fbpx

Buitengewoon genoten! Na 3 weken rijden en 6000 kilometer op de teller hebben gezet mag dit absoluut gezegd worden. Door van te voren zelf routes te maken voor de Garmin of TomTom ben je gegarandeerd van mooie bochtige weggetjes en uiteenlopende landschappen.

Net als bij de meeste motorvakantie vanuit Nederland was de eerste dag puur gericht op kilometers maken om te zorgen dat onze banden zo snel mogelijk de mooie wegen zouden raken. Door na de eerste dag in Bazel te zijn beland duurde het niet lang voordat we de eerste haarspeldbochten van deze vakantie op onze naam konden zetten. De zes daarop volgende dagen waren bijzonder mooi, gevuld met uitdagende passen, prachtige uitzichten en strak blauwe meren.

reisverslag-motorvakantie-frankrijk

Na de Italiaanse Alpen te hebben verlaten zijn wij langs de Route des Grandes Alpes  omlaag gezakt om fase 2 van de vakantie in te gaan, namelijk; de zuidkust van Frankrijk. Het eerste stuk van de zuidkust viel qua rijden enigszins tegen maar vanaf Agde werden de wegen weer kronkelig en waren kruispunten en stoplichten beperkt tot een minimum.

reisverslag-motorvakantie-alpen

Na anderhalf week was fase 3 bereikt; de Pyreneeën lag voor onze voeten en we waren pas op de helft! Voordat wij onze eindbestemming Pamplona zouden bereiken mochten wij eerst kennis maken met het woeste landschap van de Pyreneeën.

Voor een aantal dagen was Pamplona een uitvalsbasis voor ons, om bij te komen en om het hoogte punt van de vakantie mee te maken; de Bardenas Reales! Een dag lang hebben wij ons vermaakt in deze woestijn, een bijzondere ervaring!

reisverslag-motorvakantie-woestijn

Na Pamplona (overigens bekent van het stierenvechten) was Biarritz de volgende bestemming. In het surfstadje Biarritz zijn wij vanwege het ontspannen sfeertje en de mooie stranden een aantal dagen gebleven. Gezien onze voorliefde voor de Ardennen hadden wij besloten om van Biarritz naar Dinant te rijden om daar de laatste dagen van onze vakantie door te brengen.

reisverslag-motorvakantie-ardennen

Wilt u informatie over het maken van routes? Deze blog over Tyre helpt je opweg.

Paul Buisman


Paul Buisman is technisch specialist bij MotorKledingCenter en houdt zich bezig met de marketing en verkoop binnen het bedrijf. Met een eigen motor vanaf zijn 12e en zijn verre en gewaagde motorreizen is hij toch wel de meeste avontuurlijke van het bedrijf. Paul rijdt het hele jaar door en heeft een KTM Adventure 950 en een Honda CBR 900 RR Fireblade in zijn bezit. Met deze ruime ervaring weet hij als geen ander wat de motorrijder wil en hoe deze denkt.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.