrachtig en een bouw die staand rijden net zo comfortabel maakt als zittend. De motor biedt je een ideale balans tussen kracht en controle en is ontworpen voor lange afstanden en voor veel uiteenlopende rijomstandigheden, zowel in de modder als op asfalt.

De motor is opgebouwd uit een dubbel wiegframe en slanke carrosserie voor maximale behendigheid, een krachtige 2-cilinder motor met een cilinderinhoud van 689cc en een vermogen van 73,4 pk. In combinatie met de langeafstandstank, het speciale rallyzadel, de stevige beschermplaat, en de lange veerweg kan jij overal heen waar en wanneer je maar wilt. Het ABS-systeem is in te stellen in 3 standen. Hierdoor kies je in elke situatie altijd de beste schakelmodus, wat bij jouw rijstijl past. Daarnaast is de rally motor uitgerust met handige features, zoals een 5-inch TFT-kleurenscherm welke beschikt over smartphone-connectiviteit. Zo rijd jij zorgeloos door berggebieden heen.

Favoriet onder reizigers

Al met al is de Yamaha Ténéré 700 Rally Edition een motorfiets voor avontuurlijke rijders die geschikt is voor off-road en lange afstanden op de weg. Met de indrukwekkende prestaties en stoere uitstraling is het niet verwonderlijk dat de Ténéré een favoriet is onder reizigers en avonturiers over de hele wereld.

Specificaties

Motortype 4-takt, 2-cilinder, Vloeistofgekoeld, DOHC
Cilinderinhoud 689cc
Boring x slag 80,0 x 68,6
Compressieverhouding 11,5 : 1
Max. vermogen 55,0 kW (73,4 pk) bij 9.000 tpm
Beschikbaar met begrensd vermogen Niet bekend
Max. koppel 69,0 Nm bij 6.500 tpm
Smeersysteem Wet sump
Type koppeling Nat, meervoudige platen
Ontstekingssysteem TCI
Startsysteem Elektrisch
Transmissie Constant mesh, 6 versnellingen
Eindoverbrenging Ketting
Brandstofverbruik 4,16 l / 100 km
CO2 emission 100 g/km
Carburator Brandstofsysteem

Maak kans

Wil jij de vrijheid en het avontuur ervaren met de Yamaha Ténéré 700 Rally Edition? Doe dan mee met onze winactie en wie weet rijd jij straks weg met deze gloednieuwe dual-sportmotor. De actie loopt van vrijdag 31 maart t/m maandag 10 april 2023.