De zomervakantie is net voorbij en het personeel bij MotorKledingCenter heeft weer heel wat motorroutes kunnen afleggen de afgelopen maanden.. of nouja, bijna iedereen! Ik kan nog steeds niet kiezen tussen een Daytona 675, R6 of Z750. Enfin, dat terzijde… Ik ben aan de praat geraakt met mijn collega’s en aangezien ieder van hen veel tijd doorbrengt in het zadel gaf de top 5 motorroute omgevingen in Nederland al snel vorm. Als fervent motorrijder mag je deze motorroute omgevingen in Nederland absoluut niet missen. Download een toffe route, zet ‘m in je navigatiesysteem en ga eropuit!

 

  • Veluwe
  • Groningen
  • Zeeland
  • Drenthe
  • Limburg

 

Motorroute omgeving Veluwe

In dit enorme beschermde natuurgebied kan je motorroutes verwachten waar je ú tegen zegt! De Veluwe omgeving staat bekend als het zandlandschap van Midden-Nederland. Het stuwwallenlandschap van de Veluwe zijn kilometers brede en tientallen kilometers lange heuvelruggen die grotendeels bestaan uit oudere rivierzanden die tegenwoordig zijn begroeid met bossen. Voor iedereen met oog voor het Nederlandse landschap en liefde voor zijn bike.. vlieg langs mooie bossen en geniet van de meesterlijke bochten.

Afbeeldingsresultaat voor veluwe route

Motorroute omgeving Groningen

We gaan door naar het noorden! De provincie Groningen bestaat uit zeven regio’s met elk hun eigen karakter, bezienswaardigheden en natuur. Bezoek verschillende buitenverblijven uit vorige eeuwen, rol door naar de grens met Friesland in het westen of naar vestingstad Bourtange in het oosten. Rijd langs kronkelende weggetjes, over bruggetjes en langs bossen!

Afbeeldingsresultaat voor groningen mooie wegen

Onze medewerkster Myrte woonde vroeger in Groningen en deelde met mij haar favoriete route:

Motorroute omgeving Zeeland

Ben je toe aan rustige slingerde dijkwegen en uitzicht op open vlaktes? Je bent in de omgeving in de provincie Zeeland aan het goede adres! Je kan vrijwel elke route door deze omgeving teren op uitzicht tot de horizon door de overzichtelijke vlaktes. En je kan er routes vinden van 200+km.


Let wel op, je kan regelmatig snelheidscontroles verwachten.

Motorroute omgeving Drenthe

Drenthe is een veelzijdige provincie waar de meeste motorrijders geen haast kennen. Stel je daar ook op in! Toef op je gemak door de paarse heidevelden of het National Park met de welbekende klinkerwegen! Laat de kans niet liggen om langs het TT Circuit te rijden waar altijd wat te beleven is.

Motorroute omgeving Limburg

Tot slot pakken we het verre zuiden mee! Omgeven door heuvelachtige bossen en weilanden, van bijvoorbeeld de route rondom Valkenburg met smalle wegen en fijne bochten, raak je nooit op uitgekeken. Supertip: zoek je historische motorroutes op zijn best? Dan raden wij aan om een uur door te rijden naar National Park Eifel in Duitsland! Bestemmingen buiten Nederland kan Paul je meer over vertellen in dit blog.

Afbeeldingsresultaat voor limburg motor

 

Wij zijn ook erg benieuwd naar jouw favoriete omgeving en/of route! Deel het in de comment sectie hieronder.